Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2011, 20:11:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Bravo, Diana.

Din experienta mea:
1. Eu mi-am vaccinat copiii - primul le-a facut pe toate cate se faceau in copilarie in Rom
Evident facea febra si se simtea rau de fiecare data, dar oarecum, in capul nostru, al parintilor, ni se parea "normal" sa duci un copil sanatos la vaccinare si sa te intorci cu unul bolnav. Sanatate curata!
Febra este un lucru normal dupa vaccinare, reactii extreme ca cele descrise mai jos, nu si sunt un semn ca, cel mai probabil, n-ar mai trebui aplicata vaccinarea.
Cred ca e de preferat o febra trecatoare decat bolile propriuzise pentru care este vaccinat.

Citat:
La al doilea, deja mai citisem si eu despre vaccinare si am fost intr-o stare de revolta continua, practic m-am "luptat" cu pediatrul pt fiecare vaccin, sa-mi explice utilitatea si necesitatea etc.. Si sa le distantez.. atata le-am distantat ca am ajuns in urma rau cu grila de vaccinare.
Ce vreau sa spun: pediatrul sustinea ca fiecare vaccin in parte este f. important, ca fara el nu pot da copilul la scoala (minciuna sfruntata!!!).. si la fel, duceam copilul sanatos tun la vaccinare si cand ajungea inapoi acasa era ca o carpa, zacea pe pat cu febra (si alte semne, diferite de la o vaccinare la alta).
Probabil ar fi trebuit sa schimbati pediatrul daca singurul argument in favoarea vaccinarii a fost ca fara ea nu puteti duce copilul la scoala.

Citat:
Sotul meu este foarte PRO- VACCINARE.. foarte! Cu argumente, bla, bla...
Dar dupa ultima vaccinare a copilului mic, acesta a plans doua nopti de durere, a avut febra (intotdeauna apare dupa vaccin), a schiopatat cateva zile, a afost apatic, nu a mancat etc...
Pana si sotul (care crede din toata inima in necesitatea vaccinarii), a spus: "destul! Nu mai face un vaccin in viata lui!" Sper din tot sufletul ca asa va fi.
La ce varsta si ce vaccin?

Citat:
Nu poti sa negi la nesfarsit evidenta.. ca ai un copil sanatos si vesel, il duci la medic si te intorci cu el zacandu-ti in brate.
Nu cred ca v-ati dori sa traiti si realitatea opusa vaccinarii, sa trimiti un copil sanatos la scoala si sa-l vizitati pe urma la spital.

Citat:
(La ultima vizita la doctor, acesta a admis in sfarsit ca este posibil sa nu vaccinezi copilul, ca are formulare de refuz in birou.. Mi-a venit sa-i dau un pumn in nas! )
Si banuiesc ca acelasi doctor il aveti si acum..

Citat:
PS. Cat despre cei care cred ca vaccinele sunt inofensive.. le-as propune sa dozeze substantele din vaccin in functie de greutatea lor corporala (ca una e sa vaccinezi un copil de 7 kg, alta este sa vaccinezi un om de 70 g cu aceeasi cantitate de .. thiomersal, aluminiu etc), sa se vaccineze frumusel, sa vada cum se simt si apoi sa decida daca e bine pt un copilas.
Thiomersal nu mai este in vaccinurile pentru copii.
Cantitatile se incadreaza in normele toxicologice de siguranta care intr-adevar, sunt calculate per kg/corp.

Citat:
Diana, n-ai habar cat de straniu este sa ai un copil perfect sanatos (ca nu-l duceam la vaccinare decat daca nu "stranutase" de mult timp.. adica si doar daca ii curgea nasul, eu consideram ca nu e bine sa-l vaccinez).

In urma unei vaccinari, copilul era congestionat si nu-si mai misca capul (ca nu vroia, nu ca nu putea). Parea sa aiba o durere de cap atat de cumplita incat nu putea sa intoarca nici macar privirea dupa mine cand ma miscam prin camera. Iar daca atingeam patul pe care statea, patul se misca si copilul incepea sa urle de durere. Nici in cosmaruri nu-ti doresc sa vezi asa ceva.
Dupa acest episod nu a mai progresat vorbirea lui.. ba chiar cred ca a regresat.
Acum este f intarziat in vorbire.
(Desi este f inteligent, este comunicativ - compenseaza limbajul prin mimica si semne, aude perfect, ii place muzica si canta si el.. dar nu vrea sa vorbeasca, doar cateva cuvinte.)

La ce varsta s-au intamplat reactiile in cauza si ce vaccin mai exact?
Ce varsta are acum?

Intarzierea in dezvoltarea vorbirii nu este ceva rar, stiu cateva cazuri si nu cred ca au nici o legatura cu vaccinarea, aici este probabil chestie de subiectivism parental si diferente de la copil la copil.

Citat:
Problema nu este respingerea vaccuinurilor, ci stigmatizarea pe care trebuie sa ti-o asumi.
Lumea este convinsa ca vaccinarea e buna, dupa principiul " daca multi o fac inseamna ca este bine".
Sau poate pentru ca nu exista argumente (solide) contra?

Citat:
Eu nu cunosc personal decat doua femei care imi impartasesc opinia: una este sotie de preot si a beneficiat de sustinerea sotului si nu si-a vaccinat copiii din motive religioase. Si copiii ei sunt sanatosi, desigur, n-au facut boli tragice.
Nu, pentru ca ceilalti au fost vaccinati, dupa cum a explicat si dl. Mihnea Dragomir problema imunitatii la scara sociala.

Dar pe masura ce vor fi tot mai multi care sa impartaseasca aceasta optica (a ne-vaccinarii) nu e deloc exclus (ba chiar destul de sigur) ca epidemiile vor reveni.

Totusi, sunt curios, care sunt "motivele religioase" cu care se poate refuza vaccinarea?
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 21:27:59
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
La ce varsta si ce vaccin?
pot posta grila de vaccinare a copilului.. dar esti medic? Sau cum?
Sotul meu este medic si a decis ca ultimele doua vaccine facute de copil erau inutile.

De altfel, printre altele, cel mic a fost vaccinat si impotriva rotavirusului, iar cel mare facuse in copilarie boala. Tin sa spun ca boala nu e o tragedie, de altfel nici nu se dau medicamente, ci doar hidratezi bine copilul, nu necesita internare.. nu vad necesitatea unui vaccin.

Citat:
Nu cred ca v-ati dori sa traiti si realitatea opusa vaccinarii, sa trimiti un copil sanatos la scoala si sa-l vizitati pe urma la spital.
Ti s-a intamplat tie? sau cum?

Macar ai vreun copil?

Cel mare a fost crescut exemplar din pdv al igienei (pana si fata i-o spalam cu apa distilata cand era bebe, daca-ti poti imagina ce idei extreme aveam in privinta igienei) si a facut toate vaccinele recomandate. Totusi pana la 3 ani a petrecut in total vreo trei luni din viata internat in spital. Deci???

(apropo.. rotavirusul l-a luat tot de la o vizita la medic!!! a luat boala in cabinetul doctorului.. ca in vremea aceea statea acasa, in transportul in comun nu a pus piciorul etc.)

Citat:
Si banuiesc ca acelasi doctor il aveti si acum..
Ce mult iti place de tine! Ce bine ca Dumnezeu nu te-a facut incuiat, ca restul oamenilor..

Cred ca astfel de discutii nu prea au rostul.
O sa ai copii, ii vaccinezi.. etc.
Eu vorbesc din ce am trait, desigur, poti considera ca este o serie de evenimente nefericite (ca in filmiul cu acelasi nume:) ).. tine doar de unghiul din care privesti lucrurile.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:12:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
pot posta grila de vaccinare a copilului.. dar esti medic? Sau cum?
Sotul meu este medic si a decis ca ultimele doua vaccine facute de copil erau inutile.
Daca e cea din Romania, o cunosc si stiu cam ce vaccinuri dau reactii mai extreme.
De altfel, v-ati obosit sa va uitati pe prospect la "reactii secundare"?

Citat:
De altfel, printre altele, cel mic a fost vaccinat si impotriva rotavirusului, iar cel mare facuse in copilarie boala. Tin sa spun ca boala nu e o tragedie, de altfel nici nu se dau medicamente, ci doar hidratezi bine copilul, nu necesita internare.. nu vad necesitatea unui vaccin.
Vaccinul pentru rotavirus in Romania este optional.
Din cate stiu si eu intr-adevar asa este, nu e neaparat necesar.
Cu atat mai mult cu cat anul trecut s-au descoperit loturi contaminate cu alt virus (porcin parca).
In SUA au fost retrase imediat de pe piata, in Europa a primit verde sa fie administrat mai departe, ca cica nu e grav, nu e serios, etc.
Ca sa vezi..

Citat:
Ti s-a intamplat tie? sau cum?
Nu. Altora. Relatari de pe forumuri de parinti.

Citat:
Macar ai vreun copil?
Nu numai..

Citat:
Cel mare a fost crescut exemplar din pdv al igienei (pana si fata i-o spalam cu apa distilata cand era bebe, daca-ti poti imagina ce idei extreme aveam in privinta igienei) si a facut toate vaccinele recomandate. Totusi pana la 3 ani a petrecut in total vreo trei luni din viata internat in spital. Deci???
Cunosc sentimentul. La urmatorii ai sa fii mai relaxata :)

http://medlive.hotnews.ro/schema-de-...n-romania.html

Asta e schema de vaccinare de la noi, nu sunt vaccinuri intre 1 an si 4 ani.

De asta am si intrebat, la ce varsta si ce vaccinuri a facut cand a avut reactiile extreme (nu doar febra..).

Citat:
(apropo.. rotavirusul l-a luat tot de la o vizita la medic!!! a luat boala in cabinetul doctorului.. ca in vremea aceea statea acasa, in transportul in comun nu a pus piciorul etc.)
Indoielnic dar nu imposibil.
Cam greu totusi sa afirmi cu absoluta certitudine.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rotavirus#Transmission

Citat:
Ce mult iti place de tine! Ce bine ca Dumnezeu nu te-a facut incuiat, ca restul oamenilor..
Usa e deschisa pentru toata lumea, dar nu toti fac efortul sa paseasca prin ea.

Citat:
Cred ca astfel de discutii nu prea au rostul.
O sa ai copii, ii vaccinezi.. etc.
Eu vorbesc din ce am trait, desigur, poti considera ca este o serie de evenimente nefericite (ca in filmiul cu acelasi nume:) ).. tine doar de unghiul din care privesti lucrurile.
Sunt intr-adevar nefericite.

Citat:
http://www.whale.to/vaccines/autoimmune1.htm
(nu aveam de gand sa dau linkuri catre situri extremiste, dar daca tot au ajuns discutiile atat de aprinse..
Informatia de pe site nu este f sistematizata, ci sunt mai mult trimiteri catre diversi autori.. fiecare alege ce-l intereseaza
Alta pagina: http://www.whale.to/vaccines/diseases.html)

Bine ai spus, site -uri extremiste.
Stiu o tanti care citeaza copios de acolo, doctor dar nu imunolog, de la Provita Cluj, cu pretentii de infaibilitate, nu se poate discuta cu ea, daca se poate, toti cei care o contrazic sa fie banati si numai vocea ei sa se auda - asa adevarul invinge.

Copiate de pe site -urile in cauza a publicat ceva materiale si acum cica vrea sa scrie si o carte, din pacate cred ca jumatate din bibliografie e cu trimteri la pseudo-medici, adica homeopati egal sarlatani.

Am mai primit cu ceva timp in urma un link de genul asta de la o tanti mare activista anti-vaccinare si i-am zis sa-mi zica exact ce materiale i-au atras atentia, materiale care le-a analizat dpdv al corectitudinii informatiilor prezentate.
Ei bine, desi pana atunci era destul de comunicativa, de atunci nici un raspuns.
Probabil ca (abia) acum face verificari.

Aceeasi invitatie o lansez in continuare.
Selecteaza un material, verifica-i sursele de informare si cand esti sigura ca e 100% obiectiv, corect si adevarat stiintific, adu-l sa-l discutam.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42