Citat:
Vă rog nu mai faceți afirmații neverificate. Chiar așa se numeau: [שַבָת] sabat! Citiți de exemplu Lev.23,32, unde nu e vorba de sâmbătă, ci de o altă sărbătoare numită sabat (= odihnă).
|
Iar le incurcam. Eu am comentat ce scria in acel articol. Iar acolo spunea ca inainte ca Dumnezeu sa-i dea lui Moise ziua de odihna nu se mentioneaza sabat, dvs. ati dat o mentionare de dupa acea data. In Biblia ortodoxa scrie odihna, nu sabat, dar asta nu are importanta.
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
De crearea pământului știau și înainte de Moise. Adam i-a povestit lui Set, Set lui Arpacșad, Noe, Sem, Avraam, etc. Ce-ați pățit, v-ați lepădat brusc de Sfânta Tradiție?
|
Si doar evreii nu stiau, de aceea Moise le-a aflat de la Dumnezeu. Ca Adam i-a povestit lui Set si asa mai departe stiu doar adventistii, ca din alte surse nu gasim. Interesant e ca Adam o afost creat in ultima zi, se poate pune intrebarea daca stia si el ce a fost inainte.
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Și v-am răspuns, nu știu de ce tot reluați lucruri deja lămurite. Evreii nu aveau radiotelescoape, ei calculau ziua după apusul soarelui. Dacă soarele n-a apus, însemna că încă nu se terminase ziua. Simplu!
|
Evreii da, dar fata de creatie ziua s-a decalat cu o jumatate de zi cel putin. Ca doar adventistii sustin ca s-a pastrat exact ca la creatie.