Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2011, 18:52:15
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Desi aveau zile de odihna nu se numeau sabat (=odihna).
Vă rog nu mai faceți afirmații neverificate. Chiar așa se numeau: [שַבָת] sabat! Citiți de exemplu Lev.23,32, unde nu e vorba de sâmbătă, ci de o altă sărbătoare numită sabat (= odihnă).

Citat:
De crearea pamantului au aflat evreii tot de la Moise, ca primele carti sunt scrise de Moise, ceea ce ii spunea Dumnezeu.
De crearea pământului știau și înainte de Moise. Adam i-a povestit lui Set, Set lui Arpacșad, Noe, Sem, Avraam, etc. Ce-ați pățit, v-ați lepădat brusc de Sfânta Tradiție?

Citat:
V-am mai scris, pe timpul lui Iosua intr-o zi soarele a stat pe cer toata ziua, deci fata de ziua data lui Moise sambata ar fi cam duminica.
Și v-am răspuns, nu știu de ce tot reluați lucruri deja lămurite. Evreii nu aveau radiotelescoape, ei calculau ziua după apusul soarelui. Dacă soarele n-a apus, însemna că încă nu se terminase ziua. Simplu!

P.S. V-aș mai spune ceva legat de ziua aceea bublucașă din timpul lui Iosua, dar mi-e teamă că vă încurc mai rău.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11