Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Vrajitoria
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2011, 20:36:04
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
Ba este! Doar ca are alt mod de a privi lucrurile.
Da mai dar vezi tu,in ortodoxie nu sunt zece cai sau zece "moduri" de a privi lucrurile... Hristos este unul si invataturile Lui au doar un singur inteles ca sa zic asa. Nu e bine sa credem in vise si vedenii,orice ar fi! Sfintii parinti tot repeta asta. Nu mi se pare doar "un alt mod" faptul de a-i nesocoti pe ei,gen parintele Cleopa.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 20:43:29
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Da mai dar vezi tu,in ortodoxie nu sunt zece cai sau zece "moduri" de a privi lucrurile... Hristos este unul si invataturile Lui au doar un singur inteles ca sa zic asa. Nu e bine sa credem in vise si vedenii,orice ar fi! Sfintii parinti tot repeta asta. Nu mi se pare doar "un alt mod" faptul de a-i nesocoti pe ei,gen parintele Cleopa.
Raoul, inteleg ce spui.Si eu sunt de acord cu tine:).
Insa nu castig nimic nici eu, nici tu, nici vreun alt utilizator sarind si sanctionand pe altcineva.Dumnezeu e Sus si El stie cel mai bine cum anume sa fie mustrati oamenii, indiferent despre cine e vorba.
Plus ca doamna calator prin ploaie are duhovnic, asa ca este cine sa o calauzeasca spre Hristos.Eu nu ma simt in masura sa o iau la rost...
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 20:49:58
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
Insa nu castig nimic nici eu, nici tu, nici vreun alt utilizator sarind si sanctionand pe altcineva.Dumnezeu e Sus si El stie cel mai bine cum anume sa fie mustrati oamenii, indiferent despre cine e vorba.
Plus ca doamna calator prin ploaie are duhovnic, asa ca este cine sa o calauzeasca spre Hristos.Eu nu ma simt in masura sa o iau la rost...
Doamne ajuta!
...eu am încercat și m-am ars... nici nu mai vreau măcar să mai sancționez pe cineva din vreun punct de vedere...
Vechi 28.02.2011, 20:59:07
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
...eu am încercat și m-am ars... nici nu mai vreau măcar să mai sancționez pe cineva din vreun punct de vedere...
Mai bine ,xanixade!:)
Sa fii tu sanatos!>:D<
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 21:18:42
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Doamne ajuta!
Eu nu sanctionez pe nimeni,doar am amintit pozitia bisericii si a sfintilor parinti cu privire la anumite lucruri. De aici e liber fiecare sa faca ce vrea,sa tina cont sau nu etc.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 22:12:22
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit @ Mari28

Sfintii Parinti ne recomanda sa nu credem in vise, pentru a nu ne expune riscului inselarii demonice. Diavolul este foarte viclean, iar de nu avem maturitate duhovniceasca, putem cadea in capcana lui. Am citit un articol lamuritor legat de aceasta tema, Putem accepta visele?
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 22:35:36
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Sfintii Parinti ne recomanda sa nu credem in vise, pentru a nu ne expune riscului inselarii demonice. Diavolul este foarte viclean, iar de nu avem maturitate duhovniceasca, putem cadea in capcana lui. Am citit un articol lamuritor legat de aceasta tema, Putem accepta visele?
Inca un exemplu,iar altii tot nu vor sa creada...
Reply With Quote
Vechi 01.03.2011, 22:43:34
Mari28 Mari28 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
dar poate daca respingem visele toate gresim ... trebuie sa facem diferenta intre ele pur si simplu pentru a nu deveni cu totii niste Toma necredinciosii ... oare nu biserica ne spune "crede si nu cerceta"?? oare e mai usor pentru om sa traiasca in nestiinta si ignoranta decat sa faca cuiva un bine ... daca cumva viseaza cineva ca va avea loc un incendiu ..de ce sa ignore visul si sa nu mearga sa salveze niste vieti ... ar putea fii viata ta sau a oricaruia dintre noi ... si nu imi spune ca daca Dumnezeu ingaduie acel incendiu si acei oameni sa moara nu se poate face nimic ... nu Dumnezeu ia condamnat la moarte ...ci ignoranta noasta ... ignoranta care ne-a adus unde suntem in ziua de azi ..plini de dusmanie si ura ca venicu mai are un cartof in camara si eu nu ... Eu ii multumesc Domnului de fiecare data cand ma ajuta sa pot ajuta iar daca o data la catva timp ajutorul vine prin vis atunci de ce sa il ignor ...
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 01:08:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mari28 Vezi mesajul
dar poate daca respingem visele toate gresim ... trebuie sa facem diferenta intre ele pur si simplu pentru a nu deveni cu totii niste Toma necredinciosii ... oare nu biserica ne spune "crede si nu cerceta"?? oare e mai usor pentru om sa traiasca in nestiinta si ignoranta decat sa faca cuiva un bine ... daca cumva viseaza cineva ca va avea loc un incendiu ..de ce sa ignore visul si sa nu mearga sa salveze niste vieti ... ar putea fii viata ta sau a oricaruia dintre noi ... si nu imi spune ca daca Dumnezeu ingaduie acel incendiu si acei oameni sa moara nu se poate face nimic ... nu Dumnezeu ia condamnat la moarte ...ci ignoranta noasta ... ignoranta care ne-a adus unde suntem in ziua de azi ..plini de dusmanie si ura ca venicu mai are un cartof in camara si eu nu ... Eu ii multumesc Domnului de fiecare data cand ma ajuta sa pot ajuta iar daca o data la catva timp ajutorul vine prin vis atunci de ce sa il ignor ...
Mari, noi in Hristos sa credem, nu in vise. Nu sunt de parere ca necredinta in vise ne impiedica sa fim mai buni, sa facem bine celor de langa noi, sa ne unim cu Hristos, sa dobandim Duhul Sfant. Ne mantuim si fara sa dam atentie viselor, asta reiese din invatatura Sfintilor Parinti.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 01:35:48
Senior Member

Implicit

Acest thread m-a dus cu gandul la o discutie foarte frumoasa avuta de Mitropolitul Veniamin Fedcenko cu o batranica, relatata in Intalniri cu sfintii:

"Eram deja rector de seminar. Mergeam acasa de la catedrala. In dreapta - Volga. In curmezis se scurge in ea un parau, Tmaka. Apa, de un galben murdar - in susul rauletului erau niste fabrici, uzine. Un podisor de lemn. Ajung din urma o batranica.

-Doamne-ajuta, bunico!
-Multamim, parinte!
-Cati ani ai?
-Ei, deja 74.
-Bine-e...
-Si pe Dumnezeu l-am rugat sa stranga, dar nu-mi mai trimite odata moartea...
Tacuram. Mergem.

-Iata ce Voiam sa intreb. Am avut deunazi un vis.
Mi-a povestit visul.
-Bunico, Sfintii Parinti poruncesc sa nu credem in vise.
Incep sa-i explic de ce poruncesc astfel. Si-i aduc exemplul Cuviosului Ambrozie de la Optina.
-Iar alt Sfant, Diadoh, spune chiar despre virtutea necredintei in vise.

Am incheiat. Credeam ca am convins-o.
-Hmm... spuse calm batrana. Sa va spun si alt vis!”

Last edited by George.m; 02.03.2011 at 01:48:37.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
VISE carmenutza05 Generalitati 32 01.06.2011 00:26:13
vise mita100 Generalitati 5 23.11.2009 18:02:49
vise silana Generalitati 9 04.08.2008 21:26:37