Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2011, 21:34:16
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de volga Vezi mesajul
CORECT era sa dai sursa textului citat:
Citat din "Calea catre Hristos" , Capitolul 01- "Iubirea lui Dumnezeu fata de om", scrisa de Ellen G. White, membru fondator al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.

"Dumnezeu este iubire" este scris pe fiecare boboc de floare ce stă să se deschidă, pe fiecare fir de iarbă ce se ridică. Păsărelele încântătoare care fac să răsune aerul cu trilurile lor înveselitoare, florile atât de delicat colorate care în desăvârșirea lor își răspândesc parfumul, copacii falnici ai pădurii cu bogatul lor frunziș de un verde viu : toate mărturisesc despre grija părintească și iubitoare a Dumnezeului nostru și despre dorința Sa de a face fericiți pe copiii Săi.
Cuvântul lui Dumnezeu descoperă caracterul Său. El însuși a făcut și face cunoscut iubirea și mila Sa infinită.......”

Daca ne declaram crestini ortodocsi, si daca sutem crestini ortodocsi, din respect pentru credinta noastra si din respect pentru cei de alte credinte, trebuie sa spunem sursa textelor pe care le postam. Sa nu gasim oare si din bogatia gandirii Sfintilor parinti din ortodoxie ceva potrivit pentru Iubirea lui Dumnezeu pentru om?
Exista mai multe site-uri ale credinciosilor Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si sunt si mai multe site-uri dedicate lui Ellen G. White. Un „dialog” corect ne obliga sa spunem carei credinte apartinem. Nu trebuie sa ne rusinam si nici nu trebuie sa ne mandrim cu credinta noastra. Si in primul caz si in cel de-al doilea, nu suntem demni de marea Iubire a lui Dumnezeu pentru noi.
CREDINTA DREAPTA , ORTODOXIA , ESTE SINGURA CARE ESTE LUCRATOARE SI MANTUITOARE , in rest avem libertatea de a alege , dupa mintea , dragostea si credinta fiecaruia !
Vechi 03.03.2011, 08:41:27
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
CREDINTA DREAPTA , ORTODOXIA , ESTE SINGURA CARE ESTE LUCRATOARE SI MANTUITOARE , in rest avem libertatea de a alege , dupa mintea , dragostea si credinta fiecaruia !
Draga Cristi bossule, apoi eu am scris ceva frumos , ce mi-a placut....Si nu are nici o legatura cu adventistii care ma lasa rece ! Si nu tot "sugera" subtil ori mai putin ca as fi o ispita....Dumnezeu e cel care imi stie exact sufletul, nu omul....Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 03.03.2011, 09:53:07
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Smile Acatist de multumire - Slava lui Dumnezeu pentru toate

http://www.trilulilu.ro/scufy5439/5ff1e5ae8b0318
Reply With Quote
Vechi 03.03.2011, 12:58:50
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit thread: pocainta: Dumnezeu este iubire

Citat:
În prealabil postat de vultur77 Vezi mesajul
Oare am citit bine ce ai scris? Iti pierzi timpul cu literatura eretica? Esti bine?
Bine ti-ai ales numele.Stiu ca eu ar trebui sa dispar de langa tine.
Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria N Vezi mesajul
Nu am citit toata cartea...Doar ce am postat.

P.S: Rog nu aruncati cu oua, doar pentru ca nu am facut o alegere buna in postare!
Stai linistita n-au fost decat doua oua.Si alea de vultur.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2011, 13:14:55
Ana-Maria N's Avatar
Senior Member

Implicit Cuvinte ale Maicii Siluana. Raspuns la intreb.:Oare Dumnezeu mă iubește și pe mie?

Intrebare:
Oare Dumnezeu mă iubește și pe mine? Pentru că nu are nici un motiv să mă iubească, decât că sunt creația Lui. De ce suferă Dumnezeu pentru căderile oamenilor? Tare mult mă frământă aceste întrebări și nu are cine să mă lămurească. Slava lui Dumnezeu că existați!
Liliana

Raspuns-Maica Siluana:
Citind și recitind scurtul tău mesaj, Liliana, a năvălit în mine o durere pe care mă străduiesc să o descifrez. Mă doare afirmația ta că Dumnezeu "nu are nici un motiv sa te iubească"! Oare ce mă doare în ea?
În primul rând, cred că mă doare faptul că Dumnezeu e atât de necunoscut pentru noi. Nu-L cunoaștem, chiar dacă suntem credincioși. Nu-L cunoaștem așa cum ne spune El că este, ci așa cum ni-l prezintă alții. Numai oamenii din jurul nostru ne învață că trebuie să merităm iubirea, că trebuie sa facem eforturi ca s-o meritam. Nu? Să fim cuminți, să luam note mari, să facem așa și așa... Astfel noi Îl privim pe Dumnezeu prin ochelarii pe care ni i-au pus cei care ne vorbesc despre iubire și despre Dumnezeu. Și cred că nu avem de ales, o vreme. Dar numai o vreme. Pentru că vine ceasul în care suntem chemați să ne asumăm o relație directă și vie cu Dumnezeu. Să-L privim așa cum ne spune El că este, să-L cunoaștem trăind Poruncile Lui și spunându-I în rugăciune toate ale noastre. Atunci vom înțelege altfel cuvântul Apostolului Iubirii că "Dumnezeu este Iubire"! Atunci vom înțelege și vom simți că El iubește pentru că este Iubire, nu pentru că cineva merită sau nu, ca noi!
DA, Dumnezeu ne vede dincolo de aparențe, ne vede în întregul nostru, ne vede și cum nu suntem încă! Să citești Sfintele Evanghelii și să vezi, de exemplu, cum îl iubește Domnul pe Sfântul Petru care, deși Îl iubește mult, mult pe Domnul, face lucruri care Îl întristează pe Domnul. Dar Domnul îl iubește și-l mustră din iubire. Mustrarea era pentru trezire, pentru conștientizare, pentru devenire, nu pentru a-l umili sau pedepsi, cum facem noi!
Este în om, copil drag, ceva ce este întotdeauna demn de iubire. E o scânteie pe care nici o întinăciune nu o poate întina. Când cineva ne privește cu iubire, adică fără judecată, vede acel ceva. Când ochiul omului este rănit, bolnav de invidie (încă de la Abel și Cain), de frică, de neîncredere, de ambiție, de pofte păcătoase, și alte patimi, el nu mai vede acel ceva, ci propria sa urâțenie proiectată pe celălalt. Când ochiul devine curat, ca la sfinți, orice ar face cineva, e iubit. Iubirea sfântului e ca iubirea lui Dumnezeu, pentru toți la fel. Numai că aceeași iubire e trăită cu bucurie și drag pentru cei care aleg să facă binele și cu durere, milă și rugăciune pentru cel care face rău, făcându-și astfel sieși rău.
Ce e și mai dureros este că am învățat să ne privim și pe noi înșine cu ochii celor care ne-au rănit. Dacă ne-au spus părinții sau învățătorii că suntem proști, că nu suntem buni de nimic, sau au râs copiii de noi că suntem nu știu cum, noi ne însușim acel punct de vedere și ne privim astfel, deși știm că nu suntem chiar așa sau numai așa. Și, în felul acesta, în loc să luptăm să schimbăm în bine ce nu e bine la noi, rămânem cufundați în părerea proastă și deznădejde... Așa nu mai învățăm dragostea dumnezeiască, ci numai pe cea pentru merite, pentru "note" !
Poate că și tu ai experiențe cum putem iubi pe cineva pentru ce va fi, deși nu este încă. De exemplul, semeni o floare care îți este dragă, o aștepți cu nerăbdare să răsară și, când apar primele frunzulițe, te bucuri, și o iubești. Nu? De ce? Petru că tu știi cum va fi ea, știi ce va deveni, și știi că fără aceste smerite frunzulițe, minunea de floare nu va fi! Și dacă cineva rupe sau rănește frunzulițele, te întristezi, nu? Cam așa suferă și Dumnezeu pentru căderile noastre. Când eu fac ceva rău, pe mine mă rănesc, rănesc acele frunzulițe care, crescând, ar sfârși în înflorirea acelui ceva din mine care e chiar minunea ce sunt chemată să devin.
Dar mai multe despre toate acestea vei descoperi, copil drag, vorbind direct cu Domnul. Citește Sfânta Scriptură, fii atentă la dragostea lui Dumnezeu pentru om și, când ceva de acolo te atinge, simți că-ți vorbește ție anume, roagă-te, vorbește cu Domnul sau taci și ascultă acea mișcare de uimire si de bucurie a sufletului tău! Atunci și acolo vei simți și înțelege iubirea lui Dumnezeu și nu vei mai simți nevoia să întrebi "de ce?". Această întrebare e a rațiunii egoului care ne strică înțelegerile duhovnicești prin argumente și contraargumente. Rugăciunea te va învăța cum să ieși din aceste curse ale vrăjmașului. Apoi, să ai părinte duhovnic, să te spovedești și să te împărtășești cu dor și cu drag, cât mai des, cu Domnul și vei învăța și mai multe și mai profund!
Cu drag mult în Domnul,
M. Siluana

http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/290
Reply With Quote
Vechi 04.03.2011, 13:19:01
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria N Vezi mesajul
Greseala este a mea, nu a lui. Am gresit postand fraze ale unei autoare neortodoxe si astfel conducand, fara sa vreau, la smintire pe altii.
Este bine venita oricand o mustrare pentru indrepare, venita cu dragoste din partea unui frate in Hristos.
Sa-mi fie cu iertare!
N-am zis ca cibneva greseste da am avut ieri o dipozitie asa vesela si cand am vazut nick ul Vultur,eu fiind COCORel mi-a venit sa fac o gluma.
Citat:
În prealabil postat de vultur77 Vezi mesajul
Pe viitor,ar fi mai bine sa nu te framante prea tare treburile altora,caci dupa cum vezi,daca taceai filozof ramaneai.

Cat despre disparut, poti sa stai linistit ca nu o sa te mananc,dar daca esti de alta confesiune incearca sA MA LASI CA NU-S CURIOS !!!
Nu vreau sa raman filozof pe motiv ca n-am fost niciodata.Si mai lasa mina asta grava parcaai fi Grinch care a furat Craciunul.

Sunt ortodox.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2011, 20:05:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit ? ? ?

A fi ortodox , nu-i egal cu a scrie ca esti ORTODOX !
Vechi 03.03.2011, 15:26:08
Ana-Maria N's Avatar
Senior Member

Implicit A nu face precum mine!

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul

Greseala este a mea, nu a lui. Am gresit postand fraze ale unei autoare neortodoxe si astfel conducand, fara sa vreau, la smintire pe altii.
Este bine venita oricand o mustrare pentru indrepare, venita cu dragoste din partea unui frate in Hristos.
Sa-mi fie cu iertare!

Last edited by Ana-Maria N; 03.03.2011 at 15:28:53.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2011, 21:57:19
vultur77's Avatar
vultur77 vultur77 is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Locație: Maramures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vultur77
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul

Pe viitor,ar fi mai bine sa nu te framante prea tare treburile altora,caci dupa cum vezi,daca taceai filozof ramaneai.

Cat despre disparut, poti sa stai linistit ca nu o sa te mananc,dar daca esti de alta confesiune incearca sA MA LASI CA NU-S CURIOS !!!
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related
Reply With Quote
Vechi 04.03.2011, 09:48:37
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Dumnezeu este iubire.....si ne iubeste neconditionat...Ne asculta , ne indruma, ne lasa sa fim corijati prin cate o "atentionare", ne ofera lectii dar totul din dragoste pentru noi , cei lutuiti de EL....Dumnezeu sa fie cu noi!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu - ocean nesfarsit de iubire, mila si iertare Ekaterina Dogmatica 5 16.09.2012 01:01:52
Despre iubire cu iubire dobrin7m Nunta 27 18.10.2011 14:22:52
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55