![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt cazuri cand omul este departe de biserica,insa are revelatia rupturii de Dumnezeu prin consecinta pacatelor sale si se afla intr-o stare de panica,de confuzie,de vinovatie-ar vrea sa se apropie dar nu indrazneste,caci relatia lui cu cele sfinte nu a fost incurajata,ca atare nu prea exista... De altfel,sta deoparte de biserica deoarece este descurajat de tot felul de dreptcredinciosi care-l tin deoparte cu tehnicile dure de creare si intretinere a vinovatiei.Nu vb despre cei care dispretuiesc la vedere biserica,ci despre cei care nu ajung acolo din sentimentele profunde de vinavotie pe care le au deoarece nu se pot decide sa-si paraseasca conditia pacatoasa. Sunt mai multe categorii de pacatosi,cei care pacatuiesc din lipsa vointei-sunt slabi,cei care sunt rebeli-pacatuiesc din dorinta de neascultare si cei nestiutori-care pacatuiesc din nestiinta,la aceasta clasificare,a face noi o distinctie a caruia dintre ei merita mantuirea,imi pare pur brutala! In rest nu mai am nimic de zis,eu sa continui sa trec pe pomelnic pe viii care sunt pacatosi,si pe mortii care au murit pacatosi,deoarece ei au nevoie de milostenie,in primul rand,iar mila pentru ei intrece orice ingradiri reci nascocite de minti umane. Si continui sa o fac deoarece nu am auzit asta in nici o biserica si nici un preot nu m-a chestionat cu privire la statusul spiritual al celor de pe lista...(in schimb ceea ce stim cu totii,cei pacatosi sunt opriti de la Sf.Impartasanie pana isi depasesc conditia)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
Copil avortat care a supravietuit | elena20 | Generalitati | 37 | 18.10.2010 07:08:34 |
'UN COPIL CONDAMNAT LA MOARTE' | Catalina | Umanitare | 0 | 18.01.2008 18:58:09 |
Bona pentru copil | mirc | Generalitati | 5 | 12.08.2007 15:00:04 |
|