![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă realitatea s-ar reduce doar la norme și de nu ar mai fi și excepții (și aici nu mă mai refer doar la chestiunile lingvistice), atunci totul ar fi lipsit de nuanțe, subtilitități și de suplețe, totul ar fi monoton și obositor, de un cenușiu infernal și fără urmă de speranță. Revenind la exemplele aduse în discuție, repet: se spune doi de "i" pentru a evita orice confuzie; altfel s-ar auzi "doii". De altfel, așa s-a spus întotdeauna până la apariția "noilor norme", impuse de niște persoane obsedate de norme, reguli și altele de același gen, care par a fi plătite pentru a artificializa limba română. |
|
||||
|
||||
![]()
Coada la o gogoserie. Tipul din fata: - Doamna, dati-mi doi gogose!
Tipul din spate: - Nu-i da domne, ca nu stie sa vorbeste! Vanzatoarea: - Iote cin' se trezaste sa comenteaza!
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce se uziteaza frecvent este si forma incorecta "mă râd, m-am râs etc."..In loc de forma corecta "râd, am râs etc."
Last edited by Melissa; 11.04.2011 at 01:10:15. |
|
||||
|
||||
![]()
Suberb!!! :-)))
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Astia clar erau toti nascuti in afara Romaniei,... arabi, turci, greci, chinezi, deci umorul nu-si are locul.
Nimeni nascut in Romania nu fece asemenea greseli, altele da, dar nu de genul acesta! Mdame Petit le Moc ar trebui sa stii ca doar esti profa de limbi straine |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai insasi initiatorul topicului are o atitudine normativa si prescriptiva gen "nu se spune asa, ci asa". Realitatea arata exact inversul: din moment ce multi oameni folosesc "chineji" in loc de "chinezi", dovedeste ca oamenii spun(adica "se spune") "chineji". La fel, spunea cineva ca se scrie "dimpotriva" si nu "dinpotriva", asta din cauza ca inainte de b sau p se scrie intotdeauna "m" si nu "n", cum se aude; eu sunt pentru schimbarea regulii asteia din cauza ca limba e in primul rand "oralitate" si nu "scriere"; iar in vorbire "m"-ul din fata lui "dimpotriva" devine nazalizat. E mai la indemana sa spui "bonboane", "dinpotriva", inpreuna" decat "bomboane", "dimpotriva" sau "impreuna". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Însuși...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pruteanu le-a recomandat celor care nu mai sînt în școală să scrie așa cum au învățat înainte. De remarcat că unele edituri serioase, cum ar fi Humanitas, scriu în continuare cu î, exceptînd familia cuvîntului "român".
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum scriu corect? Cum se scrie corect ...? | antiecumenism | Generalitati | 41 | 20.09.2017 12:11:14 |
Si noi putem sa scriem istoria | dobrin7m | Istoria bisericii | 10 | 18.03.2014 12:15:53 |
Cum sa fac corect? | Dreamm | Generalitati | 7 | 05.10.2011 21:25:22 |
Cum este corect? | cristiboss56 | Rugaciuni | 46 | 23.06.2011 10:41:40 |
Este corect? | alinn | Eutanasia | 14 | 22.02.2007 18:47:20 |
|