Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2011, 08:56:25
ciradu ciradu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Sper ca ati reusit sa strangeti ceva bani pentru clopotul bisericii din Mărcuși. Ma gandeam ca este o binecuvantare sa aveti clopot care sa cheme oamenii la slujba. Noi aici folosim mijloace electronice, in loc de clopot si toaca.
Adevărat a înviat!
Nu știu cât a reușit părintele să strângă până acum, însă era optimist că până la sfârșitul anului va putea cumpăra clopotul. Dacă va fi cazul, voi mai lansa un anunț. Mulțumiri
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 09:46:22
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Aflam si raspunsul exact la intrebarea daca un ortodox trebuie sa mearga intr-o biserica catolica. Evident ca nu, mai ales in timpul unei slujbe catolice. Cel mult sa o viziteze. Pentru ca duhul in care se roaga cei de acolo il face pe acela sa se apropie tot mai mult de catolicism, chiar daca la inceput nu avea deloc aceasta intentie.
Cu alte cuvinte, catolicii practică un fel de Liturghii Negre (Black Mass), astfel încât cel care își manifestă prezența acolo nu este Cristos, ci diavolul ? Am înțeles, oare, bine ?
Dar la ipoteza că cei care intră în contact cu lumea catolică și, mai ales, cu Sf Euharistie în Biserica Catolică ajung la concluzia ca slujesc mai bine ortodoxiei Sfinților Părinți și Cuvântului Viu, v-ați gândit ? La ceea ce a spus Mons Vladimir Ghica (să sperăm, declarat fericit cât mai curând) că "a trecut la catolicism ca să fie un ortodox mai bun", ați reflectat ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 11:24:11
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca prea multa scolastica e de vina. Nici acum nu-mi vine sa cred cum o bucovineanca neaosa, din familie credincioasa (imi aduc aminte ce spuneai de bunica ta) sa ajunga sa treaca de la ortodocsi la catolici.
mirela draga nu te mira, pe cei ce nu au statornicie[intemeiere in credinta]ii paste ratacirea care imbraca mai multe forme: sectara, atee,catolica etc.si acuma fiind vremurile din urma ratacirea creata de inselatorul veacului acestuia va fi mare, fiind-ca timpul este scurtat de Domnul.cele doua biserici surori hm...
Domnul Hristos cel Inviat sa te binecuvinteze.

Doamne intareste sfinta credinta a dreptmaritorilor crestini si sfinta biserica ta o pazeste in viacul viacului.Amin.

Last edited by mihaila_alin; 02.05.2011 at 11:35:28.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 12:35:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cu alte cuvinte, catolicii practică un fel de Liturghii Negre (Black Mass), astfel încât cel care își manifestă prezența acolo nu este Cristos, ci diavolul ? Am înțeles, oare, bine ?
Dar la ipoteza că cei care intră în contact cu lumea catolică și, mai ales, cu Sf Euharistie în Biserica Catolică ajung la concluzia ca slujesc mai bine ortodoxiei Sfinților Părinți și Cuvântului Viu, v-ați gândit ? La ceea ce a spus Mons Vladimir Ghica (să sperăm, declarat fericit cât mai curând) că "a trecut la catolicism ca să fie un ortodox mai bun", ați reflectat ?
Din moment ce in catolicism nu exista har, Sfinte Taine si mantuire doar daca mai sunt alte judceati ale lui Dumnezeu, cum ar putea sa devina un ortodox mai bun? Un ortodox bun e un sfant, noi toti suntem ortodocsi mai putin buni.
Asta e de fapt o falsa problema, din moment ce acel convertit spune ca ortodocsii si catolici sunt la fel de ce e nevoie sa-si schimbe religia, doar sunt la fel. Iar schimbarea religiei implica si unele mari probleme cu comunitatea din care faci parte, cu familia, etc. Asadar acela nu considera ca ortodoxia e la fel, ci ca la catolici e cel mai bine.
Daca ne uitam chiar pe forum si unde am mai fost majoritatea catolicilor erau cei convertiti de la ortodoxie. De exemplu aici nu sunt din cei care avusesera rude greco-catolice.

In ortodoxie cei care cred ca si catolicii se aseamana cu ortodocsii se numesc filocatolici. Acestia nu sunt majoritari, dar sunt cativa chiar si in randul preotilor si chiar al ierarhilor.
Eu am folosit doar cuvinte alese, ca sa nu supar pe cineva prea mult. Dar sfintii aveau alte cuvinte cand vorbeau de eretici sau schismatici. De exemplu am dat ce spunea sfantul Teodor Studitul despre impartasania ereticilor.
Oricum, sunt catolici mai ortodocsi decat unii ortodocsi. Dar sunt si japonezi care sunt foarte de treaba, si in fiecare religie la fel.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 13:12:15
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Implicit

Citat:
Cred ca prea multa scolastica e de vina. Nici acum nu-mi vine sa cred cum o bucovineanca neaosa, din familie credincioasa (imi aduc aminte ce spuneai de bunica ta) sa ajunga sa treaca de la ortodocsi la catolici.
:) Cum adica e de vina scolastica??

Un lucru mai putin stiut despre bucovinenii autentici: NU sunt anti-catolici, dimpotriva. Crescand in Bucovina n-am auzit niciodata nimic rau la adresa (romano-)catolicilor (greco-catolici nu avem) venind din partea unui bucovinean. Anti-catolicii inversunati sunt in general regateni (cei care vin din localitati care inainte de 1918 faceau parte din Regatul Romaniei, nu din Bucovina austro-ungara, adica ne-bucovineni, ne-transilvaneni), sau oricum venetici. Ca veni vorba, bunica nu avea multe cuvinte de lauda la adresa ragatenilor. La adresa "nemtilor," da.

Si inca ceva: stilul moldovenesc, tipic tuturor bisericilor si manastirilor din Bucovina inca din secolul 14, este o imbinatie foarte frumoasa intre stilul gotic (tipic occidental) si cel bizantin. Catedrala catolica de la Baia (langa Siret), astazi in ruine, a fost construita din porunca lui Alexandru cel Bun la inceputul secolului al 15-lea, sotia lui, Margareta, fiind poloneza si catolica. Deci erau casatorii mixte si la acea vreme.

Si nu, a fi ortodox nu inseamna a fi anti-catolic.
Vechi 02.05.2011, 15:27:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul

Un lucru mai putin stiut despre bucovinenii autentici: NU sunt anti-catolici, dimpotriva. Crescand in Bucovina n-am auzit niciodata nimic rau la adresa (romano-)catolicilor (greco-catolici nu avem) venind din partea unui bucovinean.
Anti-catolici sunt cei care probabil sunt anti mai multor categorii de oameni. Anti-catolicism este altceva. La fel cum anti-hinduism nu inseamna anti-indieni. Sper sa gasesti drumul inapoi, am incredere.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 16:32:40
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Anti-catolici sunt cei care probabil sunt anti mai multor categorii de oameni. Anti-catolicism este altceva. La fel cum anti-hinduism nu inseamna anti-indieni. Sper sa gasesti drumul inapoi, am incredere.
Bun atunci: a fi ortodox nu inseamna sa fii anti-catolicism. :)

Desi suntem foarte, foarte, foarte off-topic! :) Admin poate sa mute mesajele off topic unde se potrivesc mai bine.
Vechi 02.05.2011, 18:39:56
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciradu Vezi mesajul
pentru cei care doresc sa directioneze 2% din impozitul anual pentru achizitionarea unui clopot la o biserica din Campulung Muscel (cartier Marcusi), pun la dispozitie datele necesare completarii formularul 230:
Denumire entitate nonprofit: PAROHIA MĂRCUȘI
Codul de identificare fiscala: 171 53629
Cont bancar (IBAN): RO83 RZBR 0000 0600 0640 8853 RAIFFEISEN BANK
Este vorba despre o parohie mica, infiintata recent, al carei tanar preot se straduieste mult sa o dezvolte, atat duhovniceste cat si material.
Am adaugat si formularul completat, in atas.

P.S. formularul, completat pt. anul 2010, se trimite sau se depune la organul fiscal aferent domiciliului

Parca asta-i tema ! Nu ?
Vechi 02.05.2011, 22:17:27
Miha-anca
Guest

Implicit Ciudat!

Ce se intampla cu postarile de pe acest topic? Sunt intercalate postari din 20011 cu cele din 2007 si 2008.
Mirela, de exemplu o intreaba in 2011pe Noesis de cand e catolica, iar Noesis ii raspunde in 2008. Ciudat, nu numai ca o ortodoxa a trecut la catolicism ci si faptul ca raspunsul ei a fost dat cu 3 ani inainte de intrebarea pusa de Mirela. Cred ca s-a dat lumea cu fundul in sus, cum se spune!
Multumim Noesisei ca ne-a anuntat si pe noi de schimbare. Si Mirelei, ca a pus intrebarea.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 22:19:28
Miha-anca
Guest

Implicit Ciudat!

Sper si eu ca se vor strange banii...
"Ciudat" se refera doar la raspunsurile intercalate din diferiti ani.

Last edited by Miha-anca; 02.05.2011 at 22:22:24.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Grup de rugaciune pentru neputintele noastre si pentru tara. dorinastoica14 Rugaciuni 186 29.09.2010 22:45:09
O intrebare pentru teologi sau pentru cei care cunosc Delirul Generalitati 7 21.02.2010 19:51:02