Citat:
În prealabil postat de nutucutu
De exemplu ultimile dintre pacatele de care trebuie sa ne acuzam la spovada, conform papei Benedict care vorbeste in numele Bisericii Catolice, este poluarea mediului; acum 3 ani nici nu ne gindeam la asta. Asa ca, fie ca cei care ridica gunoiul recicleaza sau nu, eu dau gunoiul pe categorii: hirtie, plastic bio etc. E un lucru minor sau major? Habar n-am. Biserica Catolica spune ca e pacat sa poluam mediul si atunci ne straduim sa nu-l poluam. Iar decizia bisericii se bazeaza pe munca acelor teologi care cerceteaza ce se intimpla in societatea contemporana si ce spune biblia ca ar trebui sa facem.
|
Sunt de parere ca numai cel care nu are grija de natura sa, va ajunge sa nu aiba grija si de natura care il inconjoara. Si cu cat omul va avea grija de natura sa, pe atat de mult se va preocupa si de ceea ce se intampla in jurul sau.
Imi amintesc de Sfantul Dimitrie Basarabov, in viata sa se vorbeste de faptul ca a calcat din greseala un pui. Pentru aceasta fapta, si-a pedepsit piciorul vinovat un an de zile - numai acela a suportat greutatea trupului.