Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Cum poti iubi pe Dumnezeu pe care nu il vezi daca pe aproapele nu il iubesti? Ba ii consideri ingamfati, pupaciosi si plecaciosi pentru ca incearca sa invete smerenia.
Ba ii consideri nedemni de sfortarea ta pentru un vocabular mai frumos. Cine sunt astia plecaciosii si pupaciosii de trebuie eu sa fac texte sulemenite si sa imi schimb stilul?
Eu sunt mandrul si minunatul si istetul asemenea dupa chipul si asemanarea.....
Nimeni nu merita vorbe frumoase si vocabular adecvat decat numai Dumnezeu!
Iar voi lenesilor, puneti-va capul la contributie sa ma intelegeti.
Eu te inteleg vsovivi, ti-am spus odata , odihneste-te, iar daca nu poti singur cauta pe cineva care te poate odihni. Acestia sunt preotii nostri, duhovnicii. Acorda-ti sansa asta ca o meriti.
|
:) Deci văd că vedeți că nu se poate, și acuma vreți să mă internați la sanatoriul pupăcioșilor și plecăcioșilor... deci care-va-să-zică voi astfel vă liniștiți, așa simțiți voi că faceți binele, pupând mâini și făcând plecăciuni ca să vă vadă alții iar dacă vedeți pe unul care vă vede și nu vă urmează îl internați la zarcă... frumoasă treaba, nu mă supăr să o faceți cu mine, dar mă supăr când văd că o faceți cu cei slabi în credință...
Care sunt preoții voștrii? Și care sunt preoții Lui Dumnezeu? De ce nu vă dați vouă înșivă o șansă... încercând să urmați sfatul și porunca lor în loc să le faceți plecăciuni și să le pupați mâinile prin piețe... de ce? Pentru ce? Vă e rușine ca nu cumva să nu fiți văzuți de cine trebuie? Dumnezeu vede în ascuns... așa că nu vă închipuiți că nu știe El ce inimă aveți voi față de el și față de oameni, sau față de sfinții și trimișii Lui... știe... dar voi habar n-aveți că el știe, căci dacă ați crede asta, ați știi și voi ce pupați și cui vă plecați...
Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni fără ca pe unul să-l iubească și pe celălalt să-l... să-l... am uitat; vezi eu recunosc că nu stau bine cu memoria... poate îmi amintești dumneata dacă tot îți place să-mi pupi mîinile și să-mi faci plecăciuni, căci și eu am preoție, dar din aia mirenească fără hirotonie, adică fără nici o răspundere față de fii. Uite te las să-mi faci plecăciuni și să-mi pupi mîinile dacă-mi dai citatul pe care l-am rătăcit prin memorie. Vrei? Te las... și uite o să te vadă tot forumul.