Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Da, dar pacate poti sa faci si chiar daca sunt numai 10 minute intre momentul in care preotul a spus rugaciunea de dezlegare si Sf. Impartasanie. Deci cum mai rezolvi problema asa?
|
In primul rand riscul de a pacatui creste direct proportional cu timpul.In al doilea rand, dupa ce te spovedesti, esti in biserica si participi la Sf. Liturghie. Si daca participi la Sf. Liturghie si nu asisti doar, ai toate sansele sa primesti Sfanta Impartasanie curat.
Citat:
Apoi preotii nu ar trebui sa spovedeasca duminica dimineata fiindca si ei trebui sa fie la slujba. Impartasania trebuie sa fie facuta in timpul Sf. Liturghii la momentul potrivit...Deci cum anume impaci spovedania duminica dimineata cu Impartasania in aceeasi zi?
|
Preotii spovedesc inainte de slujba. Si daca vine vremea sa inceapa Sfanta Liturghie, slujeste alt preot, primul ramanand sa spovedeasca toti enoriasii.
Iar Impartasania, se face exact in momentul in care trebuie facuta.Si se impartasesc si cei spovediti sambata dupamasa si cei spovediti duminica dimineata.Nu inteleg nelinistea ta?:-)
Citat:
IN GENERAL preotii recomanda spovedania sambata sau vineri, exact ca sa ai timp si sa iti citesti rugaciunile pe care le-ai primit canon, de exemplu. ...
|
Eu personal nu am auzit astfel de recomandari.
Citat:
In fine, asta este practica ortodoxa...
|
Sesizez o unda de dispret?!Sau mi se pare?:-)