Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2011, 22:11:35
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de inlaturatul Vezi mesajul
Iată a sosit momentul să apreciez traducerea Anania față de Cornilescu! Versiunea ortodoxă nu spune "ați fost botezați" [de către părinți/nași/preot], ci "v-ați botezat" [ca un act deliberat, liber consimțit, în cunoștință de cauză].
„A te îmbrăca” în Hristos însemnează a adopta principiile Lui, a imita exemplul Lui, a accepta călăuzirea Lui, a deveni ca El (2 Cor. 5,17). Scriitorii greci vorbesc despre îmbrăcarea cu Platon, Socrate, etc., însemnând prin aceasta a-i accepta ca mentori și a urma învățăturile lor. A te „îmbrăca cu/în Hristos”, înseamnă a te dezbrăca de sine și de firea veche. Cam dificil pentru un bebeluș de câteva zile...
Interpretarea dvs. este mai degraba materialist-dialectica decat crestinesc-duhovniceasca, Acesta este rodul obsesiei occidentale pentru latura juridica a oricarei probleme, iar daca problema nu are laturi juridice, i se ataseaza una.
Sfintii Parinti la care faceati aluzie pe alt topic nu au avut nicidecum aceasta conceptie.

Pe baza lui "v-ati botezat", sper ca veti fi onest si veti admite ca omul se poate boteza el de unul singur, atunci cand are chef...

Citat:
În prealabil postat de inlaturatul Vezi mesajul
Nu mi-am propus asemenea "lupte". Ca și în problema botezului, un ateu nu poate fi convins de pe poziții de forță. Cât privește insolența, miștocăreala și cuvintele nespălate, cred că e mai eficientă intervenția adminului. Din nefericire, dânsul se concentrează pe alte direcții...
Da, e mai usor sa lupti impotriva crestinismului decat impotriva dusmanilor lui Hristos...
Reply With Quote
Vechi 26.06.2011, 22:27:46
inlaturatul inlaturatul is offline
Banned

Data înregistrării: 25.06.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Interpretarea dvs. este mai degraba materialist-dialectica decat crestinesc-duhovniceasca, Acesta este rodul obsesiei occidentale pentru latura juridica a oricarei probleme, iar daca problema nu are laturi juridice, i se ataseaza una.
Sfintii Parinti la care faceati aluzie pe alt topic nu au avut nicidecum aceasta conceptie.
Ei, na! Am avut și eu o interpretare pozitivă a versiunii Anania și mi-ați făcut-o varză! E frumos?
Cât privește interpretarea sfinților părinți cu privire la botez/îmbrăcarea în Hristos m-ați dezamăgit. Eu credeam că aceasta (interpretarea lor) conglăsuiește cu a apostolului Pavel.

Citat:
Pe baza lui "v-ati botezat", sper ca veti fi onest si veti admite ca omul se poate boteza el de unul singur, atunci cand are chef...
Da, imersiunea de unul singur se practică când "ai chef", dar aceea nu se numește botez. Eu am făcut-o într-un cadru cât se poate de creștin și biblic.

Citat:
Da, e mai usor sa lupti impotriva crestinismului decat impotriva dusmanilor lui Hristos...
O să se supere dl. admin pe dumneavoastră pentru cele de mai sus...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05