![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si compromisurile sunt de mai multe feluri, exista si compromisuri onorabile, ti s-a dat exemplu mai sus. Si iarasi, vad un defect de logica, sunt mai multe feluri de minciuni, minciuna adevarata, zic eu, se cunoaste prin faptul ca raneste pe cineva, mai exact sentimente sincere si loveste in lucruri bune. Ori, minciuna de care se vorbeste mai sus dimpotriva, face un bine la toata lumea, omul poate sa-si tina postul, ceilalti au impresia ca si-au impus punctul de vedere (care e absurd), toata lumea e fericita. Sa zicem ca ar afla intr-o buna zi ca e minciuna, cine ar fi ranit? Un sistem de valori adevarat? Principii? Nu, doar incapatanarea, orgoliul, necredinta. In schimb, un compromis rusinos, care incalca flagrant si constient principii vitale din sistemul de valori pe care incerci sa-l pui in practica, este mai mare decat orice minciuna si este o minciuna pentru ca te minti pe tine in primul rand, spunand ca ceea ce faci ar avea totusi o intentie sau finalitate buna. Cam asa stau lucrurile daca este sa le privim riguros moral si spunem ca nu vrem minciuna in viata noastra, atunci sa taiem minciuna din radacine nu sa alegem sa practicam o minciuna paguboasa pentru viata noastra si in schimb sa ne eschivam de una care ne-ar da sansa de a face ceva bun in viata noastra (spirituala in primul rand). Last edited by AlinB; 08.07.2011 at 11:46:47. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 15:08:55 |
"Acatist pentru adormiti" - se poate? | mirelat | Slujba inmormantarii | 14 | 22.03.2011 18:53:05 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
cati dintre voi imi vor tine "companie" in iad?! | clujeanul33 | Generalitati | 21 | 13.02.2010 23:33:22 |
|