Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2011, 19:26:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Legat de citatul acela invocat aici, nu mai gasesc mesajul, cand cineva care nu mergea dupa Iisus scotea demoni "49. Iar Ioan, răspunzând, a zis: Învățătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni și l-am oprit, pentru că nu-Ți urmează împreună cu noi.
50. Iar Iisus a zis către el: Nu-l opriți; căci cine nu este împotriva voastră este pentru voi."
Biserica ortodoxa spune ca Biserica a fost intemeiata de Iisus la cincizecime, odata cu coborarea Duhului Sfant. Aici nu e vorba de grupari separate de Biserica, pentru ca Biserica apare mai tarziu. E o persoana care a crezut in Iisus si e posibil ca dupa cincizecime sa fi fost Botezata si sa intre astfel in Biserica Sa.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 19:30:47
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Copiii nu au pacate, nici nu ar avea de unde sa aiba. Noi spunem ca oamneii mostenesc urmarile pacatului stramosesc, nu pacatul lui Adam. Catolicii spun ca mostenesc chiar pacatul. La fel, copiii mostenesc si urmarile pacatelor parintilor si stramosilor, nu pacatele. De exemplu in medicina s-a arata asta, prin bolile ereditare, mostenim genele parintilor.
In sfarsit un adevar, copiii nu au pacate! Merci mult! Exact asta a zis si Sf. Ioan Gura de Aur, copiii nu au pacate. Ei, atunci explica tu cum de marturisesti un Botez spre iertarea pacatelor, si nu un Botez spre stergerea urmarilor pacatului stramosesc.
Si apoi citeste cu bagare de seama profetia de la Ieremia care vesteste Noul Legamant si care zice ca in acele zile nu se va mai zice ca parintii au mancat agurida si copiilor li s-a strapezit dintii (asa cum era in VT) ci ca dimpotriva, se vor strapezi dintii celor care vor manca, fiecare va plati pentru nelegiuirea lui. Cum iti explici? Asta arata ca in varianta ta exista o profunda neintelegere a faptului ca Iisus a platit o data si pentru totdeauna pacatul stramosesc si pacatele tuturor oamenilor. Daca nu-i asa ci este cum zici tu, daca in continuare se strapezesc dintii pentru augurida mancata de parinti, inseamna ca minte profetia lui Ieremia. Te las pe tine sa decizi, in ceea ce te priveste, care din voi doi zice adevarul, tu sau profetia. In ceea ce ma priveste, dau crezare profetiei si nu nestiintei omenesti.
Numai bine!

Last edited by Adriana3; 25.07.2011 at 19:43:02.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 19:36:50
Banned

Implicit

Citat:
Legat de citatul acela invocat aici, nu mai gasesc mesajul, cand cineva care nu mergea dupa Iisus scotea demoni "49. Iar Ioan, răspunzând, a zis: Învățătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni și l-am oprit, pentru că nu-Ți urmează împreună cu noi.
50. Iar Iisus a zis către el: Nu-l opriți; căci cine nu este împotriva voastră este pentru voi."
Biserica ortodoxa spune ca Biserica a fost intemeiata de Iisus la cincizecime, odata cu coborarea Duhului Sfant. Aici nu e vorba de grupari separate de Biserica, pentru ca Biserica apare mai tarziu. E o persoana care a crezut in Iisus si e posibil ca dupa cincizecime sa fi fost Botezata si sa intre astfel in Biserica Sa.
Parerile omenesti nu pot inlocui cuvantul Domnului. El nu a zis sa nu-l opreasca pentru ca va intra mai tarziu in Biserica cand va fi Botezat, ci Iisus a dat motivul pentru care nu trebuie oprit: cine nu-i impotriva apostolilor, este cu ei. Nu a zis ca va fi in viitor, ci a zis ca este. Tu interpretezi cuvintele Domnului si acuzi pe cel care zice identic ca nu ar vorbi din Biblie. Cam asta-i problema.
Si raman oricum cuvintele Ap. Pavel care arata ca faptele paganilor ii vor acuza sau ii vor apara in ziua judecatii, exact cum a zis si Domnul, ii va trece la stanga sau la dreapta. Nu exista interpretare in ceea ce zic, ci scrie negru pe alb. Interpretarea o faci tu schimband cele scrise.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 19:42:23
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Iisus nu a spus niciodata ca pe intregul pamint nu mai exista revelatie in afara de cea pe care a aduso El. ca nimeni nu mai detine bucatele de cunoastere revelata venita prin prooroci si sfinti in alte culturi despre care apostolii nu aveau habar. ca Dumnezeu nu ar lucra decit pentru evrei sau doar pentru crestini.
Ar inseamna sa fie un Dumnezeu nedrept.

Intradevar dogma si canonul ortodox spune prin anumite rationamente de interpretare ca in afara ortodoxiei nimeni nu se poate mintui sau ca ei sint judecati dupa legamintul lor (dupa care ar putea sau nu sa fie mintuiti caci altfel -vorba Adrianei ce rost ar mai avea judecata lor ?)

Insa din logica trairii iubirii -pe care Arsenie o flutura -mintuirea nu poate fi detinuta doar de o singura ramura crestia care nici nu face prea mari eforturi sa se raspindeasca si nici nu a ajuns in orice generatie la indemina oricarui pamintean.
ca sa crezi ca esti singurul pompier din lume si sa stai sa te falesti cu asta fara sa cauti foc de stins in intreaga lume nu m-i se pare o logica prea buna.

E ca si cum ai spune ca Dumnezeu iubeste parinteste intreaga lume iar pe de alta parte te contrazici si apui ca iubeste doar pe aceia la care ortodoxia ajunge si reuseste sa ii converteasca prin exemplul personal. daca reuseste ii iubeste si El, daca nu .. la foc cu ei.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 19:51:49
Banned

Implicit

Citat:
Evreii in desert nu au mai asteptat sa coboare Moise de la Dumnezeu cu adevarul, si-au facut un vitel de aur la care sa se inchine, un idol.
Un om poate sa-si faca un idol fara sa foloseasca aur sau un alt material, isi face o divinitate cum isi inchipuie el, in minte. Si spune, divinitatea e asa si asa pentru ca eu asa cred ca e logic si asa as dori eu sa arate. Si nu dupa cum S-a revelat chiar El. Si se apuca sa talcuiasca, nu asculta de sfinti sau de altii, crede ca el intelege cel mai bine.

Legat acum de pasajul cu Noul Legamant din inimi, nu ai inteles, acesta e harul. Spune ca e ceva nou, care nu era inainte. Astfel oamenii vor putea mai usor sa implineasca legile. Harul se capata prin Sfantul Botez si Mirungere si se actualizeaza prin Sfanta Impartasanie. Aceasta e ceea ce a spus Mantuitorul, acesta e ceea ce va schimba pe om.
In legatura cu cei 1%, pe timpul potopului cat reprezenta Noe si familia lui din totalul populatiei? Doar el a fost salvat din potop. Cati din evrei l-au acceptat pe Mantuitor, desi au fost martori? Crestini nu sunt evreii care L-au vazut si urmasii lor, ci urmasii paganilor de atunci, care nu L-au vazut niciodata.
Catalin,
Eu am inteles foarte bine, scrie de n-ori negru pe alb in Biblie la ce se refera:
TOATA legea si proorocii se afla in poruncile de iubire
Porunca noua ne-a fost data: iubirea
Noul Testament este Legea lui Dumnezeu scrisa in inimile si cugetele noastre ca sa nu mai avem nevoie sa ne invete nimeni (ca atunci cand erau scrise pe piatra si in carti) iar Legea Lui este ceea ce a zis El: TOATA LEGEA SI PROOROCII se cuprind in cele doua porunci de iubire.
Toata Evanghelia contine exemple despre ce inseamna iubirea cu faptele ei si ce inseamna faptele fariseice de care sa ne ferim (aluatul fariseilor).

Si ce o dai cu potopul lui Noe? Iisus nu a venit sa salveze o mana de oameni ca la potop, ci toata omenirea, a spalat pacatele intregii omeniri. Tu esti cel incapabil sa scoti capul din VT si sa ti-l bagi in NT.

Un ritual este si va ramane ceva exoteric iar ceea ce ascunde el, partea initiatica, adica partea tainica, aceea este esoterica. Niciodata nu va conduce exotericul la esoteric asa cum se credea in VT, ci dimpotriva, in NT esotericul a condus la exoteric, Taina a condus la ritual. Asta nu intelegi tu.

Cat despre vitelul de aur, este exact dovada ca la evrei prima exotericul, ritualul exterior, si nu esotericul, taina iubirii din inima omului. Daca o religie are un Dumnezeu nevazut care este iubire, nu poti sa il compari cu vitelul de aur evreiesc. Si sa nu imi spui ca evreii au inceput sa creada in vitelul de aur de la venirea lui Iisus incoace ca nu te cred. Ei cred exact in acelasi Dumnezeu ca si inainte, asa ca nu este nicidecum idol ci Dumnezeu adevarat. Doar ca ei nu stiu ca Dumnezeu este mai mult decat cred ei, cunosc doar partial adevarul despre Dumnezeu. Si asta nu il face dintr-o data pe Dumnezeu idol!

Last edited by Adriana3; 25.07.2011 at 19:56:06.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 20:20:23
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Dar la musulmani e acelasi Dumnezeu ..?
„El este Cel Iertător, Cel Plin de Dragoste – Al-Ghafur, Al- Wadud. ” (Qur’an 85:14).
Si daca caut si la hindusi sigur gasesc ceva calitati de iubire/compasiune la unele din Tronuri (zeitati).
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 01:24:15
Banned

Implicit

Citat:
Din intuitie si ratiune s-au nascut toate religiile si idolatria. De aceea religia crestina a revelata, adica Dumnezeu ne-a aratat El insusi care e adevarul. Cu intuitia nu mai gaseau niciodata adevarul, pentru ca oadata cu ruperea legaturii cu Dumnezue aceasta s-a atrofiat.
Daca religia crestina ar fi ramas unita, mai ca ti-as fi dat dreptate. Avand insa in vedere ca s-a faramitat atat de mult, inseamna ca umanul si-a bagat foarte mult "codita". Daca ar fi primat legea iubirii asa cum a dorit Iisus, in care toti oamenii sa fie frati si in care sa nu mai il considere dusman pe vecinul doar pentru ca are un alt mod de a-L urma pe Iisus, atunci Biserica ar fi ramas unita. Si cum Biserica a fost condusa de barbati si ca atare faramitata, poate ca se va uni din nou cand acesti barbati conducatori vor invata sa zica la fel ca Sfanta Fecioara "fie mie dupa cuvantul tau" si ca atare sa lase Duhul Sfant sa conduca intr-adevar biserica, sa nu ii mai faca obstacol.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 01:55:32
Banned

Implicit

Draga Cipri85,
Din nou marturii mincinoase pe care nu le dovedesti cu citate din cuvintele mele. Avand in vedere ca ti-am cerut de atatea ori sa dovedesti prin citate din cuvintele mele acuzatiile aduse de tine, si iata ca nici acum nu ai facut-o, eu consider defaimare cu rea intentie din partea ta.

Cat despre scuturatul prafului asa este, cei care nu primesc Cuvantul Domnului pentru a se cai de pacate si a lua Calea cea buna a iubirii cu faptele ei, aspru vor fi judecati. Insa nu despre acestia este vorba aici, ci despre cei la care nu le-a propovaduit nimeni pe Iisus. Din acestia sunt oameni buni si rai, unii asculta Legea iubirii pusa in inimile lor si altii nu. Despre acestia este vorba, la Judecata cei care l-au imbracat pe Hristos (adica pe aproapele), i-au dat sa manance lui Hristos (adica aproapelui) etc il vor auzi pe Judecator zicandu-le sa treaca la dreapta Lui pentru ca L-au hranit si imbracat. Iar ei vor fi foarte mirati intreband cand au facut toate acestea, tocmai pentru ca ei nu sunt crestini ca sa stie ca de fapt atunci cand au facut toate acelea, lui Hristos i-au facut. Ei nu au stiut, dar Judecatorul a stiut si este Judecator drept.

Daca nu stii totul despre mantuire, cum faci pentru a te mantui si mai ales cum faci sa acuzi pe un altul ca ar spune gresit din moment ce ai goluri? Si daca tot stii treaba cu scuturatul prafului, tu stii pentru ce motiv au fost trimisi apostolii cu Evanghelia in lume, motivul spus de Iisus insusi? "Ca sa nu mai zica ca nu au stiut". Deci cine aude/citeste Evanghelia nu mai are nici o scuza la Judecata ca nu a stiut. Tu insa vad ca mereu gasesti scuze, ba ca interpretarea n-ar fi buna (care interpretare cand scrie negru pe alb??), ba ca Evanghelia nu poate fi primita fara interpretarile a multime de sfinti (cine interpreta oamenilor care il ascultau pe Iisus??), ba ca tu nu stii totul despre mantuire - normal, este prea simplu: TOATA legea si proorocii se afla in cele doua Legi de iubire, de Dumnezeu si de aproapele. Iar iubirea de Dumnezeu se manifesta prin iubirea de aproapele ajungand la cuvintele Ap. Pavel : TOATA legea si proorocii inseamna sa iti iubesti aproapele. Simplu.

Cat despre Botezul copiilor, aspectul pe care l-am adus in discutie a fost lipsa de pacate la copii si marturisirea Botezului spre iertarea pacatelor (din Crez) de cei botezati copii, cand de fapt ei nu aveau pacate inainte de Botez. Pentru acest aspect sa-mi aduci argumente daca ai de unde.

Last edited by Adriana3; 26.07.2011 at 02:00:14.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 08:58:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Dar la musulmani e acelasi Dumnezeu ..?
„El este Cel Iertător, Cel Plin de Dragoste – Al-Ghafur, Al- Wadud. ” (Qur’an 85:14).
Si daca caut si la hindusi sigur gasesc ceva calitati de iubire/compasiune la unele din Tronuri (zeitati).

In ceea ce ii priveste pe musulmani, ei au acelasi Dumnezeu ca si crestinii si evreii: Dumnezeul lui Abraham, Isaac etc. Iar legea lor morala, cei 5 pilieri ai Islamului seamana cu cea crestina. Nu il cunosc in mod desavarsit pe Dumnezeu necunoscandu-L pe Fiul si ca atare, prin Legea lor, faptele nu merg dincolo de legea Thalionului. Insa cum si ei au Noul Legamant scris in inima lor, sunt care trec dincolo de legea Thalionului si acestia sunt cei care il vor recunoaste imediat pe Iisus im momentul in care cineva ajunge sa le vorbeasca despre El. Isi dau imediat seama ca Dumnezeu in care credeau este cel propovaduit de Iisus. Si sunt bucurosi ca L-au gasit, ca in parabolele despre Imparatie Cerurilor si bucuria celor care o afla.

Despre hindusi cunosc prea putine ca sa ma pot pronunta, dar daca au aceeasi moralitate ca si crestinii in baza religiei lor, atunci si Dumnezeul lor trebuie sa fie acelasi cu cel al crestinilor pentru ca pomul dupa roade se cunoaste. Insa nu imi dau seama daca religia lor pune accent mai mult pe ajutorarea aproapelui sau dimpotriva, este egocentrica intoarsa mai mult spre realizarea personala prin efort propriu. Pentru ca varianta din urma este o varianta de ascetism care nu este recomandata in crestinism fiind comparata cu Legea ebraica in sensul ca omul crede ca prin fapte proprii s-ar putea mantui si nu invers, mantuirea vine din iubirea lui Dumnezeu iar faptele noastre reflecta aceasta iubire primita neconditionat si nicidecum nu o castiga prin fapte personale. In orice caz, independent de religia lor, Legea iubirii este scrisa si in inima lor iar cei care ii dau ascultare il recunosc imediat pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu atunci cand il intalnesc in propovaduirea altora.*

Last edited by Adriana3; 26.07.2011 at 09:04:18.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 09:56:40
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Draga Cipri85,
Cat despre Botezul copiilor, aspectul pe care l-am adus in discutie a fost lipsa de pacate la copii si marturisirea Botezului spre iertarea pacatelor (din Crez) de cei botezati copii, cand de fapt ei nu aveau pacate inainte de Botez. Pentru acest aspect sa-mi aduci argumente daca ai de unde.
Draga am sa ma repet din nou. Se pare ca nu ai inteles. Daca ai sa-mi citesti postarile ai sa afli poate cu stupoare ca am afirmat ca pruncii nu au pacate personale(pana la o anumita varsta ar fi si greu sa le faca) ci sunt doar mostenitorii caderii starmosilor nostri Adam si Eva. Iar aceasta consecinta se anuleaza tocmai prin Taina Sf Botez. Fiecare intelege cat il duce mintea sau il lasa potrivnicul si orgoliul propriu.

Apo, atunci cand botezul se face la maturitate(la inceputurile crestinismului erau foarte comune convertirile la maturitate) prin acesta se iarta toate pacatele savarsite de neofit de-a lungul intregii sale vieti si inclusiv sunt anulate consecintele caderii lui Adam din Rai. La asta se refera pasajul din Crez 'marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor'.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04