Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2011, 16:42:35
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
si ce ar trebui sa mai mancam daca toata mancarea din jur este toxica?
Dacă toată mîncarea e toxică, să mîncăm cît mai puțin toxic. Dacă răul există și nu-l putem evita, să încercăm măcar să-l minimizăm. Sîntem datori să avem grijă de trupul nostru pe cît posibil.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 16:44:29
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Dacă toată mîncarea e toxică, să mîncăm cît mai puțin toxic. Dacă răul există și nu-l putem evita, să încercăm măcar să-l minimizăm. Sîntem datori să avem grijă de trupul nostru pe cît posibil.
asta era la mintea cocosului. eu am nevoie de raspunsuri concrete. de ex de unde cumpar peste fara mercur sau carne fara hormoni.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 16:47:54
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
fiica mea are doi ani si este vegetariana COMPLET ...... nu a mincat lapte brinza oua peste carne si nu va minca ......
ficatul ESTE TOXIC .... spune-i pediatrei tale sa se informeze sau sa repete anatomia si sa invete din nou ( daca a uitat ) functiile ficatului ..... ha ha ha ....
Stiu ca ficatul este TOXIC, de aceea nici nu i-am dat copilului. In schimb te-am intrebat CE RECOMANZI de papa copiilor pana la 3 ani si NU mi-ai raspuns CONCRET.:-) Vreau o lista.:-)Daca se poate in concordanta cu calendarul ortodox ha ha ha..:-))

Ma bucur ca fetita ta mananca sanatos. Presupun ca e si sanatoasa tun, nu? Si al meu, multumesc lui Dumnezeu ..

Citat:
iar treaba cu gradinita si frustarile E O MARE TIMPENIE .... am auzit replica asta ILOGICA de la multi oameni ( doctori sau nedoctori ) si o sa te lamuresc DE CE e asa ..... un copil NU ARE GUSTURILE FORMATE asadar NU STIE despre mezeluri nimic asadar NU POATE SA FIE INTERESAT si nici frustrat .... la gradinita copilul fiind invatat cu hrana sanatoasa VA REFUZA cealalta ... e foarte simplu .... si daca are reactii la mezeluri sau alte carnuri ESTE NORMAL sa LE ELIMINI ca SUNT NESANATOASE.... pediatra ta este dusa cu pluta si poti sa ii spui sa se UPDATEZE ca este habarnista rau ...iti spun si la medicina doar citeva ore se fac de nutritie unde nu se invata NIMIC ....
multa iubire
Multi medici practica aceasta teorie, nu numai ea:P
Asa e, copilul nu cere la Mc`Donalds daca nu l-ai dus niciodata, pentru ca habar nu are ce este...

Oricum nu-mi trece prin cap sa-i dau mezeluri atata timp cat la noi in casa nu se consuma asa ceva..Dar ma deranjeaza ideea ca societatea iti "impune" o alimentatie proasta, din frageda copilarie!

Citat:
ps in legatura cu grupele sanguine si dieta eu unu am niste dubii....
poate existenta ca un organism sa tolereze sa spunem carnea mai mult decit altul dar asta nu o face pe carne sanatoasa .... ..... e ca si cu exercitiile fizice.... unii pot alerga mai mult decit altii LA INCEPUT dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii faci pe primii sa alerge din ce in ce mai mult ca rezista iar pe cei din urma din ce in ce mai putin ......
muta iubire
Te intrebam daca crezi ca exista o legatura intre hrana si grupele sangvine. Concret, grupei de sange B i se recomanda carne ( in afara de carnea de porc si cea de pui care contine o lectina "vinovata" de aparitia cancerului ), in comparatie cu grupa A unde aceasta trebuie exclusa total.
Intrebarea este daca consumul de carne are efecte DIFERITE intr-un organism cu grupa sangvina A si B, sau sunt povesti? Ma intereseaza parerea ta.:-)
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 16:51:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
si ce ar trebui sa mai mancam daca toata mancarea din jur este toxica?

Legume si fructe (daca e posibil produse in zone mai putin poluate - produse de pe la tara), evitarea produselor de import. Acum si fructele si legumele sunt intoxicate (sa nu visam frumos ca daca mancam numai fructe si legume nu ne putem intoxica), dar calitatea acestor produse este ca nu stau prea mult in organism si pe de alta parte majoritatea lor au si propietati de eliminare a toxinelor din organism. Radacinile (telina, morcov, patrunjel ...) sunt iarasi recomandabile. Fructele sferice mici (catina, afine, zmeura, coacaz, macese, mure...etc)...
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 16:57:46
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
asadar laptele MATERN ESTE TOXIC de la inceput daca nu se interzic aceste alimente atit in timpul sarcinii , cit si in timpul alaptarii ... SI nu o sa le vezi interzise ... ha ha ha
multa iubire
Hmmm... o mamica la un moment dat se dadea de ceasul mortii ca bebele are diaree de 2 zile..Ea alapta..am intrebat-o ce a mancat si mi-a zis ca e la cura de slabire de 3 zile ca e grasa si bea numai cafea fara zahar si mananca salata de rosii dimineata! Desigur ca nu facea nici o legatura intre regimul ei alimentar si lapetele bebelului..

Plus de asta, chiar daca se alimenteaza sanatos, atunci cand o mama alapteaza, starea ei emotionala lasa si ea o amprenta nefasta laptelui..alaptand, se transmite copilului starea interioara a mamei - suparare, nervi, agitatie etc..

De aceea alaptarea este O MARE,MARE RESPONSABILITATE! Si daca mamele nu si-o pot asuma la un mod extrem de riguros, mai bine nu mai alapteaza, ca fac mai mult rau decat bine copilului..

Last edited by Melissa; 27.07.2011 at 17:00:09.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:10:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
De aceea alaptarea este O MARE,MARE RESPONSABILITATE!
• “Sfătuiți pe oameni ca să păzească nepătată sarcina, căci orice legatură trupească peste copilul din pântece, e rea, căci se întipăresc în copil toate poftele părinților și la împlinirea vârstei toate răsar ca ciupercile după ploaie, toate faptele tatălui”.
• Prin urmare, înclinările pe care le-au avut părinții în vremea sarcinii, acelea vor fi conducătoare în toată viața copilului ce vine. Se roagă părinții în vremea asta, se împărtășesc cu Sfintele Taine, petrec cu dragoste de Dumnezeu, așa va fi toată viața copilului ce se va naște, și nu vei avea bătaie de cap cu el că nu crede, că n-ascultă și umblă după rele”.
• “Dar și vremea alăptării trebuie ținută curată, că încă e legat de mamă și de purtările ei. Apoi nu poate rodi copil nou, pentru ca nu-și poate împărți sângele în trei părți și toate să meargă bine: o parte cu laptele, alta pentru sine și a treia pentru cel de pe cale. Dacă sunt mai deși decât îngăduie rânduiala aceasta, toți sunt slabi și nu-s de trai.
Dar de aici se mai înțelege ceva: că pe măsură ce s-a întărit desfrânarea în mădularele oamenilor, a scăzut și puterea lor de apărare împotriva bolilor de tot felul, iar căzând în acestea foarte greu se tămăduiesc, deși mijloacele de vindecare sunt din ce în ce mai bune. Orice fel de desfrânare e o putrezire înceată … ca gunoiul care arde … și scurtează zilele omului”.
• “Luați aminte, că pentru osteneala părinților după voia lui Dumnezeu, Se milostivește Dumnezeu spre copii si-i binecuvintează cu daruri, precum Însuși a zis: „pâna la al miilea neam” pentru cei ce-L iubesc pe El”.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:21:45
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Legume si fructe (daca e posibil produse in zone mai putin poluate - produse de pe la tara), evitarea produselor de import. Acum si fructele si legumele sunt intoxicate (sa nu visam frumos ca daca mancam numai fructe si legume nu ne putem intoxica), dar calitatea acestor produse este ca nu stau prea mult in organism si pe de alta parte majoritatea lor au si propietati de eliminare a toxinelor din organism. Radacinile (telina, morcov, patrunjel ...) sunt iarasi recomandabile. Fructele sferice mici (catina, afine, zmeura, coacaz, macese, mure...etc)...
si daca nu am timp sau posibilitati financiare sa ma deplasez la tara ca sa cumpar alimente necontaminate ce alternativa am?

Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:25:30
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
asta era la mintea cocosului. eu am nevoie de raspunsuri concrete. de ex de unde cumpar peste fara mercur sau carne fara hormoni.
Pește - din iaz! Cînd trece căruța prin fața porții și auzi "Haaaai la peeeșteeeee!", atunci dai fuga și cumperi pește proaspăt. :)

Păsări - de la piață, se pot comanda de la țărani. Nu se compară un borș de pasăre de supermarket cu cel făcut dintr-o găină de la țară.

Porc - nu consumăm.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:27:08
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Pește - din iaz! Cînd trece căruța prin fața porții și auzi "Haaaai la peeeșteeeee!", atunci dai fuga și cumperi pește proaspăt. :)

Păsări - de la piață, se pot comanda de la țărani. Nu se compară un borș de pasăre de supermarket cu cel făcut dintr-o găină de la țară.

Porc - nu consumăm.
nu stau la tara deci nicio caruta si niciun peste proaspat.
la piata cand ajung eu pe la 8 seara nu mai e niciun taran de la care sa comand pasari.

alte solutii? valabile si pentru cei care lucreaza 10 ore/zi 6 zile pe saptamana si locuiesc la oras?

Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:33:22
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Uite aici, scrisesem ceva despre mercur:

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului, cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur. Atunci cand oamenii consuma pesti care au absorbit mercur, acesta se absoarbe in organism si la concentratii mari devine toxic. In timp, mercurul va fi eliminat prin urina, fecale sau lapte matern.

In general, pentru majoritatea oamenilor care consuma peste si scoici, mercurul ingerat nu este o problema de sanatate. In general produsele din peste si scoici sunt alimente sanatoase, pentru ca ele contin proteine de inalta calitate si alti nutrienti esentiali, au continut scazut in grasimi saturate si contin acizi grasi omega-3, care sunt acizi grasi esentiali. O dieta echilibrata care include si peste si scoici, poate contribui la sanatatea inimii si cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului. Aproape toti pestii si scoicile contin urme de mercur, insa unele tipuri au un continut mai ridicat decat altele. Consumul de cantitati crescute ale acestor pesti sau scoici poate avea ca efect acumularea de mercur la nivele toxice in organism. La fat, nou-nascut sau copii mici, aceste nivele crescute de mercur pot duce la leziuni nervoase si cerebrale.
Organizatiile internationale atentioneaza urmatoarele categorii de persoane sa evite consumul de peste bogat in mercur:
-femeile care vor sa ramana insarcinate
-femeile gravide
-femeile care alapteaza
-copiii mici.
Tonul si homarul contin cel mai mult mercur .

Acum vine nelamurirea ta,de ce tonul in ulei are mai mult mercur decat tonul in apa?

Raspunsul e simplu.Asa cum ai vazut mai sus,apa are proprietatea de a schimba structura mercurului.( ii scade concentratia,transformandu-se in metil-mercur -evident cu mai putini atomi de Hg,care in continuare in combinatie cu apa, din nou se transforma in metil-mercur cu si mai putini atomi de Hg ,s.a.m.d. ...si uite asa scade cantitatea de mercur din tonul in apa..)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54