Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2011, 16:02:27
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Singura te-ai bagat sub anatema o data cu simpatia pentru nestorianism.
Deduc ca trebuie „scuip bine” in toate cultele pentru a nu fi cumva acuzata de simpatie pentru ele. Din cauza sarcasmului si ironiei rautacioase din primele postari ale tale, am crezut ca si replica „eretici si martiri” e spusa in acelasi ton zeflemitor, deci m-am gandit la „eretic” in sens de necrestin(pagan) ,de aceea am facut acel comentariu referitor la Nestorianism si anume „Nestorianismul este o doctrina crestina, la fel cum sunt si altele.” . Daca vrei sa intelegi bine, daca nu, astept inca cateva pagini cu hotararile sinodale pe care vad ca ai amabilitatea sa le cauti pe google si sa ne reimprospatezi cunostintele.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 16:04:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Poate trebuia sa precizezi/completezi la "cum sunt si alte" cu "doctrine mincinoase si pierzatoare de suflete".
Atunci ne-am fi inteles inca de la bun inceput.

Bun, am inteles ca ti-a trecut simpatia pentru nestorianism si ai inteles ca este o erezie sub anatema Bisericii Ortodoxe.

Progresam si sunt f. bucuros pentru asta.

Last edited by AlinB; 29.07.2011 at 17:26:47.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 17:57:13
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

“Doctrina crestina cum sunt si altele” nu implica o egalitate de valoare intre ele, ci doar o include in sfera larga a Crestinismului. Un ortodox cunoaste adevarul dogmatic al religiei sale, deci nu vad necesitatea de a adauga de fiecare data “cult fundamentat pe minciuni, drum sigur al pierzaniei, blestemate eresuri pierzatoare de suflete” atunci cand ma refer la nestorianism(in acest caz) sau la oricare cult neortodox (in general), mai ales ca pe acest forum sunt si neortodocsi, carora aceste cuvinte le-ar putea crea o stare de disconfort, luandu-le drept jignire "pe fata". Noi avem marturisirea noastra de credinta, insa n-ar trebui sa o folosim drept scuza pentru lipsa de consideratie fata de aproapele nostru, Adevarul putand fi expus si intr-o maniera neofensiva,care sa nu raneasca, daca dorim ca acesta sa scurtcircuiteze mintea celuilalt, punandu-l pe ganduri si intr-un final sa-l accepte. Pe mine (inca) ma deranjeaza cand suntem facuti idolatrii (asa-s perceputi ortodocsii de multi, idolatrii-din cauza cultului icoanelor), deci si eu sunt atenta in alegerea cuvintelor cand ma raportez la altii, pentru ca acestia sa nu se simta ofensati.

p.s of course n-a fost cazul tau, tu chiar m-ai enervat la culme, deci n-am mai tinut cont de tact si consideratie :)

Last edited by ioanna; 29.07.2011 at 18:10:06.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 11:18:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
“Doctrina crestina cum sunt si altele” nu implica o egalitate de valoare intre ele, ci doar o include in sfera larga a Crestinismului. Un ortodox cunoaste adevarul dogmatic al religiei sale, deci nu vad necesitatea de a adauga de fiecare data “cult fundamentat pe minciuni, drum sigur al pierzaniei, blestemate eresuri pierzatoare de suflete” atunci cand ma refer la nestorianism(in acest caz) sau la oricare cult neortodox (in general), mai ales ca pe acest forum sunt si neortodocsi, carora aceste cuvinte le-ar putea crea o stare de disconfort, luandu-le drept jignire "pe fata". Noi avem marturisirea noastra de credinta, insa n-ar trebui sa o folosim drept scuza pentru lipsa de consideratie fata de aproapele nostru, Adevarul putand fi expus si intr-o maniera neofensiva,care sa nu raneasca, daca dorim ca acesta sa scurtcircuiteze mintea celuilalt, punandu-l pe ganduri si intr-un final sa-l accepte. Pe mine (inca) ma deranjeaza cand suntem facuti idolatrii (asa-s perceputi ortodocsii de multi, idolatrii-din cauza cultului icoanelor), deci si eu sunt atenta in alegerea cuvintelor cand ma raportez la altii, pentru ca acestia sa nu se simta ofensati.

p.s of course n-a fost cazul tau, tu chiar m-ai enervat la culme, deci n-am mai tinut cont de tact si consideratie :)
Stiu f. bine ce pozitie ai avut si de ce, si pot sa vin cu citate.
Si a da vina pe altii pentru scaparile de caracter pentru care le avem e iarasi o scapare.

O greaseala nu se repara cu o abureala, niste scuze ar fi mai bine venite :)
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 20:50:55
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
O greaseala nu se repara cu o abureala, niste scuze ar fi mai bine venite :)
cel putin eu am incercat sa-mi corijez greseala, nu pot sa spun acelasi lucru despre tine
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incendiu la Biserica "Sfântul Pantelimon" din București laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 11 11.01.2012 22:08:32
Iubirea "Ilegala" in Biserica Lui Hristos...Si nu numai... savudanmihai Despre Biserica Ortodoxa in general 15 28.02.2011 00:23:44
O noua strategie a legiunii de secte: "Biserica Evanghelica" kesarion_breb Secte si culte 49 17.08.2010 16:16:29
"Slujirea aproapelui și egalitatea creștină în Biserică" de la Mitropolia Olteniei mihailt Generalitati 0 18.01.2010 16:07:41
Erori dogmatice in Biserica Ortodoxa Romana "Sf.Treime"din Los Angeles petrut-angel Despre Biserica Ortodoxa in general 28 29.11.2008 03:19:30