![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() multa iubire Last edited by the_Listener; 13.08.2011 at 02:10:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt Calea, Adevarul si Viata
Cine este mincinosul daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Hristosul ? Acesta este antihristul, cel care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul. Oricine tagaduieste pe Fiul nu are nici pe Tatal; cine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal. "Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu. ORICE DUH care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, ESTE DE LA Dumnezeu. Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume." "Copiii mei, acestea vi le scriu, ca sa nu pacatuiti, si daca va pacatui cineva, avem mijlocitor catre Tatal, pe Iisus Hristos cel drept. El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, dar nu numai pentru pacatele noastre, ci si pentru ale lumii intregi. Ati auzit ca s-a zis: “Sa iubesti pe aproapele si sa urasti pe vrajmasul tau." Iar Eu zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvintati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc, [b] Ca sa fiti fiii Tatalui vostru Celui din ceruri, ca El face sa rasara soarele si peste cei rai si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti. Caci daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti avea? Au nu fac si vamesii acelasi lucru? Si daca imbratisati numai pe fratii ce faceti mai mult? Au nu fac si neamurile acelasi lucru? Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este. "Fiii mei, sa nu iubim cu vorba, numai din gura, ci cu fapta si cu adevarul. In aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si in fata lui Dumnezeu vom afla odihna inimii noastre. Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Cine este mincinosul , daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Hristosul ? Acesta este antihristul, cel care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul. ORICE DUH care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, ESTE DE LA Dumnezeu. Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume." Stim ca oricine e nascut din Dumnezeu nu pacatuieste; ci cel ce s-a nascut din Dumnezeu se pazeste pe sine, si cel rau nu se atinge de el. Ultima fraza subliniata este pentru un anumit user, stie el care. " Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire." sa nu iubim cu vorba, numai din gura, ci cu fapta si cu adevarul. In aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si in fata lui Dumnezeu vom afla odihna inimii noastre, Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Caci daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti avea? Au nu fac si vamesii acelasi lucru? ... Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este. ORICE DUH care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, ESTE DE LA Dumnezeu. Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume." Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu. Si noi am cunoscut si am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are catre noi. Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el. sa nu iubim cu vorba, numai din gura, ci cu fapta si cu [u] adevarul. In aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si in fata lui Dumnezeu vom afla odihna inimii noastre. ORICE DUH care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, ESTE DE LA Dumnezeu. Cine este MINCINOSUL daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Hristosul ? Acesta este antihristul, cel care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul. ORICE DUH care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, ESTE DE LA Dumnezeu. Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu. Toti crestinii marturisesc ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, si niciunul nu-l tagaduieste pe Iisus. Mincinosul este cel care tagaduieste ca Iisus este Hristosul. Cine insa il marturiseste pe Iisus umbla in Adevar si lumina pentru ca Dumnezeu ramane intru el si el intru Dumnezeu, iar cine Il tagaduieste pe Hristos, umbla in minciuna si intuneric, pe caile antihristului. Numai cine are Duh Sfant il poate recunoaste pe Domnul ca fiind Fiul lui Dumnezeu. Prin Duhul Sfant Dumnezeu Tatal ii invata pe oameni si ii atrage la Hristos. Nimeni nu il poate cunoaste pe Domnul daca nu a fost atras la El de catre Tatal prin Duhul Sau Sfant. Restul sunt prejudecati umane, sa creada oamenii ca au ei vreo putere sa vorbeasca inimilor. Doar Tatal le poate vorbi prin Duhul Sau Sfant, doar El le cunoaste pe fiecare in parte si stie cum sa o atraga pe fiecare la Fiul Sau. Iar cei care accepta, raman in Dumnezeu si Dumnezeu in ei. Iar a marturisi pe Hristos inseamna a-L imita in fapte, a merge pe Caile Sale, adica a iubi. Marturisirea nu inseamna a face declaratii de iubire si credinta (ortodoxa sau alta) din vorbe, ci marturisirea inseamna a urma exemplul de iubire desavarsita in fapte al Domnului, iubire ceruta noua tuturor de catre Dumnezeu Tatal. Numai bine! Last edited by Adriana3; 13.08.2011 at 03:21:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() [u][b]1.Și a venit de cealaltă parte a mării în ținutul Gadarenilor. 2.Iar după ce a ieșit din corabie, îndată L-a întâmpinat, din morminte, un om cu duh necurat, 3.Care își avea locuința în morminte, și nimeni nu putea să-l lege nici măcar în lanțuri, 4.Pentru că de multe ori fiind legat în obezi și lanțuri, el rupea lanțurile, și obezile le sfărâma, și nimeni nu putea să-l potolească; 5.Și neîncetat noaptea și ziua era prin morminte și prin munți, strigând și tăindu-se cu pietre. 6.Iar văzându-L de departe pe Iisus, a alergat și s-a închinat Lui. 7.Și strigând cu glas puternic, a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiule al lui Dumnezeu Celui Preaînalt? Te jur pe Dumnezeu să nu mă chinuiești. 8.Căci îi zicea: Ieși duh necurat din omul acesta. 9.Și l-a întrebat: Care îți este numele? Și I-a răspuns: Legiune este numele meu, căci suntem mulți. 10.Și Îl rugau mult să nu-i trimită afară din acel ținut. 11.Iar acolo, lângă munte, era o turmă mare de porci, care păștea. 12.Și L-au rugat, zicând: Trimite-ne pe noi în porci, ca să intrăm în ei. 13.Și El le-a dat voie. Atunci, ieșind, duhurile necurate au intrat în porci și turma s-a aruncat de pe țărmul înalt, în mare. Și erau ca la două mii și s-au înecat în mare. multa iubire Last edited by the_Listener; 13.08.2011 at 03:06:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Stim ca oricine e nascut din Dumnezeu nu pacatuieste; ci cel ce s-a nascut din Dumnezeu se pazeste pe sine, si cel rau nu se atinge de el.... multa iubire ps 11.Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți. multa iubire Last edited by the_Listener; 13.08.2011 at 03:15:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() iisus a zis '' CINE VA SCOATE SABIA de sabie VA MURI '' multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() 17.Și când ieșea El în drum, alergând la El unul și îngenunchind înaintea Lui, Îl întreba: Învățătorule bun, ce să fac ca să moștenesc viața veșnică? 18.Iar Iisus i-a răspuns: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât unul Dumnezeu. 19.Știi poruncile: Să nu ucizi, să nu săvârșești adulter, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, să nu înșeli pe nimeni, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta. 20.Iar el I-a zis: Învățătorule, acestea toate le-am păzit din tinerețile mele multa iubire Last edited by the_Listener; 13.08.2011 at 04:28:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() .multa iubire .. |
|
|||
|
|||
![]()
"Și a venit de cealaltă parte a mării în ținutul Gadarenilor. .Iar după ce a ieșit din corabie, îndată L-a întâmpinat, din morminte, un om cu duh necurat,.Care își avea locuința în morminte, și nimeni nu putea să-l lege nici măcar în lanțuri, .Pentru că de multe ori fiind legat în obezi și lanțuri, el rupea lanțurile, și obezile le sfărâma, și nimeni nu putea să-l potolească; Și neîncetat noaptea și ziua era prin morminte și prin munți, strigând și tăindu-se cu pietre. Iar văzându-L de departe pe Iisus, a alergat și s-a închinat Lui. Și strigând cu glas puternic, a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiule al lui Dumnezeu Celui Preaînalt? Te jur pe Dumnezeu să nu mă chinuiești. Căci îi zicea: Ieși duh necurat din omul acesta. .Și l-a întrebat: Care îți este numele? Și I-a răspuns: Legiune este numele meu, căci suntem mulți. Și Îl rugau mult să nu-i trimită afară din acel ținut. 11.Iar acolo, lângă munte, era o turmă mare de porci, care păștea. .Și L-au rugat, zicând: Trimite-ne pe noi în porci, ca să intrăm în ei. Și El le-a dat voie. Atunci, ieșind, duhurile necurate au intrat în porci și turma s-a aruncat de pe țărmul înalt, în mare. Și erau ca la două mii și s-au înecat în mare.
Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu. Iata ca duhul necurat L-a "marturisit" pe Iisus ca Fiul al lui Dumnezeu. Asta inseamna ca Dumnezeu a ramas in el si el in Dumnezeu? Sau inseamna ca minte Biblia? Sau inseamna doar ca unii se ratacesc rau de tot cu Biblia in maini pentru simplul fapt ca nu stiu ce inseamna cuvantul "a marturisi"? Nu stiu ce inseamna cuvintele "prooroci mincinosi" si asa mai departe? A-L marturisi pe Hristos nu inseamna a face raul in viata noastra si a zice din buze "Iisuse Fiule al lui Dumnezeu" atunci cand Dumnezeu ne strange cu usa, pentru a ne intoarce la cele rele imediat dupa aceea, acestia dimpotriva, sunt proorocii mincinosi care il au toata ziua pe buze pe Iisus si fac si minuni mari in numele Lui, dar prin fapte arata ca de fapt slujesc diavolului. A-L marturisi pe Iisus inseamna a spune in cuvinte Iisus este Fiul lui Dumnezeu dar mai ales a lucra in fapte poruncile Lui. De aceea nu numai toti crestinii (si crestin este doar cel care il urmeaza pe Hristos in fapte, crestin=discipol al lui Cristos), deci nu numai toti crestinii il marturisesc pe Hristos, dar si toti cei care inca nu cunosc numele lui Iisus insa din firea lor fac poruncile lui Iisus. Deci exista doua categorii de oameni si duhuri: - unii care il marturisesc pe Domnul Hristos in vorba si fapta - toti acestia sunt de la Dumnezeu asa cum zice Ap. Ioan care nu minte - si unii care il neaga pe Hristos fie in vorbe spunand ca Iisus nu ar fi Fiul lui Dumnezeu, fie in fapte facand faptele satanei in loc sa faca faptele Domnului. Toti acestia sunt antihristii. " Si intru aceasta stim ca L-am cunoscut, daca pazim poruncile Lui . Cel ce zice: L-am cunoscut, dar poruncile Lui nu le pazeste, mincinos este si intru el adevarul nu se afla. " Ca atare trebuie stiut bine care sunt faptele cerute de Domnul si acelea trebuie facute. Deci sa vedem, ce ne porunceste Domnul sa facem? "Și când ieșea El în drum, alergând la El unul și îngenunchind înaintea Lui, Îl întreba: Învățătorule bun, ce să fac ca să moștenesc viața veșnică? [b] Iisus i-a răspuns [b/]: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât unul Dumnezeu. .Știi poruncile: Să nu ucizi , să nu săvârșești adulter , să nu furi , să nu mărturisești strâmb , să nu înșeli pe nimeni , cinstește pe tatăl tău și pe mama ta. Iar el I-a zis: Învățătorule, acestea toate le-am păzit din tinerețile mele" De aici unii au tras concluzia ca toate nu se refera la toate poruncile decalogului ci doar la cele enumerate. Tipic interpretarilor scoase din context, interpretarilor "verset dupa verset" in loc sa interpreteze Cuvantul si Opera Domnului in integralitatea ei. Deci sa vedem mai departe, ce lipseste din enumerarea de mai sus? Lipseste porunca iubirii de Dumnezeu, primele porunci ale Decalogului. Sa insemne asta ca Domnul ne-a cerut sa renuntam la iubirea de Dumnezeu, si tot ce avem acum de facut este sa respectam insiruirea de mai sus si gata, ne-am achitat de treaba? Nici poveste, caci iata ce zice Domnul: "Unul dintre ei, invatator de Lege, ispitindu-L pe Iisus, L-a intrebat: Invatatorule, care porunca este mai mare in Lege? El i-a raspuns: Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este marea si intaia porunca. Iar a doua, la fel ca aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. In aceste doua porunci se cuprind toata Legea si proorocii.. Pai se contrazice Domnul? La unul i-a dat o insiruire de 6 porunci si la altul doar doua, si nici macar doua din cele 6 ci cu totul altceva? Nicidecum, numai cei care interpreteaza litera Cuvantului si nu Duhul Cuvantului pot interpreta asa. Ci Domnul arata ca singura Lege data noua de Dumnezeu este exact Decalogul care contine in prima parte poruncile de iubire fata de Dumnezeu si in a doua parte poruncile de iubire fata de aproapele. Iar aceasta a doua parte incepe exact cu cinstirea parintilor, care fac legatura intre Dumnezeu si noi. Aceasta Lege data noua a implinit-o si Domnul la sange, insa nu la litera legii asa cum faceau evreii, ci in duhul legii asa cum cere Dumnezeu Tatal, pentru ca Dumnezeu Tatal este un Duh de iubire, ca atare doar cine indeplineste Legea in acest Duh de iubire ramane in El si El ramane in om. Domnul nu a venit sa strice Legea decalogului scrisa de Dumnezeu pe piatra ci dimpotriva, este TOATA legea data noua si pe care El a implinit-o la sange tocmai pentru a ne arata si noua cum anume trebuie facut pentru a o implini. De aceea noi suntem discipoli. Ca atare, crestini cu Duh de Adevar sunt doar cei care il marturisesc pe Hristos, asta insemnand cei care prin fapte il imita pe Hristos. Si ca atare orice Duh care il marturiseste astfel pe Hristos este de la Dumnezeu, cine insa il tagaduieste este de la cel rau, este antihristul. Si multi antihristi s-au aratat inca de pe vremea apostolilor, negandu-L pe Domnul sau schimband Legea lasata de El, adica Legea iubirii cuprinsa in Decalogul lasat oamenilor pe lespezi de piatra tocmai pentru a nu mai intelege gresit cuvantul lui Dumnezeu adresat lor. Iar cine modifica chiar si o iota din aceasta Lege si invata si pe altii sa faca asa, mic va fi numit in Imparatia Cerurilor, cine insa o respecta pe toata si asa invata si pe altii sa faca, mare se va numi in Imparatia Cerurilor. Last edited by Adriana3; 13.08.2011 at 13:26:05. |
|
|||
|
|||
![]()
"[b] Botezul lui Ioan din cer a fost , sau de la oameni ? Răspundeți-Mi! Si ei vorbeau între ei, zicând: De vom zice: Din cer, va zice: Pentru ce, dar, n-ați crezut în el? Iar de vom zice: De la oameni - se temeau de mulțime, căci toți îl socoteau că Ioan era într-adevăr prooroc."
"In zilele acelea, a venit Ioan Botezatorul si propovaduia in pustia Iudeii, Spunand: Pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia cerurilor. El este acela despre care a zis proorocul Isaia: “Glasul celui ce striga in pustie: Pregatiti calea Domnului, drepte faceti cararile Lui” . Iar Ioan avea imbracamintea lui din par de camila, si cingatoare de piele imprejurul mijlocului, iar hrana era lacuste si miere salbatica. Atunci a iesit la el Ierusalimul si toata Iudeea si toata imprejurimea Iordanului. Si erau botezati de catre el in raul Iordan, marturisindu-si pacatele ." Cu siguranta isi marturiseau pacatele proprii si nicidecum pacatul lui Adam si al Evei. Iar Botezul pocaintei pregatea Calea Domnului pentru iertarea acestor pacate. Pentru ca Ioan zice apoi: "Eu unul va botez cu apa spre pocainta , dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine ; Lui nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea; Acesta va va boteza cu Duh Sfant si cu foc . Ca atare este foarte limpede, Botezul cu apa este doar cel al pocaintei, al lacrimilor. Dar pocainta noastra, lacrimile noastre, nu pot sterge pacatele noastre, ci cel care le sterge este focul Duhului Sfant primit prin Botezul Domnului. Cu siguranta oamenii nu se pocaiau pentru pacatele stramosilor ci doar pentru pacatele lor personale. Si aceste pacate urmau sa fie curatate in mod concret prin sangele Domnului. Nu putea veni Duhul Sfant sa le curete pana Domnul nu le platea cu sangele Sau, de aceea Botezul cu Duh Sfant al primilor crestini s-a facut abia la Cincizecime: "Daca zicem ca avem impartasire cu El si umblam in intuneric, mintim si nu savarsim adevarul. Iar daca umblam intru lumina, precum El este in lumina, atunci avem impartasire unul cu altul si sangele lui Iisus, Fiul Lui, ne curateste pe noi de orice pacat. " Dumnezeu este mult iubitor dar este si drept , ca atare iubirea cerea sa ne ierte pacatele, dreptatea insa cerea ca pacatele sa fie platite. De aceea nu a putut sa ne ierte pur si simplu pacatele prin Duhul Sfant, ci a trebuit ca cineva sa plateasca. Din iubire pentru noi, ne-a scutit pe noi de plata, ca si asa nu puteam plati, ca atare a venit Fiul Sau sa plateasca in locul nostru prin sangele Sau. Prin acest sange a platit pacatele nu numai ai celor care fusesera inaintea lor, dar si ai celor care urmau dupa El, a platit pacatele omenirii intregi: "Copiii mei, acestea vi le scriu, ca sa nu pacatuiti, si daca va pacatui cineva, avem mijlocitor catre Tatal, pe Iisus Hristos cel drept. El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, dar nu numai pentru pacatele noastre, ci si pentru ale lumii intregi. Ca atare, singurul lucru pe care il avem noi de facut este sa acceptam aceasta plata si sa ne intoarcem fata catre Dumnezeu renuntand la rele, sau sa refuzam aceasta plata continuand sa lucram cele ale mamonei. Cei care decid sa-si intoarca fata spre Dumnezeu, prin Duhul Sfant li se curata pacatele deja platite de sangele Domnului, este Botezul Domnului care nu este niciodata disociat in sufletul omunului de botezul lacrimilor pocaintei, adica botezul cu apa al Sf. Ioan Botezatorul, cei care insa nu vor sa isi intoarca fata la Dumnezeu, nu vor sa accepte plata Domnului pentru pacatele lor, raman cu povara propriilor pacate si continua sa faca raul. De aceea apostolilor nu li s-a spus decat sa duca aceasta Buna veste oamenilor iar pe cei care vor crede, sa ii Boteze in numele Sfintei Treimi. Tocmai pentru ca Duhul Sfant se revarsase peste omenire, asa ca cei care au acceptat acest Duh, l-au marturisit imediat pe Hristos in faptele lor iar cand vestea cu numle Lui a ajuns la urechile lor L-au recunoscut de indata ca Fiu al lui Dumnezeu si s-au botezat. La ceilalti nici un folos sa se insiste tocmai pentru ca au refuzat Duhul Sfant cu mult inainte ca vestea cea buna sa ajunga la urechile lor. Ca atare, marturisirea si iertarea pacatelor cu care au fost trimisi apostolii in lume nu era altceva decat Botezul pocaintei si a iertarii pacatelor in numele Sfintei Treimi. Pentru ca apoi ei erau convinsi ca cei care renasc astfel in Dumnezeu, nu mai pacatuiesc: Oricine este nascut din Dumnezeu nu savarseste pacat, pentru ca samanta lui Dumnezeu ramane in acesta; si nu poate sa pacatuiasca, fiindca este nascut din Dumnezeu. Dupa care imediat spune ce inseamna a fi nascut din Dumnezeu, ce inseamna a fi Fiu al lui Dumnzeu: Prin aceasta cunoastem pe fiii lui Dumnezeu si pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu , nici cel ce nu iubeste pe fratele sau. Pentru ca aceasta este vestea pe care ati auzit-o de la inceput, ca sa ne iubim unul pe altul," Deci se cere dreptate si iubire . Sunt unii insa care cred ca frate este doar cel de o convingere cu el, sau de un neam cu el, asa cum era in trecut, insa Domnul arata atat prin pilde (vezi Samariteanul milostiv) cat si direct prin cuvinte, ca de fapt iubirea fratelui nu mai este doar cea fata de cei din acelasi neam, credinta etc, ci dimpotriva, este iubirea fata de toti oamenii, este iubirea aproapelui, iar aproapele este inclusiv vrajmasul, toti acestia fiind acum frati de sange, tocmai pentru ca, fiind toti iubiti de Dumnezeu Tatal, pentru toti si-a varsat Fiul Sau sangele iar prin acest sange varsat pentru intreaga omenire am devenit cu totii frati. Oamenii credeau ca unii sunt buni iar altii rai, insa Domnul arata ca bun este doar Dumnezeu, deci oamenii sunt cu totii rai, mai mult sau mai putin bine-nteles. Dar la toti li s-a iertat o datorie foarte mare, asa ca datori sunt si ei sa ierte celorlalti datorii cu mult mai mici, asa cum o arata o alta parabola. Ca atare iubirea fratelui-de-sange (sangele fiind al lui Hristos de pe cruce) ca pe noi insine este desavarsirea ceruta de Domnul, iubirea mergand pana la a-ti da viata pentru cel iubit. Pentru ca este scris ca nu este iubire mai mare decat a da viata pentru cel iubit iar cel iubit sunt acum toti oamenii, inclusiv vrajmasii : "Iar Eu zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc, Ca sa fiti fiii Tatalui vostru Celui din ceruri, ca El face sa rasara soarele si peste cei rai si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti. Caci daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti avea ? Au nu fac si vamesii acelasi lucru? Si daca imbratisati numai pe fratii vostri, ce faceti mai mult? Au nu fac si neamurile acelasi lucru? Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este. " Ca atare "acesta este sangele Meu care pentru voi si pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor este intreg Sangele Domnului varsat pentru omenirea intreaga. Faptul ca doar unii il beau nu ii face frati doar intre ei, asa cum cred unii, ci ii infrateste cu omenirea intreaga pentru care acel sange a fost varsat si tocmai ca cei care il beau sunt chemati mai mult ca oricare altul sa isi dea la randului lui sangele pentru toti ceilalti asa cum a facut Hristos. Sangele Euharistic este un dar mare facut crestinilor dar si o raspundere mare in fata lui Dumnezeu pentru ca sunt chemati sa il imite intru toate pe Domnul in viata lor. Ca atare, sangele Domnului varsat pentru intreaga omenire ce curge in venele crestinilor Impartasiti, ii infrateste mai mult decat pe oricine altul cu intreaga umanitate. Iubirea la care sunt chemati astfel, nu este datul din gura "multa iubire" ci iubirea se demonstreaza in fapte, altfel cel ce da din gura nu este decat un mincinos, adica un anticrist. "Fiii mei, sa nu iubim cu vorba, numai din gura , ci cu fapta si cu adevarul . In aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si in fata lui Dumnezeu vom afla odihna inimii noastre." Deci marturisirea inseamna cuvinte + fapte , una fara alta fiind minciuna. De aceea pomul dupa roade se cunoaste. Cine zice "multa iubire" dar prin celelalte cuvinte si fapte isi bate joc de celalalt si isi rade de el, il umileste etc., se afla in minciuna. "Nu ucide" nu se refera doar la a lua viata cuiva, ci si la orice act lipsit de iubire si plin de dispret la adresa lui, orice lipsa de respect pentru chipul lui Dumnezeu sadit in El, indiferent cat de prafuit este acest chip. Celui caruia i s-a iertat o datorie atat de mare de catre Dumnezeu are obligatia morala sa ierte si el datorii mult mai mici celorlalti, cu atat mai mult cu cat nu el l-a creat pe celalalt, nu el l-a crescut, nu el ii sta aproape cand este trist si amarat, cand cauta si asa mai departe. Ci doar Dumnezeu este prezent mereu si mereu langa fiecare in parte. Last edited by Adriana3; 13.08.2011 at 13:51:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() [b]4.Ioan boteza în pustie, propovăduind botezul pocăinței întru iertarea păcatelor. 5.Și ieșeau la el tot ținutul Iudeii și toți cei din Ierusalim și se botezau de către el, în râul Iordan, mărturisindu-și păcatele. multa iubire Last edited by the_Listener; 13.08.2011 at 13:44:05. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|