Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2011, 18:10:58
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Cred că mai degrabă l-ați înțeles greșit. Dar poate vă va lămuri el mai bine ce a vrut să zică.
despre postarea asta vorbeam
Citat:
În prealabil postat de grasu77
Nu vorbim de conceptia AZS, ci despre conceptia biblica. Iar Biblia ne vorbeste despre marea taina a umilintei: o persoana a Dumnezeirii S-a coborat din slava cereasca, S-a dezbracat de natura dumnezeiasca, S-a intrupat si S-a facut om (rob) si a murit de moarte de cruce.V-am dat pasajul din Filipeni 2:6-8. Cititi-l cu atentie.

Domnul Iisus Hristos a devenit Om, pentru a ne fi exemplu noua, oamenilor. El S-a facut asemenea noua, pentru ca si noi sa tindem sa devenim asemenea Lui. A vrut sa ne arate cum trebuie sa traiasca un om.

Scriptura ne vorbeste despre "Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe Sine Insusi, ca pret de rascumparare pentru toti."(1 Timotei 2:5-6).
nu lasa loc de interpretari
Reply With Quote
Vechi 19.08.2011, 18:27:53
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
despre postarea asta vorbeam

nu lasa loc de interpretari
Nu știu, o să vă răspundă el ce a vrut să exprime. Eu deocamdată mă opresc aici căci am găsit o deosebire atât de mare între versiunile Scripturii (la Filipeni 2,6), încât m-a pus în încurcătură. Și cred că pe dumneavoastră v-ar pune mai în încurcătură, căci versiunea ortodoxă e destul de contradictorie. Sau poate nu înțeleg eu bine ce înseamnă "știrbire". Oricum... nu mai am timp să mă ocup de problemă. S-ar putea ca aici să se găsească cheia...
Un week-end plăcut!
Reply With Quote
Vechi 19.08.2011, 18:30:53
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Sa inteleg ca d-voastra nu puteti sa explicati doctrina AZS? Are sau nu Hristos doua firi dupa intrupare? Asta am intrebat: da sau nu? Daca raspunsul e "da", avem aceeasi conceptie, daca raspunsul e "nu" inseamna ca priviti pe Hristos intrupat in mod diferit de conceptia ortodoxa/catolica/protestanta. Inteleg ca e o intrebare incomoda :) Am divagat atat pe tema asta pentru ca s-a inteles ca raspunsul e "nu", fapt dedus si din doctrina fundamentala postata pe acel site (era o explicatie ambigua, lasa loc interpretarilor). Un weekend placut si pentru dmv.!

Last edited by ioanna; 19.08.2011 at 18:42:59.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2011, 18:52:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Sa inteleg ca d-voastra nu puteti sa explicati doctrina AZS? Are sau nu Hristos doua firi dupa intrupare? Asta am intrebat: da sau nu? Daca raspunsul e "da", avem aceeasi conceptie, daca raspunsul e "nu" inseamna ca priviti pe Hristos intrupat in mod diferit de conceptia ortodoxa/catolica/protestanta. Inteleg ca e o intrebare incomoda. Un weekend placut si pentru dmv.!
Spuneți că nu mai insistați... și totuși insistați... nu înțeleg de ce e atât de important pentru dumneavoastră. Sau poate înțeleg...

În mod distinct, așa cum Scriptura prezintă pe Domnul Hristos, ca având o natură divină și o natură umană, fiecare dintre acestea nealterată în esența ei și nedezbrăcată de atributele și puterea ei morală, cu o egală distincție ele reprezintă pe Domnul Hristos ca o personalitate unică, nedivizată, în care aceste două naturi sunt în mod vital și inseparabil unite, astfel încât El în mod natural nu este și Dumnezeu și om, ci este Dumnezeu-Om.

Încă o dată spun: nu mă întrebați cum e posibil așa ceva! Biblia spune că e o taină... deci nu pot face speculații pe această temă. Dacă vă răspund monofazic prin "da", sunt sigur că nu vă va satisface, dimpotrivă vă va deschide apetitul pentru o nouă controversă...

Last edited by osutafaraunu; 19.08.2011 at 18:55:12.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2011, 18:56:09
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

bun,in sfarsit ati explicat.
Citat:
nu înțeleg de ce e atât de important pentru dumneavoastră.
Am vrut doar sa inteleg, atata tot, nu v-am acuzat de nimic, asta e specialitatea dmv :) ( cel putin pe topicul- Despre viclenia sectanilor ne-ati demonstrat asta)

Last edited by ioanna; 19.08.2011 at 19:03:07.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un cor mai putin obisnuit Mihnea Dragomir Craciunul - Nasterea Domnului 32 05.12.2011 02:40:58
putin ajutor Calin21 Exorcismul 8 05.06.2011 19:11:06
vorbiti-mi putin! anaecaterina Generalitati 86 21.07.2010 10:13:39
of...:( putin ajutor... Simona-Marilena Generalitati 7 18.11.2009 22:51:25
PUTIN-felicitari cozia Despre Biserica Ortodoxa in general 12 27.12.2007 19:20:00