Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2011, 19:52:39
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu exista Biserica Penticostala, doar cultul penticostal. Tu cum spui crezul la biserica, "cred intr-una sfanta Biserica" sau cred in BO, B Penticostala sau adevntista (si probabil ti le notezi pe un carnetel sa nu uiti vreuna). Sau crezi ca BO se inseala si trebuie modificat crezul?
Mister Catalin, ar fi de dorit sa lasi umbletul cu nasul pe sus si sa vorbesti un pic mai cu respect cu un viitor preot.

Cel mai probabil ca in Romania nu exista doar o ortodoxie de tip Catalin2 care crede ca pe planeta noastra nu exista Biserica Penticostala si ca decat in biserica lui se fac minuni.
Mai exista si alt tip de ortodocsi care, chiar daca cred ca Biserica lor are intreg Adevarul, nu-i dispretuiesc pe ceilalti crestini.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 21:33:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Da, mai dragii mei, furtul de oi este furt de oi.
Indiferent ca fura un ortodox sau un penticostal tot furt se numeste.

Ce va oțărâți așa? E ceva neclar sau gresit in postarea mea?
Daca nu sesizezi ca e comic ce spui (ca sa nu vorbim cat de serios e), eu scriam ca toti penticostalii, inclusiv tu sunt la noi oi furate in principal din ortodoxie de catre prozelitismul penticostal.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 21:51:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Mister Catalin, ar fi de dorit sa lasi umbletul cu nasul pe sus si sa vorbesti un pic mai cu respect cu un viitor preot.

Cel mai probabil ca in Romania nu exista doar o ortodoxie de tip Catalin2 care crede ca pe planeta noastra nu exista Biserica Penticostala si ca decat in biserica lui se fac minuni.
Mai exista si alt tip de ortodocsi care, chiar daca cred ca Biserica lor are intreg Adevarul, nu-i dispretuiesc pe ceilalti crestini.
Da, cunoscuta poveste de care am scris si azi al o sutalea mesaj, daca spui ca luna e rotunda ii dispretuiesti pe cei ce cred ca e patrata.
Interesant, mai era acum ceva timp un penticostal care imi tot spunea cum sa cred ortodox ca el stia mai bine. In primul rand acel mesaj era adresat altei persoane, apoi sfatul tau despre ortodoxie si ce cred si trebuie sa creada ortodocsii e cam fara valoare din moment ce tu nu esti ortodox, ci penticostal. De unde stiu ca tu nu ai si interes sa faci asta pentru prozelitism? Ca daca tot spui de ecumenism de ce nu ai ramas ortodox (daca te-ai nascut ortodox) sau de ce nu devii religia majoritara a romanilor, din moment ce nu are importanta? Asadar are importanta, dar numai pentru penticostali, pentru ortodocsi doar nu trebuie sa aiba importanta.

Biserica (e un pleonasm sa fie numita si ortodoxa, fiind una singura) a fost intemeiata de Iisus. Cultul penticostal a fost intemeiat de cineva care apoi a fost dat afara chiar de cult din cauza homosexualitatii. Chiar si alte culte neoprotestante spuneau despre penticostali ca sunt la fel ca cei din alte religii care se lasa posedati de duhuri.
Nici in zilele noastre situaita nu e mai roza, am dat citate cu ce cred alte culte neoprotestante despre penticstali sau miscarea harismatica. De exemplu cunoscutul pastor Iosif Ton e puternic atacat de cultul sau baptist pentru ca a declarat ca e charismatic.
Ce nu intelegi e ca daca nu-ti spun adevarul ca sa ai sansa sa te mantuiesti in Biserica lui Iisus e un pacat si insemna ca te dispretuiesc. Dar tu nu poti vedea adevarul, crezi ca daca iti spun ca si cultul penticostal e la fel cu ortodoxia iti fac un bine. Poate in viitor vei putea vedea, daca nu oricum o sa aflii peste 100 de ani. :)
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 21:51:13
Banned

Implicit

Citat:
Daca nu sesizezi ca e comic ce spui (ca sa nu vorbim cat de serios e), eu scriam ca toti penticostalii, inclusiv tu sunt la noi oi furate in principal din ortodoxie de catre prozelitismul penticostal.
Important e daca ceea ce spun eu este corect si adevarat.
Daca e si amuzant e si mai bine.

Pentru discutia de acest topic e putin important ce crezi tu despre mine. Aici nu nu se discuta despre prozelitismul penticostal ci despre prozelitismul ortodox. Citeste, te rog titlul threadului.

Ideea pe care eu am lansat-o este urmatoarea: daca un crestin evanghelizeaza un necrestin e o fapta buna daca „fura o oaie” dintr-o alta biserica savarseste un pacat. Diferenta dintre un necrestin si un crestin am definit-o intr-o postare anterioara.

Cine fura oi hot se numeste. E valabil si pentru ortodocsi si pentru penticostali si pentru adventisti si pentru catolici si pentru cine mai vrei tu.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 21:56:29
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit pt catalin

Citat:
draga pretene,cam sameni a fariseu la cum vb,in loc sa dai argumente pe care niki tu nu le crezi dar vrei sa pari important in legatura cu ceea ce crezi tu despre penticostali si despre alte culte religioasa,ar fi mai bine sa studiezi mai atent CUVANTUL DOMNULUI,cat despre CREZ este exact ca si TATAL NOSTRU,daca nu faci ceea ce spui nu te amagi de unul singur,ca-ti duci singur sufletul la pierzare,si gandeste-te bine si ai sa vezi ca am dreptate,trupul e templul sufletului,ca sa sfintesti sufletul trebuie sa-ti curatesti trupul si tot ce apartine de el,nu mai fi atat de ingafat si rau la inima,alunga gandurile rele despre alti din inima ta,iubeste-ti aaproapele,chiar tu ai mentionata asta,se refera la toti din jurul tau indiferent de religie crez sau culoare,scoate-ti barna din ochi si pe urma paiu din ochiul fratelui tau,orice cult secta religie chiar orice biserica,ne invata aceste lucruri,durere mare ca te lasi pierdut pe o cale pe care niki tu nu o intelegi,DOMNU SA TE BINECUVANTEZE
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 21:59:18
Banned

Implicit

Citat:
Ca daca tot spui de ecumenism de ce...
N-am spus nici un cuvintel despre ecumenism pentru ca pe forumuri termenul „ecumenism” e o mare varza. Toata lumea vorbeste despre el, nimeni nu-l defineste. E pe post de „bau-bau”.

Dar nu mai divaga. Hai sa ne tinem de topic. Te rog.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 22:23:09
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Wink Politica

fratilor terminati cu politica si schimbul de pareri care nu isi au rostul,rade satan de noi se bucura si se veseleste cand vede asa ceva,poate ca sant eu prea dus daca gadesc asta,dar..........ganditi-va putin si dupa aia raspundeti,credeam ca pe forumul asta se poate schimba pareri bune dar vad ca e la fel ca peste tot,faceti politica din ce nu aveti inca si poate nikiodata nu o sa aveti,vad cativa intelepti dintre aceia pe care i-am intalnit pana acu,bine spune DOMNUL ISUS ca la oameni nu putem gasi ce vom gasi in prezenta lui DUMNEZEU,
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 23:20:15
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
1. Cazul unu - E o facere de bine sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Da, e bine sa sfatuiesti un penticostal sa treaca la ortodoxie. Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.

2. Cazul doi - E o nelegiuire sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Penticostalii care il iubesc pe Hristos si pe semenii lor, citesc Biblia si se roaga in fiecare zi, se feresc de pacat si cauta sa implineasca poruncile lui Dumnezeu ar trebui sa fie respectati si incurajati sa-si traiasca viata de crestin in Biserica lor.
Ortodocsii care incearca sa-i atraga pe acesti crestini in BO nu practica decat un prozelitism murdar si furt de oi.
Sa ne pazeasca Dumnezeu de asemenea nelegiuire.
Domnule penticostal care esti dat pe fereastra afara si intrii pe alta fereastra ca usa ti-a fost inchisa de mult ! Sunt multi crestini penticostali si nu numai care au inceput sa se indoiasca de adevarul vostru babilonic! Daca te crezi ca acel evreu fara pacate si pe noi intruchiparea acelui fariseu vezi ca ai inteles biblia pe dos (defapt asta e scopul vostru de aceea si dati ochii peste cap deoarece va credeti posedati si faceti uneori -in speta cei avansati -ca animalele)! Nu uita ca si mormonii si iehovistii se lauda cu omul nou schimbat in secta lor si fara pacate!
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 23:29:27
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Unde a apărut articolul cela? În Babilonischer Beobachter?
Ooo ai revenit cel care se ameteste cu must facut in luna ianuarie!?! Iti arati coltii iara? Da ai dreptate in babilon am scris acel articol pe un forum adventist ...(nu dau numele). Vezi ca esti atat de mintos ca nici nu ti-ai dat seama ca sunt baiat si nu fata. Probabil vrei sa o faci pe desteptul! Dupa ce am scris acel subiect un om a venit la usa mea! De ce la usa mea si nu si la alte usi deoarece am intrebat pe vecini daca si la ei a venit? Desigur Dumnezeu m-a indrumat sa-i zic: pleaca satana, fara sa-i deschid usa !(precizez ca apartamentul meu nu e la parter si nu incepe cu numarul 1!). Iata cum biserica adventa (tipul a avut totusi timp sa se prezinte) pe baza unei postari iti poate afla adresa! Asta inseamna spaga la firma x care imi distribuia netul deoarece firma respectiva nu are voie sa arate adresele clientilor sai! Nu as vrea sa mai spun si despre credinciosii adventi care i-am cunoscut in numar foarte mare care mi-au lasat o impresie dezgustatoare! Vindeau bauturi alcoolice beau si fumau pe furis ! Doua cazuri ma-u impresionat.
Un tip a plecat in Italia la munca apoi cu martori adventi a atras atentia bisericii advente ca sotia calca pe langa in lipsa lui! Biserica adventa l-a amenintat sa taca si apoi l-a dat afara. Tipul s-a dus dezamagit la penticostali despre care s-a convins ca si acestia nu ar fi toti niste ingerasi...Un alt caz nefericit este o fosta? adventista care s-a maritat cu un betiv ! Betivul a trecut la adventi ca sa se casatoreasca cu tipa adventa si au facut si un copil. Totusi din nu stiu ce cauze dupa cati-va ani acestia s-au despartit! Tipa ca sa se rabune a inceput sa pozeze sexy! Interesant dar trist!

Last edited by Neaguu; 20.08.2011 at 23:49:59.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 23:51:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Domnule penticostal care esti dat pe fereastra afara si intrii pe alta fereastra ca usa ti-a fost inchisa de mult ! Sunt multi crestini penticostali si nu numai care au inceput sa se indoiasca de adevarul vostru babilonic! Daca te crezi ca acel evreu fara pacate si pe noi intruchiparea acelui fariseu vezi ca ai inteles biblia pe dos (defapt asta e scopul vostru de aceea si dati ochii peste cap deoarece va credeti posedati si faceti uneori -in speta cei avansati -ca animalele)! Nu uita ca si mormonii si iehovistii se lauda cu omul nou schimbat in secta lor si fara pacate!
Frate Neaguule, rautatile tale sunt cam tocite dar ai reusit, prin exprimarea ta, sa ma faci curios :
- Cine e, totusi, acel... „evreu fara pacate”?

Cumva un...vames?

Last edited by penticostalul; 20.08.2011 at 23:54:28.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45