![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel mai probabil ca in Romania nu exista doar o ortodoxie de tip Catalin2 care crede ca pe planeta noastra nu exista Biserica Penticostala si ca decat in biserica lui se fac minuni. Mai exista si alt tip de ortodocsi care, chiar daca cred ca Biserica lor are intreg Adevarul, nu-i dispretuiesc pe ceilalti crestini. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu sesizezi ca e comic ce spui (ca sa nu vorbim cat de serios e), eu scriam ca toti penticostalii, inclusiv tu sunt la noi oi furate in principal din ortodoxie de catre prozelitismul penticostal.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesant, mai era acum ceva timp un penticostal care imi tot spunea cum sa cred ortodox ca el stia mai bine. In primul rand acel mesaj era adresat altei persoane, apoi sfatul tau despre ortodoxie si ce cred si trebuie sa creada ortodocsii e cam fara valoare din moment ce tu nu esti ortodox, ci penticostal. De unde stiu ca tu nu ai si interes sa faci asta pentru prozelitism? Ca daca tot spui de ecumenism de ce nu ai ramas ortodox (daca te-ai nascut ortodox) sau de ce nu devii religia majoritara a romanilor, din moment ce nu are importanta? Asadar are importanta, dar numai pentru penticostali, pentru ortodocsi doar nu trebuie sa aiba importanta. Biserica (e un pleonasm sa fie numita si ortodoxa, fiind una singura) a fost intemeiata de Iisus. Cultul penticostal a fost intemeiat de cineva care apoi a fost dat afara chiar de cult din cauza homosexualitatii. Chiar si alte culte neoprotestante spuneau despre penticostali ca sunt la fel ca cei din alte religii care se lasa posedati de duhuri. Nici in zilele noastre situaita nu e mai roza, am dat citate cu ce cred alte culte neoprotestante despre penticstali sau miscarea harismatica. De exemplu cunoscutul pastor Iosif Ton e puternic atacat de cultul sau baptist pentru ca a declarat ca e charismatic. Ce nu intelegi e ca daca nu-ti spun adevarul ca sa ai sansa sa te mantuiesti in Biserica lui Iisus e un pacat si insemna ca te dispretuiesc. Dar tu nu poti vedea adevarul, crezi ca daca iti spun ca si cultul penticostal e la fel cu ortodoxia iti fac un bine. Poate in viitor vei putea vedea, daca nu oricum o sa aflii peste 100 de ani. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca e si amuzant e si mai bine. Pentru discutia de acest topic e putin important ce crezi tu despre mine. Aici nu nu se discuta despre prozelitismul penticostal ci despre prozelitismul ortodox. Citeste, te rog titlul threadului. Ideea pe care eu am lansat-o este urmatoarea: daca un crestin evanghelizeaza un necrestin e o fapta buna daca „fura o oaie” dintr-o alta biserica savarseste un pacat. Diferenta dintre un necrestin si un crestin am definit-o intr-o postare anterioara. Cine fura oi hot se numeste. E valabil si pentru ortodocsi si pentru penticostali si pentru adventisti si pentru catolici si pentru cine mai vrei tu. |
|
|||
|
|||
![]()
draga pretene,cam sameni a fariseu la cum vb,in loc sa dai argumente pe care niki tu nu le crezi dar vrei sa pari important in legatura cu ceea ce crezi tu despre penticostali si despre alte culte religioasa,ar fi mai bine sa studiezi mai atent CUVANTUL DOMNULUI,cat despre CREZ este exact ca si TATAL NOSTRU,daca nu faci ceea ce spui nu te amagi de unul singur,ca-ti duci singur sufletul la pierzare,si gandeste-te bine si ai sa vezi ca am dreptate,trupul e templul sufletului,ca sa sfintesti sufletul trebuie sa-ti curatesti trupul si tot ce apartine de el,nu mai fi atat de ingafat si rau la inima,alunga gandurile rele despre alti din inima ta,iubeste-ti aaproapele,chiar tu ai mentionata asta,se refera la toti din jurul tau indiferent de religie crez sau culoare,scoate-ti barna din ochi si pe urma paiu din ochiul fratelui tau,orice cult secta religie chiar orice biserica,ne invata aceste lucruri,durere mare ca te lasi pierdut pe o cale pe care niki tu nu o intelegi,DOMNU SA TE BINECUVANTEZE
|
|
|||
|
|||
![]()
N-am spus nici un cuvintel despre ecumenism pentru ca pe forumuri termenul „ecumenism” e o mare varza. Toata lumea vorbeste despre el, nimeni nu-l defineste. E pe post de „bau-bau”.
Dar nu mai divaga. Hai sa ne tinem de topic. Te rog. |
|
|||
|
|||
![]()
fratilor terminati cu politica si schimbul de pareri care nu isi au rostul,rade satan de noi se bucura si se veseleste cand vede asa ceva,poate ca sant eu prea dus daca gadesc asta,dar..........ganditi-va putin si dupa aia raspundeti,credeam ca pe forumul asta se poate schimba pareri bune dar vad ca e la fel ca peste tot,faceti politica din ce nu aveti inca si poate nikiodata nu o sa aveti,vad cativa intelepti dintre aceia pe care i-am intalnit pana acu,bine spune DOMNUL ISUS ca la oameni nu putem gasi ce vom gasi in prezenta lui DUMNEZEU,
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un tip a plecat in Italia la munca apoi cu martori adventi a atras atentia bisericii advente ca sotia calca pe langa in lipsa lui! Biserica adventa l-a amenintat sa taca si apoi l-a dat afara. Tipul s-a dus dezamagit la penticostali despre care s-a convins ca si acestia nu ar fi toti niste ingerasi...Un alt caz nefericit este o fosta? adventista care s-a maritat cu un betiv ! Betivul a trecut la adventi ca sa se casatoreasca cu tipa adventa si au facut si un copil. Totusi din nu stiu ce cauze dupa cati-va ani acestia s-au despartit! Tipa ca sa se rabune a inceput sa pozeze sexy! Interesant dar trist! Last edited by Neaguu; 20.08.2011 at 23:49:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Cine e, totusi, acel... „evreu fara pacate”? Cumva un...vames? ![]() Last edited by penticostalul; 20.08.2011 at 23:54:28. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 08:40:05 |
Mic predicator penticostal!! | Templier Knight | Secte si culte | 35 | 20.12.2011 20:26:24 |
Sfatui-ti-ma, va rog! | smal27 | Generalitati | 46 | 24.10.2011 21:33:30 |
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? | elom | Secte si culte | 353 | 26.08.2011 13:18:45 |
|