Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2011, 20:02:26
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu m-am incurcat, nu ai inteles tu. Eu am spus ca a murti vineri (scrie ca la ora 15), deci atunci a fost "azi". Si am zis ca a murit si a inviat, nu a disparut, pentru ca spuneai ceva de sambata si ingropare. Asadar sper ca e clar cand a fost acel "azi".
Bine că s-a lămurit problema...

Citat:
Nu am ghicit? Miller o fi inventat virgula? Nu prea cred, el era doar un biet taran.
Nu dragă, virgula a fost inventată cu câteva sute de ani înainte, iar pe vremea evanghelistului Luca nu se folosea virgula,
Vechi 30.08.2011, 16:04:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu dragă, virgula a fost inventată cu câteva sute de ani înainte, iar pe vremea evanghelistului Luca nu se folosea virgula,
In cazul sambetei adventistii folosesc Biblia de acum 100 de ani, acum au ajuns la Bibliile de acum cateva sute de ani. E o veste buna, se pare ca evreii nu foloseau vocale, nu cred ca si-au dat seama adventistii, pot completa cum vor ei Vechiul Testament, sa sune perfect adventist.
Dar de ce vreti sa-i convingeti pe ortodocsi ca adventistii ar fi impartitorii virgulelor lasati de Dumnezeu, ar putea incepe cu celelalte culte neoprotestante, ca nimeni nu mai sustine asta.
Despre ce cred adventistii ca sufletele mor am mai scris si nu mai stau sa ma repet.

Oberv doar ca adventistii sunt de fapt continuatori au iudaismului crestin, existau grupari la inceputurile crestinismului.
Vechi 30.08.2011, 16:13:05
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
In cazul sambetei adventistii folosesc Biblia de acum 100 de ani, acum au ajuns la Bibliile de acum cateva sute de ani. E o veste buna, se pare ca evreii nu foloseau vocale, nu cred ca si-au dat seama adventistii, pot completa cum vor ei Vechiul Testament, sa sune perfect adventist.
Dar de ce vreti sa-i convingeti pe ortodocsi ca adventistii ar fi impartitorii virgulelor lasati de Dumnezeu, ar putea incepe cu celelalte culte neoprotestante, ca nimeni nu mai sustine asta.
Despre ce cred adventistii ca sufletele mor am mai scris si nu mai stau sa ma repet.

Oberv doar ca adventistii sunt de fapt continuatori au iudaismului crestin, existau grupari la inceputurile crestinismului.
Pai ereticii astia nu au nimic comun cu iudaismul; am intrebat pe un prieten evreu, si a ras de pretentia sambatarilor ca cica ei ar tine Sabbath-ul poruncit de YHWH. Ce fac ei este o bataie de joc la adresa deopotriva a protestantismului si a iudaismului. Se pare insa ca cineva, acolo Jos, ii iubeste...
Vechi 30.08.2011, 23:37:38
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Pai ereticii astia nu au nimic comun cu iudaismul; am intrebat pe un prieten evreu, si a ras de pretentia sambatarilor ca cica ei ar tine Sabbath-ul poruncit de YHWH. Ce fac ei este o bataie de joc la adresa deopotriva a protestantismului si a iudaismului. Se pare insa ca cineva, acolo Jos, ii iubeste...
A ras, a ras, dar ceva explicatii a dat? Ca sa stim si noi cum il tin evreii?
Vechi 30.08.2011, 16:17:38
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Biserica adventa nu are o biblie deoarece nu poate sa faca ce au facut iehovistii. Sa o modifice fara sa se faca de ras! Asa citeaza din ce biblii ii pot ajuta in doctrina lor! Refuz un Iisus adventist! Cum spunea un ortodox:Refuz un rai fara Iisus! Refuz un Iisus adventist deoarece daca tot era si mai ales este aceasta confuzie a omului dupa moarte el sa ne ofere parabola bogatului si Lazar! In afara ca actiunea aceea trebuia sa fi avut loc nu putea sa ofere un exemplu fals pentru unul adevarat! Si ce face bogatul in iad? Cere apa! Dar adventii nu cred la fel ca si iehovistii (doua secte mai apropiate si mai ratacite care au ratacit lumea cu venirile lui iisus!) despre chinurile iadului... Cum sa ofere biblia o sminteala sau Iisus? De ce sa dea acest exemplu ca sa dea apa la moara celor ce cred in existenta iadului si a chinurilor vesnice? Pai daca biblia e perfecta si iadul cu chinurile lui nu exista nu era mai simplu si mai bine ca Iisus sa nu ne dea acest exemplu? Si nu mai vorbesc si despre alte exemple! Dar un om rational vede ca adventii ofera confuzie: biserica numita (nimeni sa nu va amageasca) devine la ei ingerul cu biblia in mana sau cu o carte descris in apocalipsa. Adica biserica cea adevarata din urma(vezi iehovistii care merg pe aceasi idee si biserica mormona!)

Last edited by Neaguu; 30.08.2011 at 16:24:01.
Vechi 30.08.2011, 19:44:43
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Biserica adventa nu are o biblie deoarece nu poate sa faca ce au facut iehovistii. Sa o modifice fara sa se faca de ras! Asa citeaza din ce biblii ii pot ajuta in doctrina lor! Refuz un Iisus adventist! Cum spunea un ortodox:Refuz un rai fara Iisus! Refuz un Iisus adventist deoarece daca tot era si mai ales este aceasta confuzie a omului dupa moarte el sa ne ofere parabola bogatului si Lazar! In afara ca actiunea aceea trebuia sa fi avut loc nu putea sa ofere un exemplu fals pentru unul adevarat! Si ce face bogatul in iad? Cere apa! Dar adventii nu cred la fel ca si iehovistii (doua secte mai apropiate si mai ratacite care au ratacit lumea cu venirile lui iisus!) despre chinurile iadului... Cum sa ofere biblia o sminteala sau Iisus? De ce sa dea acest exemplu ca sa dea apa la moara celor ce cred in existenta iadului si a chinurilor vesnice? Pai daca biblia e perfecta si iadul cu chinurile lui nu exista nu era mai simplu si mai bine ca Iisus sa nu ne dea acest exemplu? Si nu mai vorbesc si despre alte exemple! Dar un om rational vede ca adventii ofera confuzie: biserica numita (nimeni sa nu va amageasca) devine la ei ingerul cu biblia in mana sau cu o carte descris in apocalipsa. Adica biserica cea adevarata din urma(vezi iehovistii care merg pe aceasi idee si biserica mormona!)

Prietene Neaguu, ai vazut ce explicatii dau Martorii lui Iehova la parabola bogatului nemilostiv su a saracului Lazar? Sa te crucesti nu alta! O mare bataie de joc! Doamne ajuta!
Vechi 30.08.2011, 20:01:10
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Pai se trag din adventi.Interesant ca ei considera nemurirea ca fiind o doctrina ca venind de la diavol.Dar osutafara unu se considera neoprotestant.Dar acestia cred majoritatea in nemurirea sufletului.Deci adventii confirma ca neoprotestanti au fost indrumati de cel rau!!!SI INCA SUNT!!!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38