![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu știu de ce tot îți dorești ca Cina și Moartea să fie aproape simultane!
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana una alta, tocmai am fost admisa la Facultatea de Teologie Catolica din oras, o sa pregatesc o diploma de Bacalaureat canonic. Am stat azi de vorba cu cel care tine cursul despre Crez, o discutie foarte interesanta. I-am spus parerea ortodocsilor despre Filioque si mi-a raspuns ca personal considera ca fratii ortodocsi au dreptate, sunt mai fideli Evangheliei in acest punct , si a subliniat "in acest punct". Dupa care a continuat spunand ca asta nu-l impiedica sa fie catolic. I-am replicat ca tocmai ca acest punct este motiv pentru ortodocsi sa stea in schisma. Mi-a zis ca asa este, Filioque si primatul Papal, onorific si jurisdictional. Daca pe cel onorific ortodocsii nu il contesta, sunt impotriva celui jurisdictional. Si a continuat zicand ca personal considera ca fratii ortodocsi au dreptate in legatura cu cel jurisdictional pentru ca biserica primului mileniu era mai liberala, autocefala, insa puterea romana a vrut sa centralizeze biserica. DAR nu poate sa nu constate si partea negativa a autocefaliei: transformarea in biserici nationale si nationaliste (si a accentuat cuvantul "nationaliste"). I-am dat dreptate in tot ceea ce a zis. Dupa ce am plecat sa finalizez inscrierea la secretariat, mi-a revenit un gand mai vechi: faptul ca bisericile ortodoxe sunt mai putin afectate de secularismul lumii moderne sta tocmai in aceasta amestecare cu identitatea nationala, fenomen intalnit inca si mai accentuat la evrei si la musulmani. Si doar ca titlu informativ, la anul ma inscriu si la Facultatea Ortodoxa de la Paris, trebuie sa recitesc Biblia integral caci voi avea intrebari din Vechiul si Noul Testament, si voi termina totul, daca da Domnul, cu un master despre ecumenism la Venetia unde deja m-am interesat si se poate face la distanta. Ca atare, sper ca macar de aici inainte sa incetezi sa ma acuzi cu cuvintele de mai sus tocmai pe mine. Ti-ai gresit clientul. Last edited by Adriana3; 09.09.2011 at 20:32:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atata tot. In legatura cu judecata, ea trebuia sa fie rapida, cat mai devreme si intr-o zi fara prea mare vanzoleala tocmai ca sa nu afle poporul care cu siguranta era numeros la Ierusalim, stim doar ce primire I-a facut Domnului de Florii. Deci varianta unei judecati prea lungi pica. Si dimpotriva, prima zi de Pasti, cand oamenii cam stau la casele lor imi pare ideala. Mai ales ca in acea zi, sefii puteau tine adunarea sfanta in care decideau si treaba cu eliberarea de catre catre Pilat a unui detinut. Se facea asta in fiecare sarbatoare de Pasti. Last edited by Adriana3; 09.09.2011 at 21:15:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma bucur mult pentru tine si ma rog sa-ti dea Domnul calauzire, usi deschise si binecuvantare! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La cercetările în cauză și-au adus contribuția descoperirile cuprinse în manuscrisele de la Marea Moartă și în situl arheologic Qumran, la care adugăm localizarea cartierului și a casei în care s-au petrecut Cina. Astfel au intrat în cărți esenienii, o grupare religioasă radicală, aflată în dizidență față de cultul oficial. Una dintre cele mai mari surprize a fost descoperirea calendarului religios esenian, foarte avansat pentru epoca respectivă, deci mult mai aproape de adevărul astronomic decât cel folosit de cultul oficial. În momentul de față sunt foarte avansate studiile asupra acestor religioși iudaici și a diferențelor destul de mari între ei și restul iudeilor. Sunt multe și interesante noutățile pe care le-au adus descoperirile de care-am pomenit. În afară de cronologia lungă, care nu scoate și nici n-adaugă nimic la datele pe care le știm despre Domnul și lucrarea mântuitoare, restul țin mai mult de întrebările iscoditoare ale agnosticilor preocupați să vâneze orice aspect contradictoriu în datele credinței. Concluzie: teoria pe care am adus-o în atenție pe acest topic, poate scoate problematica discutată din situația de a da ture, la nesfârșit, în jurul adevărului. Desigur, dacă e percepută corect!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Are dreptate și în legătură cu atocefaliile pe criterii "etnice", multe blocaje sunt greu de înlăturat din această cauză. Unul dintre ele este suprapunerea jurisdicțiilor în Occident. E total împotriva Tradiției ca în același oraș să existe patru, cinci biserici ortodoxe care să aparțină canonic de tot atâția episcopi diferiți.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|