![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alta este problema: ineficienta. Fac preotii tot felul de slujbe, se lauda ca transforma painea si vinul in trupul si sangele Domnului, apoi vin credinciosii sa se impartaseasca. Rezultatul este zero (poate cu putine exceptii) Se vede in modul de vietuire a credinciosilor (raman cu acelasi patimi care-i despart de mostenirea vietii vesnice in Imparatia lui Dumnezeu). Intrebare: unde este problema? Ce-i lipseste Sfintei Impartasanii, pentru a deveni eficienta? |
|
|||
|
|||
![]()
Ai facut mai multe greseli:
1. ai spus ca Martin Luther a vrut sa desfiinteze preotia (papalitatea); 2. ai spus ca in bisericile luterane nu sunt preoti ci predicatori; Daca cercetai putin, ai fi constatat ca nici colega ta nu minte (care spune ca in biserica ei nu sunt preoti) si nici acel "Statut al bisericii luterane" (care vorbeste despre preoti si sacramente in biserica luterana). Te las sa cercetezi, sa dezlegi singur enigma. P.S. Sotia mea a fost membra a unei biserici evanghelice luterane, care avea preot/preoti. Te-ai gandit ca pot exista mai multe tipuri de biserici luterane (na, ca ti-am dat un indiciu)? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfintei Euharistii nu-i lipseste nimic. Noua ne lipseste ceva: perseverenta. Sfinta Tereza de Calcuta spunea ca Domnul nu apreciaza rezultatul luptei, apreciaza lupta. Iar noi sintem incintati de victorii, insa esecurile le suportam mai greu si de multe ori abandonam. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu acea carte de care spui, poti spune care sunt neadevarurile si ce carte este. Sper ca nu sunt neadevaruri de genul duminica este ziua Domnului, sufletele mortilor nu mor, etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Da' cine ți-a cerut ție acordul pentru Euharistie, protestantu' lu' pește care mai ești și tu, mă ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Îmi pare rău, la această întrebare sunt legat să nu vă răspund. Înainte de fiecare comuniune îi promit lui Dumnezeu să nu o fac. "Nu voi spune dușmanilor Tăi taina Ta" sunt cuvintele acelui mini-crez al creștinilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai este o problema: pericolul cuantificarii actiunii Duhului in standarde omenesti,stramte.Daca ii judeci/apreciezi/analizezi actiunea,in raport de tema propusa de tine,din perspectiva Bibliei si pui drept baza,,impartasire=transformare imediata"atunci,la acest test,nu trece nimeni,sau aproape nimeni,si nu numai din ortodoxism.In plus nu poti pune drept moment final altul decat cel de care a beneficiat si talharul de pe cruce.Deci daca mergi cu actiunea pana in ultimul moment atunci este evident ca nu poti trage decat o concluzie,cel mult partiala,pe parcurs. Simple idei,actiunea Duhului depaseste cu mult capacitatea umana de intelegere. Last edited by Scotland The Brave; 05.10.2011 at 21:55:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Sper că nu o să se intre în jocul penibil al acestui nefericit. Îi readuc aminte nefericitului că acest fir de discuție are altă temă și să își răspândească lepra doctrinară la el la secta aia de doi bani.
|
|
|||
|
|||
![]()
Excelenta observatie. Dati-mi voie sa fac o "micuta" completare: ne lipseste perseverenta "in credinta".
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamanile cu harti dinaintea posturilor | cristina2012 | Postul | 52 | 24.06.2016 18:22:01 |
gandurile de dinaintea Impartasaniei | ana ana | Impartasania (Taina Euharistiei) | 34 | 21.12.2011 08:55:38 |
Important: pocainta in ultimele ore dinaintea mortii | Florin-Ionut | Pocainta | 2 | 09.05.2011 10:37:54 |
RUSINEA DE DINAINTEA SPOVEDANIEI. CUM SA O IN- | razvan_m | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 18.07.2010 00:26:11 |
Rusinea de dinaintea spovedaniei | marianamara72 | Intrebari utilizatori | 7 | 21.06.2010 23:08:21 |
|