![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
proorociile lui Enoh. (cf. Sfintilor Parinti)
Și venind a locuit în orașul numit Nazaret, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin prooroci, că Nazarinean Se va chema. (Matei 2:23) Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 21:54:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Care proorociri ale lui Enoh? P.S Nu am pretentia sa spun ca detin raspunsul corect la intrebarea asta deci oricine va da un raspuns explicit poate sa puna urmatoarea intrebare.Un raspuns :In ebraica Mladita e Netzer , cuvantul in ebraica pentru nazarinean e Notzri... exista profetii cu privire la Mladita in Isaia 11 si in Zaharia printre altele.
|
|
||||
|
||||
![]()
Am spus in raspuns conform Sfintilor Parinti si nu Bibliei, pentru ca asa s-a pastrat prin Traditie, nu exista cuvantul nazarinean in toata Scriptura.
Atunci de ce se zice: Si a venit si a locuit în orasul Nazaret, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin prooroci, că Nazarinean se va chema (Matei 2, 23). Dar câte Scripturi nu existau mai înainte, de care stim prin traditie? Iudeii au fost strămutati din locul lor si o multime de cărti canonice de-ale lor s-au pierdut, cum a fost si Cartea Întelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah, a lui Tobie si altele care au intrat în canonul cărtilor Scripturii. Asa se întelege proorocia aceasta de "Nazarinean". Se bănuieste că se află în cărtile lui Enoh, care a scris 19 cărti, ce se aflau în corabia lui Noe când a venit potopul. Căci se stia si după potop de proorocia lui Enoh, de care aminteste Sfântul Apostol Iuda în Epistola sa sobornicească si în cea de a doua a Sfântului Apostol Petru. Deci cuvântul "Nazarinean" nu-l găsesti în toată Scriptura, dar s-a păstrat prin traditie, din proorociile lui Enoh. Asa spun dumnezeiestii Părinti. sursa:http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou15.htm p.s Isaia 11 contine o profetie despre venirea Lui Mesia, insa unde spui tu ca apare Nazarinean? la care verset te referi? Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 22:27:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
stimate forumist,
se pare ca incalci regula de baza.Raspunsurile trebuiesc date din sfanta Scriptura nu dupa terminatile radacinilor in ebraica sau greaca veche. Asa cum ai observat, nu suntem la nivelul tau de pregatire, asadar, te rugam fie te cobori la nivelul nostru fie cauti alte siteuri unde poti discuta cu oameni cu nivelul tau de pregatire. Ca momentam nu faci altceva decat sa improstii cu un miros greu de mandrie, menit sa strice bucuria celor care jucau acest joc util. In concluzie, intrebarea ta era nefondata, nicaieri negasindu-se prorocia vechi testamentara referitoare la originea din Nazaret.
|
|||
|
|||
![]()
Vrem-nu vrem Scripturile au fost scrise la origine în ebraică și greacă (și nițică aramaică după cum am învățat dintr-un răspuns mai zilele trecute), nu în română.
|
|
||||
|
||||
![]()
corect, dar intrebarile trebuie formulate incat raspunsurile sa se gasesca explicit in biblie, ca la joc sa poata participa oricine, nu doar cei care au cunostinte de ebraica, greaca veche sau aramaica.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In Biblia Sinodala apare tradus "radacina", nu "mladita". Toiag din rădăcina lui Iesei se va ivi și floare din rădăcina lui se va ridica. Sa continuam :) Ce spune Biblia despre vise si interpretarea lor? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fapte 2,17 |
|
||||
|
||||
![]()
In Fapte 2: 17 se evidentiaza ca Dumnezeu va comunica prin vis, asa cum a mai vorbit proorocilor, tot in vis (Numeri 12:5-8), insa in acelasi timp visele sunt si argumentul proorocilor mincinosi (Ieremia 23:25-31), de aceea , nu trebuie dat crezare viselor care vin in contradictie cu Cuvantul lui Dumnezeu (Deuteronom 13:1-4), pentru ca doar Dumnezeu da adevarata interpretare a viselor (Geneza 41:14-16). Visele sunt produsul dorintelor ( Isaia 29:8), majoritatea nu au sens (Ecleziastul 5:7), caci sunt produse de ingrijorarile noastre (Ecleziastul 5:2-3).
Aveti cuvantul! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|