![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by tunadd; 27.11.2011 at 00:06:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Despre altceva vorbeam inainte.Tu ce faci acum sari dintr-una in alta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu exact la ce te referi, eu stiu ca ortodocsii nu au modificat crezul.
|
|
|||
|
|||
![]()
nici eu nu stiu sa se fi facut vre-o modificare a crezului afara de faptul ca a fost scos termenul de "catoliceasca" dupa ce francii l-au furat.a fost introdus termenul "soborniceasca".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu are importanta cine ce spune, important e sa aiba dreptate, pentru ca denigrarea nu inseamna sa spui adevarul, ci insemna sa spui neadevaruri. Ca si in cazul stilistilor, care spun ca noi nu am avea har sau Sfinte Taine, iar noi spunem invers, singura dovada obiectiva este prezenta minunilor. La fel si in cazul catolicilor, iar urmatorul pas este observarea de unde provin minunile, adica deosebirea duhurilor cum ne indeamna in Sfanta Scriptura. Si din pacate vedem ca cele catolice se asemana izbitor cu "minunile" din alte religii si difera de cele crestine (din primul mileniu, sa spunem). Aceeasi demonstratie si in cazul luteranilor, calvinilor, adventistilor, penticostalilor, baptisitilor, monofizitilor, etc. |
|
|||
|
|||
![]()
In zona de limba slavona, grecii l-au pastrat de exemplu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Crestinii de rit vechi idolatrizeaza efectiv litera formularii, pentru ei indreptarea calendarului ar fi o abatere de la "Adevar" pe care-l identifica cu fidelizarea fata de trecut, atasamentul obsesiv de "litera" , deci de forma, nu de fond. Folosind aceeasi logica, ei ar trebui sa considere si dezvoltarea si explicitarea crezului apostolic la sinoadele ecumenice drept inovatii, abateri de la "Adevar", pe care l-au alterat prin modificarea literei formularii. Insa nu o fac, ceea ce inseamna ca nu sunt consecventi in gandire. Asa cum crestinii au acceptat "inovatii" in formularea Crezului, acelasi de la origine, insa dezvoltat in timp, tot astfel si noi acceptam "inovatii" in privinta calendarului, acelasi de la origine (doar se pastreaza sarbatorile) insa indreptat in timp.
Last edited by ioanna; 27.11.2011 at 01:03:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e exclus ca sa revina in BO, desi sunt foarte putini ca numar. |
|