Citat:
În prealabil postat de AlinB
Foarte greu sa intelegi ca asta nu este o virtute in sine.
Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas..
|
Eu nu ma laud cu nimic. Raspund doar celor care imi spun ca m-as afla pe un drum gresit. Iar Biserica Catolica mi-a aratat ca ea a facut tot ce i-a stat in putinta pentru mintuirea mea si a sufletelor. Pe de alta parte, doar de dragul de a spune ca celalat greseste, il contraziceti pe DOmnul nostru: a duce Vestea ce Buna pina la marginile pamintului este chiar o virtute. Biserica Catolica a respectat si respecta porunca conducatorului ei, Domnul nostru Isus Cristos.
Citat:
Ce ziceam mai sus, daca ati desfiintat postul, crezand ca o sa aveti mai multi adepti (sau de fapt ca sa nu-i pierdeti si pe cei care ii aveati) acum credeti ca il puteti inlocui cu ce? "program riguros"? Asta unde ati gasit-o? In Sf. Scriptura?
|
Nu am desfiintat postul, chiar deloc.Insa, Biserica Catolica, nu pune pe umerii credinciosilor ei sarcini anevoie de purtat; asa ne-a invatat Domnul nostru Isus Cristos si asa face si Biserica.
Citat:
A spus cumva Hristos: "dracii astia nu ies decat cu program riguros si rugaciune"?
|
Intimplator chiar a spus. Cititi pasajul in care ucenicii nu au putut goni niste duhuri necurate, iar Domnul nostru le-a spus de ce. Prin rugaciune se poate obtine orice. Se pot opri chiar si razboaie.
Citat:
Ce program? Servici - casa? Asta fac si cei care nu sunt credincios.
|
Eu stiam ca si ortodocsii se lupta cu ei insisi sa se lepede de patimi si pacat! Iar asta o fac in fiecare zi. Pentru mine a merge in fiecare duminica la biserica inseamna deja program. Spovada o data pe luna inseamna inca un punct din program. Rugaciunea de dimineata si seara, inainte si dupa masa inseamna tot rutina zilnica. Analiza zilei care a trecut pentru a vedea unde am gresit si cum trebuie sa ma corectez in continuare inseamna tot program. Necredinciosii nu fac asta, chiar daca sint minati de intentii bune. Credinciosii incearca sa-I ofere Domnului fiecare secunda a vietii lor, sa se ghideze dupa inspiratiile Domnului, iar disciplina ii ajuta sa-si atinga obiectivul.
Imi amintesc ca am citit undeva in Sfinta Scriptura ca Domnul spunea printr-un profet, cred, ca poporul Lui nu respecta disciplina Lui (imi amintesc ca era folosit chiar cuvintul disciplina).
Citat:
Sigur ca este, eu care nu o am o aprecizez foarte mult.
Dar nu poate inlocui postul.
|
Mie, de exemplu, nu-mi este prea greu sa tin post insa mi-e greu sa-mi tin gura si sa vorbesc mai putin. Mi-este greu sa inchid televizorul si sa citesc, mi-e greu sa nu-i judec pe ceilalti si lista poate continua... Stiu pe cineva care mi-a spus ca nu conteaza ca e catolic, va tine postul in fel ortodox, ca macar atita sa faca si el daca lucrurile mai grele nu le poate face. Pentru unii e greu postul de mincare, pentru altii altele. Important e sa luptam cu noi insine si sa nu abandonam lupta, asta ne invata pe noi Biserica noastra.