Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2011, 12:56:08
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Foarte greu sa intelegi ca asta nu este o virtute in sine.
Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas..
Eu nu ma laud cu nimic. Raspund doar celor care imi spun ca m-as afla pe un drum gresit. Iar Biserica Catolica mi-a aratat ca ea a facut tot ce i-a stat in putinta pentru mintuirea mea si a sufletelor. Pe de alta parte, doar de dragul de a spune ca celalat greseste, il contraziceti pe DOmnul nostru: a duce Vestea ce Buna pina la marginile pamintului este chiar o virtute. Biserica Catolica a respectat si respecta porunca conducatorului ei, Domnul nostru Isus Cristos.
Citat:
Ce ziceam mai sus, daca ati desfiintat postul, crezand ca o sa aveti mai multi adepti (sau de fapt ca sa nu-i pierdeti si pe cei care ii aveati) acum credeti ca il puteti inlocui cu ce? "program riguros"? Asta unde ati gasit-o? In Sf. Scriptura?
Nu am desfiintat postul, chiar deloc.Insa, Biserica Catolica, nu pune pe umerii credinciosilor ei sarcini anevoie de purtat; asa ne-a invatat Domnul nostru Isus Cristos si asa face si Biserica.
Citat:
A spus cumva Hristos: "dracii astia nu ies decat cu program riguros si rugaciune"?
Intimplator chiar a spus. Cititi pasajul in care ucenicii nu au putut goni niste duhuri necurate, iar Domnul nostru le-a spus de ce. Prin rugaciune se poate obtine orice. Se pot opri chiar si razboaie.
Citat:
Ce program? Servici - casa? Asta fac si cei care nu sunt credincios.
Eu stiam ca si ortodocsii se lupta cu ei insisi sa se lepede de patimi si pacat! Iar asta o fac in fiecare zi. Pentru mine a merge in fiecare duminica la biserica inseamna deja program. Spovada o data pe luna inseamna inca un punct din program. Rugaciunea de dimineata si seara, inainte si dupa masa inseamna tot rutina zilnica. Analiza zilei care a trecut pentru a vedea unde am gresit si cum trebuie sa ma corectez in continuare inseamna tot program. Necredinciosii nu fac asta, chiar daca sint minati de intentii bune. Credinciosii incearca sa-I ofere Domnului fiecare secunda a vietii lor, sa se ghideze dupa inspiratiile Domnului, iar disciplina ii ajuta sa-si atinga obiectivul.

Imi amintesc ca am citit undeva in Sfinta Scriptura ca Domnul spunea printr-un profet, cred, ca poporul Lui nu respecta disciplina Lui (imi amintesc ca era folosit chiar cuvintul disciplina).
Citat:
Sigur ca este, eu care nu o am o aprecizez foarte mult.
Dar nu poate inlocui postul.
Mie, de exemplu, nu-mi este prea greu sa tin post insa mi-e greu sa-mi tin gura si sa vorbesc mai putin. Mi-este greu sa inchid televizorul si sa citesc, mi-e greu sa nu-i judec pe ceilalti si lista poate continua... Stiu pe cineva care mi-a spus ca nu conteaza ca e catolic, va tine postul in fel ortodox, ca macar atita sa faca si el daca lucrurile mai grele nu le poate face. Pentru unii e greu postul de mincare, pentru altii altele. Important e sa luptam cu noi insine si sa nu abandonam lupta, asta ne invata pe noi Biserica noastra.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56