Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2011, 11:22:53
aky9751 aky9751 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.10.2011
Locație: capitala
Religia: Ortodox
Implicit felicitari

Atat d lui Ovidiu b. - pentru ceea ce a devenit....
cat si d lui Omubun pentru ceea ce este ....
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 15:06:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aky9751 Vezi mesajul
Atat d lui Ovidiu b. - pentru ceea ce a devenit....
cat si d lui Omubun pentru ceea ce este ....
Slava Domnului! Sa multumim Domnului, caci fara de El nu putem face nimic. Insa trebuie ca si noi sa-L ajutam pe Dumezeu. Dumnezeu nu cere sa facem minuni, acelea le face El. El are nevoie de VOINTA noastra. Neputinciosi suntem fiecare dintre noi in felul nostru propiu.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 15:37:30
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Slava Domnului! Sa multumim Domnului, caci fara de El nu putem face nimic. Insa trebuie ca si noi sa-L ajutam pe Dumezeu. Dumnezeu nu cere sa facem minuni, acelea le face El. El are nevoie de VOINTA noastra. Neputinciosi suntem fiecare dintre noi in felul nostru propiu.
Frumos gandul de a-L ajuta pe Dumnezeu... Nu gasesc, la prima vedere, nimic condamnabil in a oferi fie si ajutor Celui pe care Il iubesti (cu frica si cutremur). A fost, probabil, intentia ta de a vorbi un pic metaforic, inteleg ca ai vrut sa te referi la efortul personal al omului. "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in sac", cam asa ceva, daca inteleg bine...

Dar chiar il pot ajuta eu pe Domnul?
Si are nevoie, oare, Domnul?
La rigoare, atat cat pot fi eu de riguros, incercind sa nu ajung in extreme, cred ca problema e doar la mine, nu si la Domnul. Eu sunt cel care are nevoie de ajutor, problema e daca sunt cu adevarat dispus sa primesc darul Domnului. Care ofera neconditionat, fiind pentru mine o conditie sa cooperez daca vreau sa ajunga in mine darul Lui. Nefiind in starea optima de a primi, iata nu primesc. Asta-i tot.
Domnul daruieste permanent, sta mereu la usa si asteapta cu darul pregatit, sa Ii deschida careva. Problema e ca eu nu fac ce e de facut pentru a intra in posesia darului (care deja exista, din vecie, pregatit pentru mine).
Pe mine trebuie sa ma ajut pentru a ajunge in starea (fizica, sufleteasca) de a primi darul sau ajutorul Domnului.
Problema care trebuie rezolvata, inclusiv prin aportul meu, sunt eu. Nu Domnul, Care e desavarsit in Putere si Dragoste.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 16:12:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Frumos gandul de a-L ajuta pe Dumnezeu... Nu gasesc, la prima vedere, nimic condamnabil in a oferi fie si ajutor Celui pe care Il iubesti (cu frica si cutremur). A fost, probabil, intentia ta de a vorbi un pic metaforic, inteleg ca ai vrut sa te referi la efortul personal al omului. "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in sac", cam asa ceva, daca inteleg bine...

Dar chiar il pot ajuta eu pe Domnul?
Si are nevoie, oare, Domnul?
Da "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in sac"...ideea este legata de vointa, ceea ce am si afirmat in continuare ca este nevoie de vointa.

Mi-au placut tare mult cuvintele parintelui Paisie Aghioritul:

"Ca să ajute Dumnezeu trebuie să existe dispoziție pentru nevoința. Și când spunem dispoziție pentru nevoința înțelegem să depună cineva puțină străduință să-și depășească neputința sa. Puțină dispoziție curată de va vedea Dumnezeu, îl va ajuta pe om trimițându-i cu dărnicie harul Său. Și atunci omul intră pe făgașul lui Dumnezeu."

Last edited by ovidiu b.; 14.12.2011 at 16:31:32.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 16:36:29
ovidiu b.
Guest

Implicit „Creștinul este o mărturie vie în mijlocul lumii“- interviu cu IPS Teofan

-Puteți recomanda un program general de viață creștină urmat de tinerii zilelor noastre? Ce trebuie să aibă ei în vedere în primul rând?

-Să-și păstreze curăția trupească sau să și-o recapete prin abstinență. Aceasta este noua provocare a tinerilor de azi. Răspunsul la o asemenea provocare este cu atât mai dificil, cu cât contextul este tot mai neprielnic pentru tineri curați, feciorelnici, sau redeveniți astfel prin renunțarea la păcat. Tinerii de acest fel sunt tot mai rari și de aceea este necesar ca ei să se caute, să se descopere unii pe alții, să se integreze în viața parohiilor, să întemeieze familii creștine.

Aici este mai detaliat dialogul (dar este off topic).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuria crestina NECTARIE Generalitati 8 06.01.2011 18:54:50
Iubirea crestina Rodica50 Intrebari utilizatori 0 03.12.2010 21:12:14
Credinta crestina si musulmanii ana macovei Intrebari utilizatori 4 07.09.2010 00:21:26
eu crestina el musulman Carine Generalitati 60 03.08.2010 22:06:28
HOMO-sexualitatea si bolile contagioase cozia Homosexualitatea 31 15.05.2007 20:40:05