Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Cu siguranță ați interpretat tendențios! Prima mea propoziție era: "Sufletul este omul viu". Dumneavoastră vă referiți la omul mort, nu la omul viu. Ori ați ajuns să nu mai faceți nici această diferență între omul viu și omul mort? Nu ajunge că negați diferența între sufletul viu și... (nici nu mai știu cum să scriu că iar mă veți interpreta greșit).
|
Ce e tendentios? E simplu Lazar era mort in mormant. In momentul in care sustineti (Ptr ca dvs ati sustinut asta, nu eu. Eu am spus ca in momentul in care a fost stigat era deja inviat. Invierea s-a produs cand Hristos L-a rugat pe Tatal.) ca Lazar a fost inviat cand a fost stigat pentru ca sufletul lui (sau suflarea de viata cum vreti sa ii spuneti) era in mormant nu asta inseamna? Nu inseamna ca sufletul e legat de trup? Si asta pentru ca ati spus ca "suflarea de viata" nu era in Iad nici in Rai. Daca era in mormant e legata de trup. Daca va contraziceti nu e problema mea.
Citat:
Mi-e imposibil să vă lămuresc cu privirire la "localizarea sufletelor" pe timpul morții, atâta vreme cât vă mențineți prejudecata "sufletului nemuritor" și a unui suflet-entitate conștientă ce s-ar desprinde de trup în momentul morții. Pentru a înțelege corect trebuie să aveți o gândire biblică, nu una bizantină.
|
Ce legatura are sufletul nemuritor cu locatia lui?
Citat:
Poate vă ajută ilustrația aceasta: Aveți o ladă (suflet viu) pe care ați confecționat-o (actul Creației). Lada e compusă din scânduri (trupul) și cuie (suflarea de viață). La un moment dat, tot dumneavoastră vă decideți s-o demontați (moartea), depozitând scândurile în pivniță (mormântul) și luându-vă cuiele în buzunar (retragerea suflării de viață, a duhului, a spiritului la Dumnezeu). Urmează [i]logica întrebare a unuia:
– Lămuriți-ne cu privire la "localizarea" lăzii in perioada de depozitare! Unde s-a dus lada?
|
Nu stiu la ce va ajuta exemplul. In primul rand nu pot sa accept sa argumentez un exemplu care nu e conform cu realitatea. Daca lada e omul viu, scandurile sunt trupul si cuiele sufletul. Cand omul moare lada nu mai exista. Scandurile sunt depozitate in mormant si cuiele din buzunar, daca sunt in cel drept merg in Rai, daca sunt in cel stang merg in iad. La inviere se reansambeleaza lada. Doar ca scandurile respective au cam putrezit si se schimba cu unele noi.
Ok, eu am spus unde sunt cuiele, poate raspundeti si dvs unde sunt.