![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scrie asa: "Pentru cã de credem cã Iisus a murit si a înviat, tot asa (credem) cã Dumnezeu, pe cei adormiti întru Iisus, îi va aduce împreunã cu El."(1 Tesaloniceni 4:14) Se vorbeste despre invierea celor morti (adormiti) in Hristos, pe care Domnul ii va lua cu El. O spun clar si versetele urmatoare. Domnul nu aduce nimic din cer spre pamant ci invers, va aduce la Tatal pe cei inviati. Acum, conform credintei dvs., unde va avea loc jonctiunea dintre duhurile mortilor (acele entitati constiente si pline de viata) si cadavrele lor? |
|
|||
|
|||
![]()
Măi fratele meu, m-am uitat și nu scrie! Dar poate sunt eu așa mai chior de felul meu... te rog pe tine să-mi subliniezi cu verde (cu roșu ți-am subliniat eu unde scrie fantasma), poate așa îmi dau seama mai bine. În versiunea grecească, ori în versiunea latină, ori în ambele... cum dorești.
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca in Iad nu sunt demoni, si v-am aratat in Apocalipsa unde se spune ca din Iad sunt scosi doar oameni, pt judecata, cine chinuie acum pe cei din Iad? daca demoni nu sunt acolo?
|
|
|||
|
|||
![]() ”Păziți deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fi omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stârpit din poporul Meu;” (Ieșirea 31,14 - versiunea Sinodală) În originalul ebraic, expresia este [וּמָח מות] ”de moarte să moară”, iar în traducerea Septuaginta verbul folosit este [έξολεθρεύω] ”a distruge total”. Bineînțeles, în ambele versiuni, este vorba de נֶפֶשׁ/ψυχή adică suflet. Amar de el ”suflet nemuritor”, ce poate fi omorât, stârpit, distrus total!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adancul e probabil acelasi loc din Apocalipsa 20:3 "Și l-a aruncat în adânc și l-a închis și a pecetluit deasupra lui, ca să nu mai amăgească neamurile, până ce se vor sfârși miile de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat câtăva vreme." Si mai este folosit si in Romani 10:7 "Sau: "Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morți!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Topicul acesta a ajuns la venerabila varsta de 100 pagini, si e foarte greu sa rasfoiesti tot ... Daca cineva care cunoaste Sfanta Scriptura stie sa ne (mai) spuna (inca o data) ce se intampla cu oamenii care mor (sfinti sau nesfinti), ar fi minunat! Multumesc!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() S-ar putea sa mai existe si in LXX dar e doar o banuiala, o sa verific. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acesta este și motivul pentru care nu putem avea încredere în astfel de relatări omenești. Singurul care ne poate spune adevărul, este Singurul care are nemurirea (1 Tim. 6,16) adică Dumnezeu. Iar adevărul despre starea morților se poate găsi doar în Sfânta Scriptură. Celelalte surse nu pot fi de încredere din motivul amintit mai sus. Bref: Scriptura vorbește despre moarte ca un somn în care nu există conștiență ori activitate, acestea fiind reluate doar după învierea celui mort, iar acest lucru se va petrece doar la revenirea Domnului Hristos. În ceea ce privește întrebarea esențială: Unde scrie în Biblie că sufletul e nemuritor, ori că acesta se desprinde de trup la moarte având viață, conștiență și simțuri independente? după mai bine de 100 de pagini -cum ați remarcat- nu s-a reușit a se răspunde de ”majoritarii” acestui forum. Eu am inițiat acest topic și mă văd în trista situație de a conchide că ”majoritarii” nu au un răspuns la întrebarea de bază a topicului. În consecință, nesperând să mai obțin un răspuns concret și la subiect, am început să postez în contrapartidă texte biblice ce demonstrează că sufletul, departe de a fi ”nemuritor”, el... moare. Last edited by osutafaraunu; 13.01.2012 at 22:51:25. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|