Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2012, 22:33:36
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce imi ceri tu sa descriu ? Ce noi putem vedea sufletele mortilor ? Scrie acolo ca Iisus le va aduce cu el si ei vor invia primii

Scrie asa: "Pentru cã de credem cã Iisus a murit si a înviat, tot asa (credem) cã Dumnezeu, pe cei adormiti întru Iisus, îi va aduce împreunã cu El."(1 Tesaloniceni 4:14)

Se vorbeste despre invierea celor morti (adormiti) in Hristos, pe care Domnul ii va lua cu El. O spun clar si versetele urmatoare. Domnul nu aduce nimic din cer spre pamant ci invers, va aduce la Tatal pe cei inviati.

Acum, conform credintei dvs., unde va avea loc jonctiunea dintre duhurile mortilor (acele entitati constiente si pline de viata) si cadavrele lor?
Vechi 11.01.2012, 22:35:56
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Mai uite-te o data acolo si o sa vezi ca scrie Pneuma.
Măi fratele meu, m-am uitat și nu scrie! Dar poate sunt eu așa mai chior de felul meu... te rog pe tine să-mi subliniezi cu verde (cu roșu ți-am subliniat eu unde scrie fantasma), poate așa îmi dau seama mai bine. În versiunea grecească, ori în versiunea latină, ori în ambele... cum dorești.

Citat:
Oricum ne-am intins iar la vorba si iar n-ai uitat sa pomenesti de "mortaciuni " si "fantome".Credeti ca daca ne jigniti sfintii castigati ceva ?
  1. Fă-mă să înțeleg: ortodoxia consideră că "sufletul" se desparte de trup și trăiește în continuare doar la sfinți, ori la toți credincioșii (respectiv și la necredincioși)?
  2. Nu crezi că acei sfinți ar putea fi și "ai noștri"? Și nu mă refer doar la sf. Pavel, sf. Petru, etc., ci și la miile de sfinți martiri care au murit pentru Hristos! Și atunci, cum adică îi "jignim"?
  3. Nu e vorba de jignire, iar dacă am ironizat ceva prin "mortăciuni trăitoare" a fost ideea aceasta nebiblică de morți (sfinți ori ne-sfinți deopotrivă) care totuși trăiesc undeva într-o altă sferă înainte de a fi înviați de Hristos, și nu niște persoane sfinte defuncte.
Citat:
Voi santeti niste mortaciuni.
Aceasta este deja cu adresă directă! Cred că și fratele Grasu este în asentimentul meu ca să-ți mulțumim frumos pentru acest compliment.
Vechi 13.01.2012, 11:54:25
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Daca in Iad nu sunt demoni, si v-am aratat in Apocalipsa unde se spune ca din Iad sunt scosi doar oameni, pt judecata, cine chinuie acum pe cei din Iad? daca demoni nu sunt acolo?
Vechi 13.01.2012, 15:44:36
Banned

Implicit sufletul moare (2)

Păziți deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fi omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stârpit din poporul Meu;” (Ieșirea 31,14 - versiunea Sinodală)

În originalul ebraic, expresia este [וּמָח מות] ”de moarte să moară”, iar în traducerea Septuaginta verbul folosit este [έξολεθρεύω] ”a distruge total”. Bineînțeles, în ambele versiuni, este vorba de נֶפֶשׁ/ψυχή adică suflet.

Amar de el ”suflet nemuritor”, ce poate fi omorât, stârpit, distrus total!
Vechi 13.01.2012, 17:13:02
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Aceasta este deja cu adresă directă! Cred că și fratele Grasu este în asentimentul meu ca să-ți mulțumim frumos pentru acest compliment.
Atunci nici eu nu v-am jignit...considera asa ca ti-am tras un pumn dar aveam o manusa de catifea pe mana.
Vechi 13.01.2012, 17:28:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Daca in Iad nu sunt demoni, si v-am aratat in Apocalipsa unde se spune ca din Iad sunt scosi doar oameni, pt judecata, cine chinuie acum pe cei din Iad? daca demoni nu sunt acolo?
Cand Iisus se intalneste cu indracitul ala care avea o legiune de draci,dupa ce le porunceste sa iasa ei se roaga sa nu fie trimisi in adanc.
Adancul e probabil acelasi loc din Apocalipsa 20:3 "Și l-a aruncat în adânc și l-a închis și a pecetluit deasupra lui, ca să nu mai amăgească neamurile, până ce se vor sfârși miile de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat câtăva vreme."
Si mai este folosit si in Romani 10:7 "Sau: "Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morți!"
Vechi 13.01.2012, 21:54:15
Banned

Implicit

Citat:
Cand Iisus se intalneste cu indracitul ala care avea o legiune de draci,dupa ce le porunceste sa iasa ei se roaga sa nu fie trimisi in adanc.
Adancul e probabil acelasi loc din Apocalipsa 20:3 "Și l-a aruncat în adânc și l-a închis și a pecetluit deasupra lui, ca să nu mai amăgească neamurile, până ce se vor sfârși miile de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat câtăva vreme."
Si mai este folosit si in Romani 10:7 "Sau: "Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morți!"
Asta confirmă exact ce a spus dl. Profetu. Dacă acea ”Legiune” n-a fost trimisă [încă] în Adânc, dacă n-a sosit încă timpul ca diavolul să fie legat în Adânc, înseamnă că la ora aceasta nu sunt îngeri răi acolo. Rămâne deci valabilă întrebarea [la care nu s-a răspuns încă] pusă de el...
Vechi 13.01.2012, 22:19:14
androneo androneo is offline
Banned

Data înregistrării: 08.01.2012
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru androneo
Implicit Deci, ce fac oamenii dupa moarte?

Topicul acesta a ajuns la venerabila varsta de 100 pagini, si e foarte greu sa rasfoiesti tot ... Daca cineva care cunoaste Sfanta Scriptura stie sa ne (mai) spuna (inca o data) ce se intampla cu oamenii care mor (sfinti sau nesfinti), ar fi minunat! Multumesc!
Vechi 13.01.2012, 22:22:48
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Asta confirmă exact ce a spus dl. Profetu. Dacă acea ”Legiune” n-a fost trimisă [încă] în Adânc, dacă n-a sosit încă timpul ca diavolul să fie legat în Adânc, înseamnă că la ora aceasta nu sunt îngeri răi acolo. Rămâne deci valabilă întrebarea [la care nu s-a răspuns încă] pusă de el...
Era numai o constatare ca acel cuvant abysson e folosit doar de 3 ori in Noul Testament.De aici poate specula fiecare cum vrea .
S-ar putea sa mai existe si in LXX dar e doar o banuiala, o sa verific.
Vechi 13.01.2012, 22:41:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de androneo Vezi mesajul
Topicul acesta a ajuns la venerabila varsta de 100 pagini, si e foarte greu sa rasfoiesti tot ... Daca cineva care cunoaste Sfanta Scriptura stie sa ne (mai) spuna (inca o data) ce se intampla cu oamenii care mor (sfinti sau nesfinti), ar fi minunat! Multumesc!
Stimate domnule Androneo, adevărul este că nimeni (dintre userii acestui forum) nu ar putea să spună cu certitudine acest lucru, deoarece nimeni n-a trecut ”pragul” să ne poată povesti cum e pe ”acolo”.

Acesta este și motivul pentru care nu putem avea încredere în astfel de relatări omenești. Singurul care ne poate spune adevărul, este Singurul care are nemurirea (1 Tim. 6,16) adică Dumnezeu. Iar adevărul despre starea morților se poate găsi doar în Sfânta Scriptură. Celelalte surse nu pot fi de încredere din motivul amintit mai sus.

Bref: Scriptura vorbește despre moarte ca un somn în care nu există conștiență ori activitate, acestea fiind reluate doar după învierea celui mort, iar acest lucru se va petrece doar la revenirea Domnului Hristos.

În ceea ce privește întrebarea esențială:

Unde scrie în Biblie că sufletul e nemuritor, ori că acesta se desprinde de trup la moarte având viață, conștiență și simțuri independente?

după mai bine de 100 de pagini -cum ați remarcat- nu s-a reușit a se răspunde de ”majoritarii” acestui forum. Eu am inițiat acest topic și mă văd în trista situație de a conchide că ”majoritarii” nu au un răspuns la întrebarea de bază a topicului. În consecință, nesperând să mai obțin un răspuns concret și la subiect, am început să postez în contrapartidă texte biblice ce demonstrează că sufletul, departe de a fi ”nemuritor”, el... moare.

Last edited by osutafaraunu; 13.01.2012 at 22:51:25.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31