![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Domnule, la urma toată e o chestiune de credință. Eu nu pot să accept că păcătoșii vor fi exterminați dacă au ales altă cale decît cea împreună cu Dumnezeu. Pentru mine acest lucru este absurd și, dacă ortodoxia ar fi mărturisit această dogmă, mărturisesc că aș fi avut mari rezerve în a rămîne ortodox.
|
||||
|
||||
![]()
Nu domnule, ei singur se chinuie să rămînă departe de iubirea necondiționată a Lui Dumnezeu. E o chestiune de libertate, alt atribut al Chipului divin sădit în noi și care rămîne pentru totdeauna, nu vreme de cîteva zeci de ani.
Dar sînt ortodocși care nu-s de acord cu varianta asta, cum că Iadul este un loc pe care-l alege omul, nu Domnul. Dumnezeu îi vrea pe toți în Rai, dar nu trece peste liberul arbitru al creaturilor. Nu, deoarece Creatorul a construit ochiul sănătos, dar omul respectiv și-a îmbolnăvit în mod liber ochiul. A avut toate condițiile să-l mențină sănătos, dar a ales boala. Simplu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si mergand pe logica dumnevostra, asta inseamna ca Dumnezeu isi distruge propria creatie, ca El a stiut inca inainte de a creatie ce vor face acei ingeri care au cazut, si totusi i-a creeat cu un singur scop: de ai distruge pt ca au devenit rai nu? Dar in realitate nu e cazul, din fericire. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Da, mi-a plăcut și mie metafora-cartoon... Aceasta e realitatea, suntem niște "muște de-o zi" oricât ne împuiază capul mitologia, Tradiția și cinematografia că am fi nemuritori... Sfânta Scriptură ne spune răspicat că suntem muritori, că sufletul moare.
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Înțeleg domnule că mă faci tâmpit, dar te rog nu-ți bate joc de întreg forumul! Adică ți-am adus până acum 17 texte că sufletul moare (și mai am... n-am terminat), dogma ortodoxă zice că niet- sufletul e nemuritor- și nu există neconcordanță!?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
p.s. nu te face nimeni tampit...dar daca te simti e strict problema ta. Last edited by mihai07; 30.01.2012 at 21:34:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ai ce să-mi explici... eventual să-mi aduci... să zicem 17 texte cu "sufletul nemuritor", altfel între dogma apărată de tine și Scriptură e o mare, mare neconcordanță!
|
|
|||
|
|||
![]() "Dacă Domnul nu ar fi ajutorul meu, foarte curând sufletul meu ar fi culcat în tăcerea morții." (Psalm 94,17 - versiunea NTR) Wow! Asta e tare de tot! Sufletul culcat în tăcerea morții! Nu tu zbor, nu tu existență într-o lume paralelă... doar somn în tăcerea morții! Amar de el suflet "nemuritor"! P.S. Cam multe semne de exclamare... dar ce să-i faci? Urlă neconcordanța de 18 ori... ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|