Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2012, 17:24:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
De acord cu toate, mai puțin cu "veșnicia". Singurul veșnic este Dumnezeu, creaturile au fost zidite la un moment dat în această veșnicie. Iar când vorbim de oameni, aceștia pe lângă că sunt vremelnici, sunt și muritori. Au un moment în Istorie când au apărut, și un altul când vor muri. Păcatul a atras după sine și această vremelnicie și mortalitate. Nu suntem altceva decât niște biete efemeride.
Mișto clipul. :)

Domnule, la urma toată e o chestiune de credință. Eu nu pot să accept că păcătoșii vor fi exterminați dacă au ales altă cale decît cea împreună cu Dumnezeu. Pentru mine acest lucru este absurd și, dacă ortodoxia ar fi mărturisit această dogmă, mărturisesc că aș fi avut mari rezerve în a rămîne ortodox.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 30.01.2012, 17:31:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
ii iubeste dar ii chinuie ! cum vine asta???
Nu domnule, ei singur se chinuie să rămînă departe de iubirea necondiționată a Lui Dumnezeu. E o chestiune de libertate, alt atribut al Chipului divin sădit în noi și care rămîne pentru totdeauna, nu vreme de cîteva zeci de ani.

Dar sînt ortodocși care nu-s de acord cu varianta asta, cum că Iadul este un loc pe care-l alege omul, nu Domnul. Dumnezeu îi vrea pe toți în Rai, dar nu trece peste liberul arbitru al creaturilor.

Citat:
cine e de vina ca ochiul e bolnav ? nu cel are l-a facut? ----> vedeti ca nu se potriveste comparatia.
Nu, deoarece Creatorul a construit ochiul sănătos, dar omul respectiv și-a îmbolnăvit în mod liber ochiul. A avut toate condițiile să-l mențină sănătos, dar a ales boala. Simplu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 30.01.2012, 18:05:22
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
contrarul vietii vesnice nu e chinul vesnic, pentru ca chinul vesnic presupune viata vesnica CI moartea vesnica, adica inexistenta.

apostolul a scris viziunile primite, care trebuie talmacite, nu luati literar Apocalipsa, care este plina de simboluri si nu de realitati fizice.
asta inseamna ca si viata vesnica trebuie privita simbolic nu? Luam din Biblie doar ceea ce ne convine, in rest e simbolistica, asa cum fac martorii lui Iehova? Doamne ajuta!
Vechi 30.01.2012, 18:20:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
daca ar fi asa, atunci:
- Dumnezeu ar fi la fel de rau ca satana pentru ca El il va chinui pe cel care acum provoaca chinuri si se bucura de asta;
- satana, adica raul intruchipat, ar exista vesnic ca sa poata fi chinuit vesnic, prin urmare Dumnezeu nu are de gand sa elimine complet raul
chiar daca satana si ingerii lui vor fi distrusi impreuna cu oamenii rai, raul nu v-a disparea complet. V-a exista in memoria ingerilor si a oamenilor buni. Cred ca nu vor trece printr-un proces de spalare de creier, atat ingerii cat si oamenii buni. Atat timp cat demonii cat si sufletele oamenilor rai sunt inchisi pentru totdeauna in Iad, nu vad unde ar fi problema.
Si mergand pe logica dumnevostra, asta inseamna ca Dumnezeu isi distruge propria creatie, ca El a stiut inca inainte de a creatie ce vor face acei ingeri care au cazut, si totusi i-a creeat cu un singur scop: de ai distruge pt ca au devenit rai nu? Dar in realitate nu e cazul, din fericire. Doamne ajuta!
Vechi 30.01.2012, 18:40:48
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mișto clipul. :)
Da, mi-a plăcut și mie metafora-cartoon... Aceasta e realitatea, suntem niște "muște de-o zi" oricât ne împuiază capul mitologia, Tradiția și cinematografia că am fi nemuritori... Sfânta Scriptură ne spune răspicat că suntem muritori, că sufletul moare.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Domnule, la urma toată e o chestiune de credință. Eu nu pot să accept că păcătoșii vor fi exterminați dacă au ales altă cale decît cea împreună cu Dumnezeu. Pentru mine acest lucru este absurd și, dacă ortodoxia ar fi mărturisit această dogmă, mărturisesc că aș fi avut mari rezerve în a rămîne ortodox.[/
Ai dreptate, este o chestiune de credință și ți-o respect. Dar eu nu pot accepta ceva împotriva Scripturii. Este de fapt motivul pentru care am părăsit ortodoxia: neconcordanța între dogmatică și Scriptură. Și nu doar în privința stării omului în moarte...
Vechi 30.01.2012, 20:46:28
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Da, mi-a plăcut și mie metafora-cartoon... Aceasta e realitatea, suntem niște "muște de-o zi" oricât ne împuiază capul mitologia, Tradiția și cinematografia că am fi nemuritori... Sfânta Scriptură ne spune răspicat că suntem muritori, că sufletul moare.

Ai dreptate, este o chestiune de credință și ți-o respect. Dar eu nu pot accepta ceva împotriva Scripturii. Este de fapt motivul pentru care am părăsit ortodoxia: neconcordanța între dogmatică și Scriptură. Și nu doar în privința stării omului în moarte...
Neconcordanta a fost in mintea ta. E o diferenta foarte mare
Vechi 30.01.2012, 20:53:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Neconcordanta a fost in mintea ta. E o diferenta foarte mare
Înțeleg domnule că mă faci tâmpit, dar te rog nu-ți bate joc de întreg forumul! Adică ți-am adus până acum 17 texte că sufletul moare (și mai am... n-am terminat), dogma ortodoxă zice că niet- sufletul e nemuritor- și nu există neconcordanță!?
Vechi 30.01.2012, 21:31:28
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Înțeleg domnule că mă faci tâmpit, dar te rog nu-ți bate joc de întreg forumul! Adică ți-am adus până acum 17 texte că sufletul moare (și mai am... n-am terminat), dogma ortodoxă zice că niet- sufletul e nemuritor- și nu există neconcordanță!?
Ti-am explicat cum sta treaba cu sufletul nemuritor. Tu ori nu intelegi, ori te faci ca nu intelegi ceea ce e mai grav.
p.s. nu te face nimeni tampit...dar daca te simti e strict problema ta.

Last edited by mihai07; 30.01.2012 at 21:34:02.
Vechi 30.01.2012, 21:57:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Ti-am explicat cum sta treaba cu sufletul nemuritor. Tu ori nu intelegi, ori te faci ca nu intelegi ceea ce e mai grav.
p.s. nu te face nimeni tampit...dar daca te simti e strict problema ta.
Nu ai ce să-mi explici... eventual să-mi aduci... să zicem 17 texte cu "sufletul nemuritor", altfel între dogma apărată de tine și Scriptură e o mare, mare neconcordanță!
Vechi 30.01.2012, 22:19:01
Banned

Implicit sufletul moare (18)

"Dacă Domnul nu ar fi ajutorul meu, foarte curând sufletul meu ar fi culcat în tăcerea morții." (Psalm 94,17 - versiunea NTR)

Wow! Asta e tare de tot! Sufletul culcat în tăcerea morții! Nu tu zbor, nu tu existență într-o lume paralelă... doar somn în tăcerea morții! Amar de el suflet "nemuritor"!

P.S. Cam multe semne de exclamare... dar ce să-i faci? Urlă neconcordanța de 18 ori...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31