Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Pentru catolici, păcat este ceea ce Biserica Catolică definește ca atare. Deocamdată, nu a definit drept păcat fumatul. Beția da, drogurile da, consumul de alcool, de cafea și de țigări nu.
|
E firesc sa fie asa. Cum ar putea papa sa condamne un pacat pe care il practica?
Citat:
Din moment ce Îl văd cu paharul în mână, nu știu de ce nu L-aș vedea cu țigara în gură.
|
iata o logica care ma depaseste.Cred ca romanul lui Brown nu vi se pare foarte nepotrivit.
Citat:
Domnule, chiar nu cunoașteți în cercul dv de prieteni un pescar împătimit ? Din acela care se scoală frecvent la ore imposibile, nepăsător față de frig și de ploaie și își cheltuiește banii pe lansete, momeli și tot felul de alte chestii de șmecherit peștii ? Foamea, sau patima este ceea ce îl motivează pe el ? Umplerea coșului cu pești, pe care uneori îi aruncă înapoi în apă, sau plăcerea pură este beneficiul lui ? Sau susțineți că și pescuitul e păcat, caz în care dialogul nostru se oprește aici, căci mi-aș pierde răbdarea ? Așadar, păcat nu este ceva făcut doar de dragul plăcerii, nici ceva care nu ne aduce beneficiu. Păcat este ceva care ne aduce un contrabeneficiu, anume unul teribil: moartea sufletului.
|
Hristos invata ca
Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
Asadar, daca pescarul respectiv prefera sa mearga la pescuit in loc sa mearga la biserica, daca prefera sa dea banii pe undite si o multime de alte accesori in loc sa faca milostenie catusi de putina saracilor atunci ptr acel om pescuitul e pacat.