Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2012, 10:00:31
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Pentru catolici, păcat este ceea ce Biserica Catolică definește ca atare. Deocamdată, nu a definit drept păcat fumatul. Beția da, drogurile da, consumul de alcool, de cafea și de țigări nu.
E firesc sa fie asa. Cum ar putea papa sa condamne un pacat pe care il practica?

Citat:
Din moment ce Îl văd cu paharul în mână, nu știu de ce nu L-aș vedea cu țigara în gură.
iata o logica care ma depaseste.Cred ca romanul lui Brown nu vi se pare foarte nepotrivit.
Citat:
Domnule, chiar nu cunoașteți în cercul dv de prieteni un pescar împătimit ? Din acela care se scoală frecvent la ore imposibile, nepăsător față de frig și de ploaie și își cheltuiește banii pe lansete, momeli și tot felul de alte chestii de șmecherit peștii ? Foamea, sau patima este ceea ce îl motivează pe el ? Umplerea coșului cu pești, pe care uneori îi aruncă înapoi în apă, sau plăcerea pură este beneficiul lui ? Sau susțineți că și pescuitul e păcat, caz în care dialogul nostru se oprește aici, căci mi-aș pierde răbdarea ? Așadar, păcat nu este ceva făcut doar de dragul plăcerii, nici ceva care nu ne aduce beneficiu. Păcat este ceva care ne aduce un contrabeneficiu, anume unul teribil: moartea sufletului.
Hristos invata ca Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
Asadar, daca pescarul respectiv prefera sa mearga la pescuit in loc sa mearga la biserica, daca prefera sa dea banii pe undite si o multime de alte accesori in loc sa faca milostenie catusi de putina saracilor atunci ptr acel om pescuitul e pacat.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fumatul - boală sau lipsă a discernământului? I.Calin Generalitati 71 01.03.2014 05:35:30
Fumatul din narghilea e pacat? Stefan500 Generalitati 36 28.08.2011 15:01:30
fumatul marius.b. Generalitati 29 17.08.2011 20:08:11
Fumatul CojocariPavel Intrebari utilizatori 16 18.03.2010 17:49:57
Impartasania tudor2012 Impartasania (Taina Euharistiei) 14 25.08.2007 00:35:08