![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dimpotriva, atunci cand era ortodox avea parte de critici ortodoxe, dupa ce a spus ca nu mai e ortodox nu mai are probleme. Chiar el a spus ca vrea sa plece suparat de critica adusa de ortodocsi, care nu au inteles mesajul sau mesianic. Iar convertirea s-a produs tot in stil ecumenist, ca anul trecut am discutat si citit declaratia lui in discutia cu Mihnea, a spus ca nu se converteste la greco-catolici, ci ca de acum o sa mearga la ei in biserici, ramanand si ortodox. Dar asta nu e o noutate, Badilita a recunoscut ca de mult timp si de multe ori s-a impartasit si la greco-catolici, inainte sa devina teolog.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by catalin2; 14.03.2012 at 13:18:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Asa am considerat si eu, sa-i numesc frati pe cei care cred in Isus si cu care ma inteleg relativ bine, insa iata in ce situatie am fost pus: un profet (nu penticostal), vine la mine si-mi zice o profetie, nu conteaza continutul ci faptul ca facea referire la niste duhuri de draci care iesisera din iad; acum, conform Bibliei "iadul"este mormantul si acolo se duc oamenii, nefiind un loc in care demonii sa fie stapani (deci nu e fief-ul demonilor, idee gasita la penticostali si nu numai!)----> prin urmare, profetia putea fi prin Duhul Sfant? nu, nu putea. Deci proorocul este unul fals, da???!!! Ce zice Domnul cu privire la proorocii falsi? sa ne departam de ei. Eu asa am facut, am intrerupt relatiile cu acea pers., ca nu-mi trebuie profeti demonizati. Ei, asa-i ca puteti fi si dvs. in aceeasi situatie???? Daca vine "penticostalul" cu chestii din astea, asa-i ca o sa-l priviti chioras??? Mai poate fi el frate...ganditi-va putin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Daca te referi la evreii care deveneau crestini e normal ca erau circumcisi, asa erau de mici, doar nu puteau sa isi lipeasca la loc! In Faptele Apostolilor deja s-a spus ca nu mai era nevoie circumcizia. Nu stiu daca cei ce pastrau si obiceiurile iudaice au continuat practica. oricum, nu am zis ca adventistii au preluat toate obiceiurile iudaice, au mai uitat cate unul. Dar daca analizezi atent observi ca fata de alte culte crestine la adventisti regasim multe obiceiuri din acestea. 2. Toti crestinii sarbatoreau Pastile, discutia a fost sa nu se serbeze odata cu cel iudaic, pentru a nu cadea in greseala pe care o faceau unii care tineau obiceiurile iudaice. Cred ca asemanatoare a fost cu problema calendarului nou, sa nu fie adoptat si de ortodocsi ca unii sa nu se ia dupa catolici si sa ajunga pe la catolici. In rest cu ritualul asa a fost din Traditie, neoprotestantii nu au asa ceva. Nu pot citi decat ce a ramas scris, dar scrise au ramas foarte putine. Daca Biserica nu alcatuia canonul Sfintei Scripturi dupa secolul IV atunci neoprotestantii nu ar fi avut nimic, si-ar fi imaginat totul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Rămâne doar părăsirea sfatului dat de Epifanius la anul de grație 135: "Să nu schimbi socotirea timpului, ci să-l sărbătorești în același timp cu frații tăi care au părăsit tăierea împrejur. Cu ei odată să ții Paștele.” (Epifanius, Împotriva ereticilor, 10, Patrologie greacă 42,356) 200 de ani mai târziu la Conciliul de la Niceea se modifică data sărbătoririi Paștelui. Aici ai dreptate, neoprotestanții nu au așa ceva, ei respectă doar Biblia. E ceva rău în respecta prescripțiile Bibliei? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spui apoi ca primii crestini nu mai serbau Pastile dandu-mi un citat care nu are legatura cu serbarea Pastilor. Nu ai de unde sa stii ca nu se serba, daca nu scrie ceva explicit in acest sens. Asta voiam sa evidentiez, ca Sfanta Scriptura a fost alcatuita de Biserica abia in secolul IV in formatul de azi. Ce a fost mai intai? Biserica sau Biblia? O sa vezi ca mai intai a fost Biserica, Sfanta Scriptura a fost scrisa oricum la mai multi ani de la inaltarea Mantuitorului, dar Biserica functiona fara Biblie. De altfel Iisus nici nu a spus sa se scrie ceva, ci a lasat totul vorbit. UIte ca in Biblie sunt si niste scrisori ale Apostolilor, ei au scris doar niste scrisori, nu se gandeau sa le scrie ca sa faca parte din Biblie. Asa ca voi nu aveti aceasta transmitere orala, care e Sfanta Traditie, care putea functiona pana azi si fara Sfanta Scriptura, la fel cum a fost in primii ani. Deci nu puteti lua decat ceea ce s-a scris, iar Sfanta Scriptura nu contine si practica, sunt doar istorisirea vietii lui Iisus si cateva epistole. Iar documentele din acele vremuri sunt putine, oamenii nu se omorau dupa scriere, ca in vremurile noastre. La sinodul I nu a fost modificata data Pastilor, ci s-a convenit sa fie o singura data, pentru ca cei din est si din vest aveau alta data de calcul. Aici cred ca ai avut informatii putine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() asta-i chiar buna ! daca neoprotestantii respecta doar Biblia, cum se face ca exista atatea si atatea culte neoprotestante care se contrazic tot timpul???? |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]()
Iartă-mă că-ți fragmenetez postarea, dar sunt prea multe inexactități pentru a putea fi de acord cu ea:
Citat:
Citat:
"Curățiți aluatul cel vechi, ca să fiți frământătură nouă, precum și sunteți fără aluat; căci Paștile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi." (1 Cor.5,7 - versiunea Sinodală) Primii creștini înlăturaseră "aluatul cel vechi" și toate simbolurile Vechii Legi ce conduceau către Hristos. Pentru ei Hristos era Paștele Noului Legământ. Cine mai dorește totuși să se împărtășească cu simboluri, Hristos a instituit Simbolurile Împărtășirii - pâinea și vinul. Nicidecum mielul, procesiunea și busuiocul. Oricât ar încerca azi unii să-l dreagă... Citat:
Citat:
Citat:
"Ceea ce vezi scrie în carte și trimite celor șapte Biserici: la Efes, și la Smirna, și la Pergam, și la Tiatira, și la Sardes, și la Filadelfia, și la Laodiceea." (Apoc.1,11 - versiunea Sinodală) Citat:
Citat:
Citat:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate, Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun." (2 Tim.3,16 - versiunea Sinodală) Scrie acolo că mai e nevoie de ceva pentru desăvârșirea creștinului (evident din punct de vedere teoretic)? Citat:
Raportul împăratului Constantin în legătură cu poziția față de sărbătoarea Paștelor: “Mai întâi este un lucru nevrednic ca în sărbătorirea celei mai sfinte sărbători, noi să urmăm practica iudeilor, care și-au pângărit mâinile lor cu păcate teribile și de aceea își merită orbirea sufletului… Deci, să nu avem nimic în comun cu această mulțime iudaică detestabilă…” (Viața lui Constantin, Eusebiu, vol.I,524) Din momentul acesta, Paștele se va sărbători oricând, numai pe 14 Nisan nu. La Sinodul ecumenic de la Niceea s-au stabilit 3 reguli de bază:
Deci a fost modificată data Paștelui în raport cu Paștele iudaic. În acele vremuri tulburi ale amestecului cezarului în treburile Bisericii, cele două victime ale campaniei anti-iudaice au fost Sabatul și Paștele. Sabatul a fost schimbat în duminică și Paștele în Paștele duminical.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfinti cu moaste | Seraphim7 | Moaste | 4 | 04.11.2011 19:22:06 |
S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? | Marius22 | Generalitati | 11 | 12.08.2010 17:06:14 |
sfinti...chinezi? | mariamary | Moaste | 3 | 03.03.2010 13:23:00 |
Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul | Ioan_Ciobota | Generalitati | 2 | 20.04.2008 18:14:32 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|