![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Este evident că nu vrei să-l vezi sau nu că vrei să-l accepți, sau măcar să-l poți considera ca o variantă. Am să mai fac o încercare.
Citat:
Înclinarea sufletului face interferență cu înclinarea trupului în care a fost trimis. Dacă sufletul unui copil a fost trimis într-un trup beteag, slăbit (greșeala, păcatele părinților) ce vină are Dumnezeu? Noi, părinții pământești, suntem vinovați de ceea ce se întâmplă (în cazul de față copii născuți cu diferite deficiențe). Plata acestor greșeli lovește și în urmași. Păcatele se înregistrează în codul genetic al fiecăruia. În codul genetic, arhiva vieții noastre, în care sunt și resturi de arhivă de la înaintașii noștri de milenii chiar, avem scrise și înscriindu-se în flux continuu tot ce gândim, vorbim și facem ca pachete de energie virtuală, informația genetică, în genele cromozomilor noștri - factorii eredității noastre spre viitor. Compotamentul, purtarea omului, se consemnează și se înscrie ca informație în codul genetic. Transcrierea e în flux continuu: a binelui sub Har și a răului sub Judecată sau recesivitate. De aici și explicația urmașilor nenorociți: orbi, șchiopi etc... Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by ovidiu b.; 17.03.2012 at 15:03:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cuvintele satana si kabbalah sunt, de exemplu, caldeene. Povestea cu aparitia satanei, ingerul cazut etc este de origine caldeeana, este doar preluata de evrei. |
|
|||
|
|||
![]()
E numai normal, deoarece limbile respective fac parte din același filon semitic.
De ce nu admiteți că sunt două versiuni ale aceleiași istorii transmise din generație în generație? La fel și cu istoria Potopului, regăsită pe o arie mult mai extinsă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Eu nu intru in speculatii in ceea ce priveste varsta pamantului dar nu-mi permit nici sa-l ingradesc pe Dumnezeu.Au fost altii inaintea mea care l-au cunoscut mai bine si atunci ma tin si eu cu dintii de invatatura lor.Si in definitiv chiar daca as gresi, ce importanta ar avea ? Ce importanta are daca pamantul are miliarde de ani sau a fost facut ieri ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
adam si eva exista doar in aceste 2 religii si in cele care le-au preluat. adam si eva nu sunt universali ca potopul. cuvintele satana si kabbalah nu sunt de origine iudaica ci caldeeana, satana inseamna a uri (nu am diacritice). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu este ce este indiferent ca zici tu ca pamantul a fost creat in 7000 de ani sau eu in 4.5 miliarde. Descoperirile stiintifice neaga varianta celor 7000 de ani in mod clar si fara tagada. Inainte de a te grabi sa ma contrazici incearca sa iti aduci aminte ca Biserica, cu sute de ani inainte, avea pozitii similare despre teoria geocentrica (au fost arsi oameni pe rug, se insista ca cei care spun altfel sunt eretici si alte afirmatii de pe poziti de forta si ireconciliabile, cum faci tu acum). Biserica a fost DOVEDITA ca fiind in eroare in o parte din afirmatiile dogmatice anterioare pe care, prea multa vreme, le-a sustinut cu tarie si violenta. Cred ca ar trebui sa fii mai putin inflexibil cand vine vorba de stiinta. A da dreptate stiintei in dauna Bibliei nu inseamna ca il negi pe Dumnezeu ci doar ca Dumnezeu este atat de mare incat nu pot oamenii de acum 5000 de ani sa-l fi explicat in mod exhaustiv. Stiu, ti-ar fi placut ca ceea ce scrie in Biblie sa fie AD LITERAM adevarat insa nu este. Cele 7 zile ale creatiei sunt metafore, nu zile calendaristice (nici n-ar fi fost posibil din moment ce Soarele a fost creat in ziua a patra). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand eu nu am ars pe nimeni pe rug.Nici BO nu imi aduc aminte sa fi ars pe rug nici oameni de stiinta nici vrajitoare sau alte persoane. In al treilea rand este treaba mea sa cred ce vreau.Putem avea o discutie pro sau contra despre orice dar nu te sui pe un piedestal ca te sui degeaba.Oricine poate fi un Einstein pe internet. Faptul ca eu cred ca pamantul are sau nu miliarde de ani ma priveste pe mine.Faptul ca unii au o teorie despre cum s-a format materia in interiorul sistemului solar si ei cred ca daca masoara varsta unui meteorit pot masura varsta pamantului ii priveste pe ei.Eu cred ce cred pentru ca nu-l pot introduce pe Dumnezeu asa cum il percep eu in modelul asta.De ce n-ar fi creat Dumnezeu universul batran pentru ca trebuia sa fie batran ? Sau pamantul la fel ? De ce trebuie eu sa inteleg miliarde unde scrie zile si multi sfinti imi zic sa citesc zile ? De ce sa nu inteleg eu de ce a fost creat soarele in ziua a 4 a cand este explicat foarte logic de catre sfinti ? Doar pentru ca "oamenii de stiinta " cred ei ca materia este adevarul absolut ? Am mai vazut un credincios, intrebat de ce universul ar avea 16.5 miliarde de ani a raspuns :" Pentru ca altfel nu fi destul timp pentru formarea tuturor elementelor chimice " .Pai scuza-ma puteti voi crede in ce vreti dar inainte sa cereti altora sa priveasca Biblia cu alti ochi ar trebui sa va puneti logica la punct. |
|
|||
|
|||
![]()
N-am spus că sunt de origine iudaică, ci semitică. Limbile din grupul semitic sunt surprinzător de asemănătoare și își au originea în Sumer (caldeea).
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
posibil, nici nu am pretentia ca stiu adevarul, spre deosebire de multi de pe aici, care detinatori de adevar se cred... Nu pot fi extrem de convins de adevarurile biblice cand, inca de la primele pagini, se arata ca e vorba de o carte scrisa acum 3000 de ani, de oameni care nu intelegeau mare lucru si , ca multi altii la vremea lor, au incercat sa explice ceea ce nu intelegeau dupa mintea lor (facerea lumii, intai lumina dupa aia soarele, iar inainte de toate a fost cerul si apele, deci aveam apa dar nu era lumina, in fine, niste chestii de tot rasul pt cineva ce are minime cunostinte despre univers). Sa iei biblia ad literam in ziua de azi si sa spui ca detii adevarul suprem e dovada de bigotism feroce. Citat:
Citat:
Citat:
De ce a trebuit Dumnezeu sa-si trimita propriul si singurul fiu pe pamant si apoi sa-l omoare? Ca sa ce? Ca sa ne fie rascumparate pacatele. Bun. In fata cui ne rascumpara Isus pacatele? In fata lui Dumnezeu tatal! Deci Dumnezeu tatal, pentru a ne rascumpara noua pacatele, isi trimite fiul (sau pe el insusi, din moment ce Isus este si Dumnezeu fiul!) sa moara pe pamant. De ce tot scenariul asta??? Nu era mai simplu sa ne ierte pur si simplu pacatele, daca tot dorea? De ce toata aceasta poveste complicata?? Iar ca tot vorbim despre texte, evangheliile din noul testament au fost scrise la 100-150 de ani dupa evenimente si sunt , evident, scrise la a treia sau chiar a cincia mana. De asta spun, de unde atata siguranta ca ceea ce scrie in evanghelii este EXACT ce a spus sau a vrut Isus sa spuna? Mai mult, in anii de inceput ai Bisericii circulau multe evanghelii, unele dintre ele destul de diferite de cele patru actuale. Biserica a ales (dupa ce criterii? cum? ) niste evanghelii ca fiind singurele oficiale, celelalte fiind declarate (ulterior) erezii. De unde aveti voi atata siguranta ca ceea ce stiti este exact ceea ce a spus sau a vrut Isus sa spuna? |
|
|||
|
|||
![]()
Evident, dar daca pui problema asa atunci nu avem ce discuta. Asta e discursul unui nebun, rupt de realitate. Asa orice nebun poate spune : ce cred eu e treaba mea, nu te intereseaza. Da, asa e, dar aia care spun asta stau, in general, in ospicii.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Detasare de religie | disbel | Generalitati | 57 | 12.04.2013 14:13:16 |
Conservatorismul in Religie | eodor nastasa | Generalitati | 92 | 15.04.2010 12:28:25 |
Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 12:20:13 |
Olimpiada de religie | amica-x | Generalitati | 3 | 12.02.2007 23:11:46 |
|