Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2012, 19:37:20
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
Am inteles parerea ta despre mine.
De vreme ce si eu mi-am spus-o despre tine, era normal sa ti-o spui si tu.

Eu insa, tot astept, parerea ta pe acest subiect, cu niste argumente.
Sau e asa pt ca vrei tu si gata. STOP. PIUA?

Se pogoara Sfantul Duh Domnul la slujbele catolice, sau nu?
Parerea ta?
Pentru ca mai apoi, se subintelege, daca se pogoara, putem merge chiar la slujbele lor, putem sa ne facem cruce, si putem fi catolico-ortodocsi. Daca nu se pogoara, inseamna ca catolicismul e erezie si pacat implicit. Ti-am explicat, pt ca stiam ca nu o sa fii in stare sa faci legatura. :)

Astept parerea ta. Daca ai una.
Stimate coleg de forum, eu sunt sigur de un singur lucru: că Duhul Sfânt este prezent acolo unde este chemat în duh și adevăr, în niciun caz unde hotărăsc unii și alții. Noi mărturisim că Duhul este Dumnezeu și persoană , nu o putere magică obligată să meargă numai unde vor ortodocșii, catolicii sau puzderia de particule rezultate în urma big-bang-ului protestant.
Din faptul că ți-am atras atenția asupra unei afirmații a ta gonflate de ignoranță și kenodoxie (slavă deșartă) nu rezultă neapărat că eu aș susține că Duhul ”se coboară” (expresie mai mult decât discutabilă împrumutată de la tine, că doar în rugăciunea de invocare spunem ”care pretutindenea ești și toate le plinești”), la catolici sau oriunde altundeva.
Dacă nu știm cum se mișcă Duhul, putem afla unde sălășluiește El, întrucât acolo se văd niște roade ale lucrării Sale, și anume: ”dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege” (Galateni 5:22-23)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica Catolica unica! AlexandruC Biserica Romano-Catolica 92 16.07.2013 11:39:26
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51