![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
"ECUMENÍSM n. Mișcare religioasă ce urmărește scopul de a unifica toate bisericile creștine."
conform DEX, fara comentarii. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tot din DEX. Vedeți că DEX-ul nu e chiar ce pare ? Dar, haideți să admitem că prima definiție este corectă. În fond, este perfect concordantă cu rugăciunea Mântuitorului ca "toți să fie una". Problema este că definiția este una teleologică, și nu specifică mijloacele pentru atingerea scopului definitoriu. Aici intrăm pe teritoriul interpretărilor. Cum dobândim unitatea ? Prin conversiunea tuturor creștinilor la Martorii lui Iehova ? Sau la catolicism, sau poate la SSPX ? Sau la Biserica Ortodoxă, urmând ca actualii credincioși catolici din Chile să cânte doar cântări bizantine, iar icoana Maicii Domnului de la Guadeloupe s-o aruncăm la gunoi ? Renunțăm la dogme ? La care ? Le reinterpretăm ? Cum ? Adventiștii sunt creștini ? Dar MArtorii lui Iehova ? Ce înseamnă a fi în Biserică ? Etc. Etc. Etc. Last edited by MihaiG; 06.05.2012 at 20:39:23. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Un prim răspuns, din partea noastră, a credincioșilor, ar fi, poate, să nu ne rușinăm să ne facem cruce când trecem pe lângă o biserică sau când intrăm în ea.
Dacă e o biserică trinitară, cu atât mai bine, dacă nu, și mai bine - aducem semnul și cuvântul Trinității acolo unde lipsește. Iar la cei cu învățături diferite de a noastră să căutăm mai întâi ceea ce ne unește; pe acest temei să înercăm să lămurim problemele care ne despart. Dar atitudini de genul - "noi ortodocșii/catolicii etc. nu avem nimic de-a face cu penticostalii/adventiștii etc., noi avem pe Duhul Sfânt și ei nu-l au (de parca Duhul Sfânt ar fi o legitimație de tramvai - eu am bilet, el n-are)" nu sunt bune. Unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor (Matei 18: 20) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Biserica Catolica unica! | AlexandruC | Biserica Romano-Catolica | 92 | 16.07.2013 12:39:26 |
| Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 12:22:01 |
| biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 09.06.2013 00:58:51 |
|
|