Citat:
În prealabil postat de delia31
Fiul risipitor a fost mort sufleteste din cauza pacatelor si a inviat, inainte de acel context al Invierii, nu?
|
Dar chiar nu puteți realiza că e vorba de un limbaj figurat? Eu când spun "
sunt mort de sete", chiar credeți că urmează să fiu băgat în coșciug și înmormântat?
Citat:
Daca un pacatos se intoarce de la pacat si incepe inca din timpul vietii in trup sa-L primeasca pe Hristos in fiinta lui, nu inteleg pentru ce motiv s-ar retrage Duhul lui Hristos, imediat ce trupul lui isi inceteaza functiile biologice, si astfel duhul acelui om sa iasa in afara Vietii.
|
Nu știu de ce, dar așa spune Cuvântul lui Dumnezeu:
"
Dar întorcându-ți Tu fața Ta, se vor tulbura; lua-vei duhul lor și se vor sfârși și în țărână se vor întoarce. Trimite-vei duhul Tău și se vor zidi și vei înnoi fața pământului." (Ps.103,30-31 - versiunea Sinodală)
Când Hristos l-a alcătuit pe om, i-a suflat duh; iar când hotărește să-i întrerupă firul vieții Și-l retrage. Nu sunt eu în măsură să-L trag la răspundere de ce procedează astfel și chiar mai rău: să-I contrazic Sfântul Cuvânt!
Citat:
De ce vrea Dumnezeu o relatie cu omul doar cat vietuieste in trup, si imediat ce omul se ,,dezbraca,, de trup, rupe relatia cu omul, chiar de a fost sfant, retragandu-si harul datator de Viata? De ce?
|
Dar cine a spus că "
rupe relația"? Când bebelușul doarme, mama "
rupe relația" cu el? Așa și Dumnezeu nu "
rupe relația" cu sfinții Lui adormiți. Citiți
Evrei 11 și vedeți o întreagă galerie de sfinți care au murit și n-au primit [încă] ce le fusese făgăduit, căci așteaptă momentul învierii, când
împreună cu drepții din toate timpurile vor primi răsplata veșnică.
Citat:
Dar cu ingerii cum de poate avea o relatie, desi ei n-au avut vreodata trupuri? Dar demonii, ei cum de sunt constienti?
|
Îngerii/demonii alcătuiesc o altă creație, ei nu sunt oameni.

Plus că nu sunt morți.
Citat:
Cand veti raspunde la intrebarile acestea
|
Am răspuns, iar acum e rândul meu să vă pun o întrebare grea. Dar grea de tot! Sper să nu vă pierdeți în hățișuri filosofarde. Când Hristos era pe cruce, de ce Tatăl a "
rupt relația" cu El?
"Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?" (Matei 27,46 - versiunea Sinodală)
Citat:
trebuie sa raspundeti pentru ce motiv, imediat dupa incetarea functiilor biologice, se retrage Duhul lui Dumnezeu din duhul unui om care L-a primit in faptura lui.
|
Uite asta nu înțeleg eu: de ce o dogmă atât de sofisticat elaborată sute de ani, conține de fapt o imagine puerilă despre Duhul lui Dumnezeu și despre duh în general? De ce această "
primire" și această "
părăsire" ia proporții de-a dreptul fizice, corporale; când de fapt e vorba de noțiuni din cu totul altă sferă...