Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Slujba inmormantarii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2012, 07:49:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Fiul risipitor a fost mort sufleteste din cauza pacatelor si a inviat, inainte de acel context al Invierii, nu?
Dar chiar nu puteți realiza că e vorba de un limbaj figurat? Eu când spun "sunt mort de sete", chiar credeți că urmează să fiu băgat în coșciug și înmormântat?

Citat:
Daca un pacatos se intoarce de la pacat si incepe inca din timpul vietii in trup sa-L primeasca pe Hristos in fiinta lui, nu inteleg pentru ce motiv s-ar retrage Duhul lui Hristos, imediat ce trupul lui isi inceteaza functiile biologice, si astfel duhul acelui om sa iasa in afara Vietii.
Nu știu de ce, dar așa spune Cuvântul lui Dumnezeu:

"Dar întorcându-ți Tu fața Ta, se vor tulbura; lua-vei duhul lor și se vor sfârși și în țărână se vor întoarce. Trimite-vei duhul Tău și se vor zidi și vei înnoi fața pământului." (Ps.103,30-31 - versiunea Sinodală)

Când Hristos l-a alcătuit pe om, i-a suflat duh; iar când hotărește să-i întrerupă firul vieții Și-l retrage. Nu sunt eu în măsură să-L trag la răspundere de ce procedează astfel și chiar mai rău: să-I contrazic Sfântul Cuvânt!

Citat:
De ce vrea Dumnezeu o relatie cu omul doar cat vietuieste in trup, si imediat ce omul se ,,dezbraca,, de trup, rupe relatia cu omul, chiar de a fost sfant, retragandu-si harul datator de Viata? De ce?
Dar cine a spus că "rupe relația"? Când bebelușul doarme, mama "rupe relația" cu el? Așa și Dumnezeu nu "rupe relația" cu sfinții Lui adormiți. Citiți Evrei 11 și vedeți o întreagă galerie de sfinți care au murit și n-au primit [încă] ce le fusese făgăduit, căci așteaptă momentul învierii, când împreună cu drepții din toate timpurile vor primi răsplata veșnică.

Citat:
Dar cu ingerii cum de poate avea o relatie, desi ei n-au avut vreodata trupuri? Dar demonii, ei cum de sunt constienti?
Îngerii/demonii alcătuiesc o altă creație, ei nu sunt oameni. Plus că nu sunt morți.

Citat:
Cand veti raspunde la intrebarile acestea
Am răspuns, iar acum e rândul meu să vă pun o întrebare grea. Dar grea de tot! Sper să nu vă pierdeți în hățișuri filosofarde. Când Hristos era pe cruce, de ce Tatăl a "rupt relația" cu El?

"Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?" (Matei 27,46 - versiunea Sinodală)

Citat:
trebuie sa raspundeti pentru ce motiv, imediat dupa incetarea functiilor biologice, se retrage Duhul lui Dumnezeu din duhul unui om care L-a primit in faptura lui.
Uite asta nu înțeleg eu: de ce o dogmă atât de sofisticat elaborată sute de ani, conține de fapt o imagine puerilă despre Duhul lui Dumnezeu și despre duh în general? De ce această "primire" și această "părăsire" ia proporții de-a dreptul fizice, corporale; când de fapt e vorba de noțiuni din cu totul altă sferă...

Last edited by osutafaraunu; 12.05.2012 at 07:52:08.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sufletele dupa moarte silverstar Generalitati 112 24.03.2012 09:47:27
Sufletul dupa moarte ...? Templier Knight Generalitati 3 30.11.2010 00:58:26
Moarte dupa 2 saptamani ? Robertworld Generalitati 6 03.08.2010 13:26:33
Ce se intampla cu sufletul dupa moarte heorhe Generalitati 85 02.08.2010 16:09:02