![]() |
![]() |
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Binenteles, pot fi si erori de fabricatie cu efecte nedorite. Exista si vaccinari inutile sau vaccinuri facute ca sa faca bani (HPV, virusul gripei porcine). De altfel aceste aspecte sunt valabile pentru orice tratament, medicament, procedura medicala - oricare are si efecte secundare, poate fi fabricat/aplicat gresit, abuzat, insa consensul general acceptat este ca in cazul vaccinarii avantajele sunt mai mari decat dezavantajele. Citat:
Este un instrument mai degraba politic decat in slujba sanatatii cetateanului. Asa ca nu te poti astepta sa existe un sistem ca V.A.E.R.S din SUA (google) sau macar o palida tentativa de a contabiliza necesitatea, efectul si riscurile vaccinarii. Insa cred ca se exagereaza - desi pe fondul atator probleme de sanatate care le au parintii n-ar fi de mirare ca un copil sa aiba reactii severe de la un vaccin, insa putem sa ne intrebam ce reactii ar fi avut daca ar fi facut boala propriuzisa, cu virusul viu, neatenuat (sau toxina). Citat:
Citat:
S-au platit deja sute de milioane de $ in acest sens. La noi, cum ziceam mai sus, nu poti sa te astepti decat la musamalizarea unor astfel de cazuri, nicidecum compensatii. Citat:
Am fost de fata cand i s-a facut unui bebelus acel vaccin la nastere si am cerut sa vad si eu ambalajul si asistenta imi spune "pai..vine in niste fiole, si nu scrie nimic pe ele". Ce poti intelege (bun) de aici? Citat:
O mare aiureala. Ca sa nu mai vorbim ca vaccinurile au conditii stricte de stocare si transport a caror nerespectare le poate afecta grav eficienta. Ma indoiesc ca la noi sunt respectate. Citat:
Pe de alta parte am obs. ca vaccinul pentru hepatita B care era importat de la Pasteur, Franta, a fost schimbat pentru unul facut in Bulgaria sub licenta coreana (LG). Cam ciudata alegere. Cum am scris si mai inainte, vaccinarea e o chestiune de incredere in sistem iar la noi cel putin, sistemul e de asa natura ca loc de incredere in sistem nu prea e. Last edited by AlinB; 26.06.2012 at 02:28:04. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfinți catolici ai secolului al XX-lea. | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 6 | 15.12.2011 17:54:46 |
666 confuzia secolului | andreicozia | Generalitati | 250 | 04.04.2011 23:51:50 |
Vaccinarea are efecte negative | Iustin32 | Generalitati | 113 | 23.01.2011 16:21:40 |
Pericolul nestiut al vaccinurilor | Iustin32 | Generalitati | 65 | 29.12.2009 22:23:12 |
problema medicala | mathly24 | Generalitati | 8 | 25.09.2007 17:33:38 |
|