Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2012, 08:31:55
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Și de ce nu plecați de acolo?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 08:54:20
patricia2006 patricia2006 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2012
Implicit

sa plecam?????pai daca ne-am facut casa cu etaj cu tot topt ce trebuie.....aici ne-am bagat tot timplul si agoniseala,cum sa pklecam?tu ai pleca?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 09:10:54
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Implicit

"A spus avva Antonie: am văzut toate mrejele vrăjmașului întinse pe pământ, și am suspinat zicând: cine o să treacă printre ele? Și am auzit o voce care zicea: smerenia." (Despre avva Antonie, Patericul Egiptean)
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 11:40:56
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CelMandru Vezi mesajul
"A spus avva Antonie: am văzut toate mrejele vrăjmașului întinse pe pământ, și am suspinat zicând: cine o să treacă printre ele? Și am auzit o voce care zicea: smerenia." (Despre avva Antonie, Patericul Egiptean)
Daca fiecare dintre noi am citi cu luare aminte acest mesaj, cred ca pe forum s-ar mai scrie cand si cand cate un gand, si acela cu multa prudenta...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 14:00:37
stefmir stefmir is offline
Member

Data înregistrării: 18.05.2010
Locație: Valahia
Implicit O soacra de cosmar

Sfatul meu este sa incerci impreuna cu familia ta sa iesi din "raza de actiuna a soacrei", trebuie sa comunici mai bine cu sotul tau. Ideal ar fi sa puteti sa va mutati cat mai departe daca soacra va pune casnicia in pericol. Eu unul as prefera sa stau cu chirie decat sa locuiesc cu cineva care sa ma saboteze zi de zi. Am fost si eu in situatia ta aproape un an si bunul simt, rabdarea, diplomatia, etc nu au facut decat sa agraveze situatia pentu ca dau senzatia ca esti un om slab si usor de dominat in fata unor astfel de specimene puse tot timpul pe scandal. Eu am actionat radical, i-am spus ca astept din partea ei un minim standard moral si ca nu o sa ne mai vedem decat daca isi schimba comportamentul, chestie de care ma indoiesc, dar oricum am scapat. In prima faza a crezut ca glumim, ca e de moment, ne-a amenintat, a vazut ca nu tine si a incercat sa ne santajeze emotional si alte mizerii, dar cu trecererea anilor a realizat ca nu e o gluma.
La noi a fost mai usor pentu ca sotia gandeste si simte la fel ca mine, nu are nimic din caracterul soacrei, seamana cu tatal ei care a fost un om de toata isprava si care ii port cel mai adanc respect.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 18:24:49
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefmir Vezi mesajul
Sfatul meu este sa incerci impreuna cu familia ta sa iesi din "raza de actiuna a soacrei", trebuie sa comunici mai bine cu sotul tau. Ideal ar fi sa puteti sa va mutati cat mai departe daca soacra va pune casnicia in pericol. Eu unul as prefera sa stau cu chirie decat sa locuiesc cu cineva care sa ma saboteze zi de zi. Am fost si eu in situatia ta aproape un an si bunul simt, rabdarea, diplomatia, etc nu au facut decat sa agraveze situatia pentu ca dau senzatia ca esti un om slab si usor de dominat in fata unor astfel de specimene puse tot timpul pe scandal. Eu am actionat radical, i-am spus ca astept din partea ei un minim standard moral si ca nu o sa ne mai vedem decat daca isi schimba comportamentul, chestie de care ma indoiesc, dar oricum am scapat. In prima faza a crezut ca glumim, ca e de moment, ne-a amenintat, a vazut ca nu tine si a incercat sa ne santajeze emotional si alte mizerii, dar cu trecererea anilor a realizat ca nu e o gluma.
La noi a fost mai usor pentu ca sotia gandeste si simte la fel ca mine, nu are nimic din caracterul soacrei, seamana cu tatal ei care a fost un om de toata isprava si care ii port cel mai adanc respect.
Felicitari si sa fiti impreuna ani multi fericiti.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 22:43:33
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Si nu puteti vinde casa si cumpara o alta casa departe de soacra?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 09:24:36
Simply_me
Guest

Implicit

Dragi mamici care aveti baieti, v-ati gandit vreodata cum o sa fiti... soacre...? eu da si mi-am facut in minte tot felul de scenarii ca nu o sa fiu ca soacra mea etc..etc..

Last edited by Simply_me; 12.07.2012 at 09:47:45.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 09:35:01
patricia2006 patricia2006 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2012
Implicit

f bn simply.............
Reply With Quote
Vechi 17.07.2012, 02:30:33
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Dragi mamici care aveti baieti, v-ati gandit vreodata cum o sa fiti... soacre...? eu da si mi-am facut in minte tot felul de scenarii ca nu o sa fiu ca soacra mea etc..etc..
Cred ca fiecare nora isi doreste sa nu fie ca soacra ei, chiar si soacra mea imi spunea cat de rau s-a inteles cu soacra ei si ca nu vrea sa fie ca ea...asta ma sperie tare mult, femeia tot femeie este.

Din punctul meu de vedere, relatia soacra-nora nu merge pentru ca soacra nu are inima de mama pentru nora, asa cum are pentru fiul sau. De feciorul ei o doare sufletul daca n-a mancat, daca e obosit, daca are o mica nemultumire, dar nora nu exista, ea nu este obosita, suparata, ei nu ii este foame, nu e om din carne si oase ca fiul ei. Fata de noara este in cel mai bun caz (spun asta pentru ca se poate si mai rau) indiferenta si cred ca pe undeva, ascunsa, o roade si o gelozie.

Ca sa nu fim si noi la randul nostru soacre acre (cu toate ca acum juram ca nu o sa facem ca ele ci o sa fim altfel) trebuie sa nu judecam, adica sa nu le judecam, doar asa mai vad o salvare si pentru noi, viitoarele soacre.
Reply With Quote
Răspunde