Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2012, 09:24:36
Simply_me
Guest

Implicit

Dragi mamici care aveti baieti, v-ati gandit vreodata cum o sa fiti... soacre...? eu da si mi-am facut in minte tot felul de scenarii ca nu o sa fiu ca soacra mea etc..etc..

Last edited by Simply_me; 12.07.2012 at 09:47:45.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 09:35:01
patricia2006 patricia2006 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2012
Religia: Ortodox
Implicit

f bn simply.............
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 10:46:01
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patricia2006 Vezi mesajul
sa plecam?????pai daca ne-am facut casa cu etaj cu tot topt ce trebuie.....aici ne-am bagat tot timplul si agoniseala,cum sa pklecam?tu ai pleca?
Atunci ce caută ea acolo?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 10:49:27
Banned

Implicit

pai......avem o curte la comun.....noi avem casa pe o parte ea are casa pe cealalta parete...........deci nu ne putem separa..totul este la comun.mai putin casele si gradinile.....numai ca ea vrea sa prestez munca si in folosul ei.de parca nu imi ajunge ce fac eu........:)
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 10:59:37
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu e important ce vrea dânsa, e important ce vrei tu și soțul tău. Mă rog, soțul tău "civil".
Dumnezeu să te ajute, cu sănătate-n primul rând și cu suflet curat tuturor implicați.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 11:02:39
Banned

Implicit

ms frumos dragos.........cel mai important in aceasta prob este ca "sotul"meu imi este alaturi si imi ia partea......dar partea adevarata......ce e drept..
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 11:40:56
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CelMandru Vezi mesajul
"A spus avva Antonie: am văzut toate mrejele vrăjmașului întinse pe pământ, și am suspinat zicând: cine o să treacă printre ele? Și am auzit o voce care zicea: smerenia." (Despre avva Antonie, Patericul Egiptean)
Daca fiecare dintre noi am citi cu luare aminte acest mesaj, cred ca pe forum s-ar mai scrie cand si cand cate un gand, si acela cu multa prudenta...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 13:10:23
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Eu nu inteleg de ce soacra e suparata pe nora pentru ca nu vrea sa se insoare religios fiul, in loc sa fie suparata pe fiu?

fratele meu locuieste cu prietena, si pentru toate problemele din casa lui, sau pt orice lucru marunt mama da vina pe fata aceea : de ce nu are vasele spalate, de ce e obosit puiutul ei, de ce nu mananca mancare gatita si cumpara de la fast food , etc. mereu am incercat sa o fac sa vada ca neglijenta ii apartine si lui, dar nu vrea sa inteleaga. in mintea lor vinovat nu poate fii niciodata copilul!
Vechi 12.07.2012, 14:00:37
stefmir stefmir is offline
Member

Data înregistrării: 18.05.2010
Locație: Valahia
Implicit O soacra de cosmar

Sfatul meu este sa incerci impreuna cu familia ta sa iesi din "raza de actiuna a soacrei", trebuie sa comunici mai bine cu sotul tau. Ideal ar fi sa puteti sa va mutati cat mai departe daca soacra va pune casnicia in pericol. Eu unul as prefera sa stau cu chirie decat sa locuiesc cu cineva care sa ma saboteze zi de zi. Am fost si eu in situatia ta aproape un an si bunul simt, rabdarea, diplomatia, etc nu au facut decat sa agraveze situatia pentu ca dau senzatia ca esti un om slab si usor de dominat in fata unor astfel de specimene puse tot timpul pe scandal. Eu am actionat radical, i-am spus ca astept din partea ei un minim standard moral si ca nu o sa ne mai vedem decat daca isi schimba comportamentul, chestie de care ma indoiesc, dar oricum am scapat. In prima faza a crezut ca glumim, ca e de moment, ne-a amenintat, a vazut ca nu tine si a incercat sa ne santajeze emotional si alte mizerii, dar cu trecererea anilor a realizat ca nu e o gluma.
La noi a fost mai usor pentu ca sotia gandeste si simte la fel ca mine, nu are nimic din caracterul soacrei, seamana cu tatal ei care a fost un om de toata isprava si care ii port cel mai adanc respect.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 15:20:04
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Și de ce nu plecați de acolo?
Citat:
sa plecam?????pai daca ne-am facut casa cu etaj cu tot topt ce trebuie.....aici ne-am bagat tot timplul si agoniseala,cum sa pklecam?tu ai pleca?
Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Atunci ce caută ea acolo?
Citat:
pai......avem o curte la comun.....noi avem casa pe o parte ea are casa pe cealalta parete...........deci nu ne putem separa..totul este la comun.mai putin casele si gradinile.....numai ca ea vrea sa prestez munca si in folosul ei.de parca nu imi ajunge ce fac eu........:)
Citat:
În prealabil postat de stefmir Vezi mesajul
Sfatul meu este sa incerci impreuna cu familia ta sa iesi din "raza de actiuna a soacrei", trebuie sa comunici mai bine cu sotul tau. Ideal ar fi sa puteti sa va mutati cat mai departe daca soacra va pune casnicia in pericol. Eu unul as prefera sa stau cu chirie decat sa locuiesc cu cineva care sa ma saboteze zi de zi.
Mda. Dupa cate se pare exista doar doua solutii care sa "rezolve" problema: un topor bine ascutit, sau cateva picaturi de cianura...
Oameni buni, fara Dumnezeu nu exista iesire din acest cerc. Cineva trebuie sa cedeze. Daca soacra e dusa rar la biserica, ma tem ca trebuie multa rabdare, diplomatie si blandete din partea nurorii, oricat i-ar fi de greu. Numai rasplatind raului cu bine, o poate imblanzi si rusina. Si-apoi trebuie inteles ca si soacra asta are un rol foarte serios in mantuirea noastra. Daca nu ar fi ea, ar fi un sef rau, sau un sot rau sau rude, sau straini care sa ne faca viata un calvar. Daca ni le da Dumnezeu, asta este numai pentru a intelege si a ne smeri si ar trebui sa-I multumim ca ne ia in seama si nu ne lasa de capu' nostru, asa cum ne zbatem noi din toate puterile...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Răspunde