Citat:
În prealabil postat de Adriana98
Si cum credeti ca s'ar putea ajunge la cunoasterea Adevarului, pe nume Hristos, bazându-va doar pe propria minte?
|
Dumnezeu Se relevă prin patru căi: prin Iisus Hristos, prin Scriptură, prin natură și prin experiența proprie. Înțeleg că ultimele două căi nu le agreați căci ar putea fi subiective, ele adresându-se sufletului, intelectului propriu. Primele două nu știu în ce măsură puteți fi de acord că includ doar Biblia, puțini oameni de pe planetă având privilegiul de a primi o revelație directă de la Dumnezeu. Revelația scrisă (Biblia) ne descoperă Adevărul:
"Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul."(Ioan 17,17 - versiunea ortodoxă)
Spuneți că acest Adevăr e greu accesibil prin "propria minte", dar care este alternativa dvs.? O revelație second hand, și mai rău acceptată prin "mintea altora", care presupun nici nu poate fi pusă la îndoială, ea nesupunându-se cercetării serioase a "duhurilor" așa cum ne învață Hristos. În cazul acesta nu e mai bună Revelația la prima mână conținând învățătura lui Hristos explicată de El Însuși și mai apoi de sfinții apostoli? Ba da! de 100 de ori DA!
Citat:
Afirmatiile dvs (de exemplu, disocierea Adevarului de Ortodoxie)
|
N-am discociat Adevărul de Ortodoxie, nici nu stă în puterea mea s-o fac. Eventual Ortodoxia ar putea să se disocieze de Adevăr prin atitudine doctrinară ori prin practică străină de acesta. Dar -așa cum spuneam mai înainte- acest lucru e de discutat, de analizat; nu e cazul s-o facem aici...
Citat:
nu fac decât sa va dea de gol necunoasterea în materie de Ortodoxie; vorbiti despre ceva ce nu cunoasteti, despre care ati aflat doar din propaganda anti-ortodoxa.
|
Exact același lucru l-aș putea afirma și eu relativ la adventism și la necunoașterea lui decât prin prisma "propagandei" antiadventiste.
Citat:
Afirm cu toata convingerea, dupa multe cautari si rataciri, ca doar în Ortodoxie aflam Adevarul întreg, nemodificat
|
Dacă spuneți că ați trecut deja prin mai multe "
rătăciri", nu ar trebui oare să fiți mai precaută în urma propriei experiențe triste de viață și să aveți în vedere cuvintele Domnului:
"Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Mat.22,29 - versiunea ortodoxă)
ferindu-vă pe viitor de această ignorare a Adevărului ce se află acolo: în Scripturi!