Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2012, 11:56:53
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cunosc cateva lucruri despte diverse secte din auzite. Cert este ca nici nu avem voie sa ne documentam despre asa ceva deoarece aduc sminteala si minciuni colosale care pot deregla pe cei care sunt incepatori in ale bisericii. Ideea este sa vorbim de ale noastre si sa ii lasam pe ei cu ale lor
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 14:27:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana98 Vezi mesajul
Si cum credeti ca s'ar putea ajunge la cunoasterea Adevarului, pe nume Hristos, bazându-va doar pe propria minte?
Dumnezeu Se relevă prin patru căi: prin Iisus Hristos, prin Scriptură, prin natură și prin experiența proprie. Înțeleg că ultimele două căi nu le agreați căci ar putea fi subiective, ele adresându-se sufletului, intelectului propriu. Primele două nu știu în ce măsură puteți fi de acord că includ doar Biblia, puțini oameni de pe planetă având privilegiul de a primi o revelație directă de la Dumnezeu. Revelația scrisă (Biblia) ne descoperă Adevărul:

"Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul."(Ioan 17,17 - versiunea ortodoxă)

Spuneți că acest Adevăr e greu accesibil prin "propria minte", dar care este alternativa dvs.? O revelație second hand, și mai rău acceptată prin "mintea altora", care presupun nici nu poate fi pusă la îndoială, ea nesupunându-se cercetării serioase a "duhurilor" așa cum ne învață Hristos. În cazul acesta nu e mai bună Revelația la prima mână conținând învățătura lui Hristos explicată de El Însuși și mai apoi de sfinții apostoli? Ba da! de 100 de ori DA!

Citat:
Afirmatiile dvs (de exemplu, disocierea Adevarului de Ortodoxie)
N-am discociat Adevărul de Ortodoxie, nici nu stă în puterea mea s-o fac. Eventual Ortodoxia ar putea să se disocieze de Adevăr prin atitudine doctrinară ori prin practică străină de acesta. Dar -așa cum spuneam mai înainte- acest lucru e de discutat, de analizat; nu e cazul s-o facem aici...

Citat:
nu fac decât sa va dea de gol necunoasterea în materie de Ortodoxie; vorbiti despre ceva ce nu cunoasteti, despre care ati aflat doar din propaganda anti-ortodoxa.
Exact același lucru l-aș putea afirma și eu relativ la adventism și la necunoașterea lui decât prin prisma "propagandei" antiadventiste.

Citat:
Afirm cu toata convingerea, dupa multe cautari si rataciri, ca doar în Ortodoxie aflam Adevarul întreg, nemodificat
Dacă spuneți că ați trecut deja prin mai multe "rătăciri", nu ar trebui oare să fiți mai precaută în urma propriei experiențe triste de viață și să aveți în vedere cuvintele Domnului:

"Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Mat.22,29 - versiunea ortodoxă)

ferindu-vă pe viitor de această ignorare a Adevărului ce se află acolo: în Scripturi!
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 14:28:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai daca stii pasajul asta, de ce nu procedezi asa?
Precum observi, am urmat sfatul tău și al Bibliei, încheind subiectul.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 14:29:30
Banned

Implicit

Citat:
Aiurea, nici nu dau toti o data, dau cate 4-5 si nu sunt doua plicuri la fel, ala de face colecta stie a cui e fiecare plic
Apreciez că vrei să-ți ajuți colegul [într-ale cârcotelii], dar trebuie să te dezamăgesc: toate plicurile sunt la fel, sunt standard.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 14:31:08
Banned

Implicit

Citat:
Din pacate cand un adventist zice "Hristos" de fapt gandeste [...]
Ca să vezi ce abilități nemaiauzite zac în tine...

Citat:
Deci cu un adventist nu se pot discuta chestii din astea, daca nu esti dispus sa le accepti si "profetii"
Noi, cei doi adventiști de pe forum, v-am cerut măcar o singură dată să ne acceptați profeții? Nu am schimbat subiectul (tot noi!) îndreptând atenția doar spre Scriptură? Recunoaște măcar acum...
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 14:32:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
iar NU esti cinstit. De ce nu spui ca atunci cand se dau plicurile cu bani, cei ce il dau isi trec de obicei si numele pe plic? Asta de ce NU o spui?
Prietene visezi... Biserica nu este nuntă cu dar și strigare!
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 14:32:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
Eu cunosc cateva lucruri despte diverse secte din auzite. Cert este ca nici nu avem voie sa ne documentam despre asa ceva
M-a mișcat profund ingenua dvs. sinceritate. Apreciez!
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 15:03:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Prietene visezi... Biserica nu este nuntă cu dar și strigare!
asa este...ai dreptate...dar voi ati trasformat-o (biserica) intr-un fel de nunta cu DARuri (plicuri cu bani-doar ai recunoscut ca zeciuiala vostra se da intr-un plic), dar FARA strigare
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 15:07:19
kikyo_ea's Avatar
Senior Member

Implicit

Cum spune si titlul " ingnorati sectantii"... Asa ca n.am de ce sa intru in discutii cu dvs pt ca nu ma intereseaza ce credinta aveti. Eu stiu Adevarul si nu am nevoie de ideile dumneavoastra deplasate. Asa ca mergeti pe alt site alaturi de alti sectanti si discutati acolo. Nu vad de ce toti budistii, adventistii si ale secte intra sa comenteze pe un site crestin ortodox. Ce vreti sa demonstrati? Se sinte rau pe care il imprastiati prin vorbe desarte...
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 15:16:18
kikyo_ea's Avatar
Senior Member

Implicit

"Mistourile " nu isi au rostul aici. Nu cred ca ti.a vorbit cineva asa cum o faci tu: cu vorbe gen "ca sa vezi"... etc. Din postarile tale reiese nevelul de cultura, modalitatea de abordare a problemelor importante (asa de dragul discutiei) si altele. Prin aceasta atitudine nu faci decat sa ne demonstrezi inca o data ca cei care ajung sa apartina sectelor au anumite probleme ...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32