Citat:
În prealabil postat de catalin2
Probabil n-am fost eu prea explicit in mesaj, eu faceam aluzie la ce ai scris tu, mi s-a parut ca ii judeci pe altii cand ai scris: "aruncata demult in derizoriu in ziua de azi prin discursuri lipsite de traire si definitii moarte-n incremenire,da intrucat aparentele si exteriorul paharului conteaza..si doar ele..totu este bine cu un frumos pacient duhovnicesc mort pe masa.Da arata asa de bine mortu..din fiecare dintre noi"
Si am spus asta pentru ca de multe ori am vazut pe forum ortodocsi atrasi de modernism (ecumenism) care judecau pe cei ce scriau despre invatatura ortodoxa ca nu au trairea aferenta, desi nu aveau cum sa stie acest lucru. Si o faceau in prisma invataturilor acestea moderniste care spun ca invatatura nu e importanta, ajungand la un pietism protestant.
Nu stiu daca tu in acest sens ai scris acel pasaj.
|
Stati linistit,trupul,vechi sau nou,cu metehnele sale,fizice sau morale, nu folosește la nimic.Duhul este cel ce dă viața.La cei care-s sfinti ai lui Dumnezeu se aplica cuvintele lui Hristos: ,,Cuvintele pe care Eu vi le-am grăit, e
le duh sunt și viață sunt.".Vor ridica oameni din pacat si ratacire din duhul lumii,ii vor aduce la Cel ce este Calea,Adevarul si Viata.Probabil ca dragostea ce i-a umplut prin Duhul Sfant se revarsa si prin cuvinte si aprind mici luminite in suflete in care era pustiu si intuneric.La restu vor fi doar cuvinte seci si moarte,fara viata,
nici un fir de iarba nu vor clinti.Probabil ca unda de gheata care le insoteste ucide si ultima palpaire existenta.Asa ca
dupa roade ii vom cunoaste si stau marturie cuvintele sfintilor,lucratoare in sufletul omului,de-a lungul timpului.Stati linistit ca are grija Dumnezeu sa-i arate pe sfintii Sai,in traire si cuvant.
Uitati ce spunea(am vazut citatul postat pe acest site chiar azi) Parintele Arsenie Papacioc: "
Dumnezeu mantuieste doar pe cei vii, pe cei care pulseaza de viata, pe cei care traiesc cu adevarat in fiecare clipa, pe cei care daruiesc viata celor din jurul lor".Stia dansu ce spunea nu? :)