Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2012, 02:16:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Deosebirea este în aceea că, dacă nu i-am da copilului hrană trupească, atunci trupul lui s-ar putea să moară. Dimpotrivă, nedându-i hrana spirituală din Sf Euharistie, sufletul lui nu va muri, fiind alb ca zăpada după Botez.
Eu cred ca este o confuzie din partea dvs.

Prin botez natura umana nu este restaurata in intregime in starea de dinainte de cadere.
Un copil chiar daca nu are o intelegere morala profunda asa cum o are un adult, inca poate pacatui si pacatuieste.
Parintele trebuie sa faca un efort constant de a-l pune pe linia de plutire (moral vorbind).

Dar nu cred ca trebuie sa va mai explic asta, doar ati crescut copii.

Citat:
În schimb, după cum arată inițiatorul topicului, hrănind pe cei cu dinți de lapte cu altceva decât lapte, se poate să se întâmple un sacrilegiu, ba chiar se întâmplă frecvent. Cu voie sau fără voie, sacrilegiul este ceva care ar trebui să nu se întâmple. Părerea mea.
Sacrilegiul e discutabil.

Una, sacrilegiul n-ar trebui sa fie un act voluntar?

Aa doua, daca varsa cateva ore mai tarziu, sa fie oare un sacrilegiu iar daca digestia urmeaza procesul natural si se sfarseste intr-un mod chiar mai..penibil ca sa zic asa, nu este?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
impartasirea copiilor liclic27 Preotul 94 26.12.2017 21:05:13
Moartea bebelusilor digitekovi Moaste 43 03.05.2011 21:06:36
Impartasirea copilului mic DariaFlor Generalitati 95 08.09.2010 20:12:34
Impartasirea Preotului un.simplu.gand Preotul 3 06.09.2010 19:06:57
Zaharul nu calmeaza durerile bebelusilor absolutep0wer Generalitati 1 06.09.2010 14:45:29