Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.08.2012, 14:20:39
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Bun. Deci considerati ca acest topic este absolut neutru si nu incearca influentarea in nici un fel? Si toate discursurile prin care se critica imbracamintea femeilor sunt neutre?
Nu am citit tot topicul si nu vad de ce ar fi treaba mea sa judec ce parere au altii despre acest subiect.
Pot raspunde, pot formula pareri proprii, dar nu-mi sta in fire sa judec daca cele spuse de altii sunt obiective, subiective sau neutre. Fiecare om cu parerea lui dupa cum spuneam.

Daca vreti musai o opinie personala despre cei care critica modul de a se imbraca al femeilor, sunt de parere ca ar trebui sa se abtina sa dea sfaturi ci sa modeleze daca vor pe altii prin puterea propriului exemplu.
Daca insa li se cere parerea o pot face si pot vorbi din punctul de vedere propriu si personal.
Cine are alta parere are libertatea sa nu fie de acord.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:21:22
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
la faptul ca lumea vazuta de mine nu este asa cum o descrieti dvs.
Cum este lumea vazuta de dvs.? In ce aspecte este diferita de cum o vad eu?
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:24:38
Banned

Implicit

Citat:
Nu am citit tot topicul si nu vad de ce ar fi treaba mea sa judec ce parere au altii despre acest subiect.
Pot raspunde, pot formula pareri proprii, dar nu-mi sta in fire sa judec daca cele spuse de altii sunt obiective, subiective sau neutre. Fiecare om cu parerea lui dupa cum spuneam.

Daca vreti musai o opinie personala despre cei care critica modul de a se imbraca al femeilor, sunt de parere ca ar trebui sa se abtina sa dea sfaturi ci sa modeleze daca vor pe altii prin puterea propriului exemplu.
Daca insa li se cere parerea o pot face si pot vorbi din punctul de vedere propriu si personal.
Cine are alta parere are libertatea sa nu fie de acord.
Aici sunt deacord cu dvs.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:28:41
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum este lumea vazuta de dvs.? In ce aspecte este diferita de cum o vad eu?
Lumea vazuta de mine este foarte simpla. Suntem barbati si suntem femei, suntem la fel si totusi diferiti. Fiecare isi are rolul sau bine determinat si nu-si pot lua locul unul altuia. Fiecare (barbat si femeie) trebuie sa-si traiasca viata dupa cum i-a fost lasat de catre Dumnezeu cand a fost zamislit si cei care nu o fac gresesc. Asa consider eu dar judecata o va face Dumnezeu si nu eu.

Dvs spuneti ca femeile trebuie sa aiba libertatea sa se poata purta precum barbatii daca asa vor si a nu fi lasate sa faca asta inseamna o ingradire a libertatii. Eu vad libertatea asta ca pe ceva pozitiv, si cata vreme consider ca a face ceva ce nu-ti e de folos ba chiar daunator, cand cineva te opreste din a-ti face rau nu se cheama ca-ti ingradeste libertatea ci se cheama ca te ajuta din iubire.
Si ca sa vb concret, vorbind la nivelul tarii noastre (caci sincera sa fiu nu ma intereseaza realitatile din tarile arabe intrucat nu m-as duce niciodata sa traiesc acolo) nu am auzit/citit/vazut pe undeva sa fie oprita vreo femeie de ex in Romania sa poarte pantaloni, sa se fardeze, dupa cum spuneti dvs. Pana si in Biserica ele intra astfel asa ca.... unde-i ingradirea de care vorbiti?
Caci una e sa spui ce e indicat sa faci, sa sfatuiesti si alta sa ingradesti.

Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:31:52
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Aici sunt deacord cu dvs.
ma bucur. e simplu sa fii de acord daca-ti doresti asta.

Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 15:15:56
Banned

Implicit

Citat:
Lumea vazuta de mine este foarte simpla. Suntem barbati si suntem femei, suntem la fel si totusi diferiti. Fiecare isi are rolul sau bine determinat si nu-si pot lua locul unul altuia. Fiecare (barbat si femeie) trebuie sa-si traiasca viata dupa cum i-a fost lasat de catre Dumnezeu cand a fost zamislit si cei care nu o fac gresesc. Asa consider eu dar judecata o va face Dumnezeu si nu eu.

Dvs spuneti ca femeile trebuie sa aiba libertatea sa se poata purta precum barbatii daca asa vor si a nu fi lasate sa faca asta inseamna o ingradire a libertatii. Eu vad libertatea asta ca pe ceva pozitiv, si cata vreme consider ca a face ceva ce nu-ti e de folos ba chiar daunator, cand cineva te opreste din a-ti face rau nu se cheama ca-ti ingradeste libertatea ci se cheama ca te ajuta din iubire.
Si ca sa vb concret, vorbind la nivelul tarii noastre (caci sincera sa fiu nu ma intereseaza realitatile din tarile arabe intrucat nu m-as duce niciodata sa traiesc acolo) nu am auzit/citit/vazut pe undeva sa fie oprita vreo femeie de ex in Romania sa poarte pantaloni, sa se fardeze, dupa cum spuneti dvs. Pana si in Biserica ele intra astfel asa ca.... unde-i ingradirea de care vorbiti?
Caci una e sa spui ce e indicat sa faci, sa sfatuiesti si alta sa ingradesti.

Sunt deacord cu dvs., sfatul este mereu bine-venit. Doar oamenii mandrii sau nechibzuiti nesocotesc sfaturile. Iar ca sfatul sa ramana sfat si sa nu devina ingradire, trebuie ca omului sa i se lase libertatea de a alege. Ori de multe ori nu a fost cazul, aceasta libertate de alegere nu a existat. Acum s-au mai schimbat lucrurile, dar in anumite aspecte inca nu exista deplina libertate a alegerii, inca sunt tot felul de ingradiri sub pretextul ca altcineva stie mai bine ce-i mai bine pentru vecinul si unde ar fi pericolul. Ori poate ca pericolul se afla in cu totul alta parte.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 09:31:11
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
Sa va dau un exemplu concret: barbatii le judeca mereu pe femei ca nu ar fi bune la matematica (fals, eu am fost mereu printre cei mai buni din clasa la mate, fizica, chimie si info, eram preferata profilor in liceu si am luat Bacul cu 10 la mate si cu 10 la chimie in liceu de mate-fizica transformat dupa revolutie in liceu de informatica) deci imi permit sa privesc problema detasat.

Probabil ca asa este, ca in general, barbatii au inclinatie catre matematica mai mult decat femeile, sa ne uitam la facultatea de Politehnica cati studenti barbati sunt comparativ cu studentii femei, mult mai multi; ca o femeie e foarte buna la matematica, asta nu inseamna nimic, dominanta apartine partii masculine.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 10:46:34
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Discutabil. Uitati o paralela cu sportul. In anumite tari occidentale, unde la scoala este obligatoriu sportul in general, iar in cadrul sportului este obligatoriu innotul, sunt tot mai dese problemele cu musulmanii care nu isi lasa fetele sa mearga la innot din cauza ca este mixt, si in general au probleme cu anumite activitati sportive mixte unde tinuta nu mai poate fi o rochie larga si lunga pana in pamant. Nu stiu daca participa si femeile lor la JO, dar cert este ca echipamentele sportive la innot, gimnastica, patinaj si altele sunt mult mai sumare decat imbracamintea din biserica si totusi ochiul cu care sunt privite nu este la fel de patimas. Dar uite ca la musulmani da, exact la cei care isi acopera mai abitir femeile...
bineinteles ca participa si femeile lor la Jocurile Olimpice. Au chiar campioane olimpice daca nu ma insel. Participa femei din Iran, Irak, Palestina, Pakistan, Arabia Saudita etc.
Iata cateva dintre ele. Eu vad in aceste imagini femei fericite si mandre de cine sunt si nu niste fiinte oprimate si marginalizate. (parerea mea)
Attached Images
File Type: jpg Elaheh Ahmadi - Iran.jpg (37,5 KB, 4 views)
File Type: jpg poza.jpg (39,6 KB, 4 views)
File Type: jpg Soulmaz Abbasiazad.jpg (25,6 KB, 4 views)
File Type: jpg 3a82150a6fbc9601189c63469f34904d.jpg (30,6 KB, 5 views)
File Type: jpg 14sygw12cg-100-sm.jpg (29,8 KB, 4 views)

Last edited by maria32; 08.08.2012 at 11:00:25.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 17:38:04
Annyta
Guest

Implicit

http://www.crestinortodox.ro/editori...le-138166.html

Mă folosesc de acest topic pentru a re-aduce în atenția dvs. ideea că nu trebuie să acordăm îmbrăcăminții un rol mai mare decât i se cuvine și pentru a vă împărtăși anumite probleme pe care le am în acest sens.

NU sunt înrobită de modă sau lucruri musai scumpe... DAR tot cheltuiesc destul de mult pe haine :-( Scuzele mele sunt că la serviciu există un oarecare standard referitor la ținută, iar lucrurile de calitate, în magazine sunt scumpe. Poate la croitor aș ajunge la un preț mai bun, dar mi-ar lua mult mai mult timp cu mersul la probe, și eu nu prea am răbdare. În plus, mă bucur când un lucru îmi vine bine, caut haine frumoase, în fine, care îmi plac mie, sunt decente dar nu mă încadrez în recomandările articolului atașat.

Dumneavoastră, doamnelor, cum vă alegeți îmbrăcămintea?

Mă gândesc chiar să îl întreb pe părinte la spovedanie, ce am de făcut în acest sens. Sper că nu sunt pierdută de tot!
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 18:48:27
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Eu imi iau haine de la second hand. Gasesti lucruri mult mai originale, de buna calitate si ieftine.
Nu stiu daca si in Romania sunt magazine bune de acest fel. Aici sunt, trebuie sa le stii si gata cu hainele scumpe. Dar sigur, unii vor zice ca tot vanitatea joaca un rol important.. Ca tot vrei haine frumoase. ;-) Nu vreau sa intreu in vreo polemica (din nou), dau numai o idee.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 21:38:26
Doliul in imbracaminte elizabeta Generalitati 21 24.01.2012 15:16:42
Imbracaminte modesta Smila1 Generalitati 144 19.05.2011 12:36:51
Despre podoabe si machiaj ortodox4life Generalitati 117 24.09.2009 12:21:11
Despre machiaj si bijuterii danyel Generalitati 102 20.07.2007 16:15:30