![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://calindragan.files.wordpress.c...1/dscn6406.jpg Last edited by Decebal; 09.08.2012 at 06:04:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Il cunoasteti pe baiatul cu pricina? Pentru ca citind ieri seara pe net din viata lui Arsenie Boca, am gasit niste informatii contradictorii: pe de o parte am gasit invatatura lui despre cum trebuie sa se cunoasca tinerii, sfaturi perfect valide, ca mai incolo sa citesc ceva foarte aiuristic, cum ca mergeau baieti la el cu poza fetei iar el le spunea daca-i buna fata sau nu uitandu-se la poza. Cel putin mie imi par suspecte aceste marturii, ori lumea inventeaza tot felul cine stie cu ce scop, ori Arsenie Boca a avut o personalitate putin... nici nu gasesc termenul potrivit, acea personalitate cu mult spirit de contradictie in ea, la care ii place sa se amuze privind reactia celorlalti. Nu zic ca era asa, ci cred mai degraba ca marturiile sunt in neregula, de aceea va intreb daca dvs. l-ati cunoscut personal pe baiat. Desi pe de alta parte nu iese fum fara foc, nu s-au inventat niciodata marturii aiuristice despre un duhovnic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este treaba dvs. ce cruce va alegeti sa purtati . Cind ne luam crucea pt. a o purta trebuie sa fim cu multa bagare de seama , exact ca si atunci cind ne inchinam, adica ea sa fie " mare si dreapta". Daca nu este asa, atunci sigur nu este a lui Hristos, desi ar putea semana totusi nu este acelasi lucru . Alegerea crucii va apartine insa in totalitate ! NB: 1. Aparent , ati merita laude despre sofismul " Domnul Arsenie B." vis-a-vis de Domnul Hristos, dar ... tot sofism ramine , iar sofismele nu sunt apanajul Mintuitorului ! 2. in singele circulant se gasesc 2 hormoni masculini : testosteronul si DHT (dihidrotestosteronul- metabolit al primului dar deosebit de activ) . Ultimul produs de prostata. Amanunte : procente, raporturi, activitate, etc , le aflati dvs. de la ... microscop. Daca v-am necajit cu parerile mele , va rog sa ma iertati . Dialogul nu presupune neaparat identitatea ideatica .
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 09.08.2012 at 10:33:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este vorba de greseala medicala in sine, nici macar medic nu exista care sa nu fi facut greseli la viata lui, ci este vorba de intentia cu care a folosit-o si modul in care a inventat-o pentru a sluji scopului sau (zic inventat pentru ca medicina nu a sustinut niciodata asa ceva iar el nu a lucrat ca cercetator sa poata sa spuna ca a descoperit-o). Ori scopul este unul umilitor pentru femeie. Citind aici ca pe el l-a deranjat sa i se spuna popa (popa = preot in rusa), atat de tare l-a deranjat ca a facut nu stiu ce rau unuia (simplu, nu?), deci mai ca imi vine sa-i doresc sa fie in pielea unei femei ca sa vada cu cat mai mare este umilinta din cuvantul sau, si inca a inventat lucruri inexistente pentru a putea umili. Asta imi pare departe de a fi crestinesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In sange se gasesc multi hormoni, sangele este vehicolul lor de la organul care ii produce (prin sinteza endocrina) pana la organul asupra caruia actioneaza (organ tinta). Si in sangele femeii se gaseste testosteron, chiar daca in cantitati mult mai mici decat la barbat. Organul care sintetizeaza acest testosteron nu este prostata, ci prostata este unul dintre multele organe tinta pentru testosteron, adica organ controlat de testosteron. Nicidecum organ care sa il produca. Dvs. nu dati dovada de discernamant in a face diferenta intre cine produce, unde ajunge si cum, si asupra cui actioneaza, dar va permiteti sa vorbiti si sa ironizati in totala necunostinta de cauza. Exact asta este o atitudine rau-voitoare si necrestineasca, nu faptul in sine de a nu sti. Cat despre cruce, Domnul a spus mila voiesc nu jertfa, deci povestile inventate de oameni pentru a-i chinui gratuit pe altii sub pretextul crucii nu vin de la Domnul. Domnul nu are gandire vicioasa ca sa chinuie gratuit oamenii ci exact dimpotriva, aduce alinare suferintelor, aduce curaj, speranta, dreptate, bucurie etc. Crestinismul adevarat nu are absolut nici o legatura cu masochismul gratuit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Legat de umilinta, "cucoana" inseamna o doamna de "inalta clasa"... Daca te-as numi in mod repetat "cucoana", folosind si un anumit accent, sunt foarte convins ca smerenia ta ar fi pe cealalta parte a globului raportata la locatia ta fizica... N-o face pe naiva, ca vad ca te tii tare in celelalte. Domnul si Dumnezeul nostru nu se poate confunfnda cu domnu' Popescu. Asemanarea e lipsita de bun-simt. Cat despre "dansul", eu stiam ca un om mort, fie el si sfant, devine automat "el". Acest "rang", pare iarasi o ironie pe care eu n-o diger si nici nu merge cu ... triferment... Daca Parintele Arsenie Boca vrea si este cu adevarat sfant, il rog sa-si arunce o privire si pe-aici si sa faca pace asa cum stie el mai bine.
|
|||
|
|||
![]()
De fapt nu vroiam sa intru sa scriu aici. Am rasfoit in fuga discutia...
Vreau numai sa va rog sa o icheiati, caci nu va duce la nimic (bun). Ceea ce demonstreaza acest fir este tocmai faptul ca fiecare om intelege, simte, primeste in altfel o informatie, o invatatura, un sfat. Un duhovnic, mai ales un monah, nu este ceva universal valabil. De aceea unii ii vor iubi si sustine pana la moarte pe unii duhovnici, altii pe altii. Eu nu stiu nici acum ce a vrut sa faca Dumnezeu cu unul sau altul dintre monahi facandu-i asa cum au fost. Unii oameni sunt smintiti de ei, rataciti, sau socati, deziluzionati. Nu stiu nici de fapt ce anume i-a adus pe ei catre oameni. De ce erau cautati. Era vederea in viitor, sau cautau ceva anume in ei, sau se duceau ca auzisera de ei de la altii (inclin sa cred ca asta se intampla mai degraba). Invataturile lor (par. Cleopa, inteleg ca si Par. Boca era la fel) sunt dure, de monahism, erau si ei duri cu oamenii. Nu pot uita socul resimtit cand am citit cu striga par. Cleopa la o femeie: "Criminalo, pleaca de aici si etc.", cand ea era in necaz, nu stia ce drum sa aleaga si era inspaimantata deja. Sau sa postul necontenit (zilele dinainte de biserica si cele de dupa, inseamna de fapt tot timpul in post, ca la manastire), sau cat de murdara/pacatoasa este femeia si etc. Si totusi multi il iubesc, cinstesc si citesc. Sunt altfel construiti. Ori Dumnezeu insusi nu era asa. Iisus era bland si vorbea pasnic. In fine. Exista si alti duhovnici, poate mai potriviti unora: asa ca parintele Galeriu, cu iubire de oameni, de vietati, cu moderatie, cu deschidere catre viata etc. De aceea spun. nu va mai certati aici. Fiecare sa mearga la care vrea. Care din ei este cu adevarat bun si sfant stie numai Dumnezeu. Poate ca ar fi mai util sa comparati mai multi inainte sa va certati. Am impresia de ex. ca monah fiind parintele Paraianu era cam la fel cu par. Galeriu. Cine ii stie, puneti aici trasaturi si elemente si comparam. Si poate ajungem la alte rezultate, cine stie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca eu va zic dvs. domnule nu va ironizez, si la fel nu il ironizez nici pe dl. Arsenie Boca. Chiar daca majoritatea celor din BO (exista exceptii chiar si la preoti) ii numesc pe preoti "parinti" eu nu ii pot numi asa atata timp cat un singur Parinte avem, pe cel ceresc, dupa cuvantul Domnului. Si vedeti, ca daca va numesc si pe dvs. si pe Arsenie Boca cu aceeasi titulatura de domni, vi se pare ironie, asta pentru ca nu va simtiti frate cu domnia sa ci doriti sa il puneti pe alta pozitie. Domnul insa a invatat ca toti suntem frati, de aceea a zis sa nu numim "parinte", iar formula de respect si politete in Romania este de domn si doamna. Eu nu m-am suparat cand lume mi s-a adresat cu "doamna" si nici nu am considerat-o ironie, ci am luat-o pentru ceea ce este: formula de politete. Idem cuvantul dansul, este formula de politete, in timp ce "el" este formulare comuna. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi-aduc aminte de o mustrare a lui Hristos care spune frumos : "... nici scripturile nu le cunoasteti si nici in puterea lui Dumnezeu nu credeti " De crezut , sunt suficiente postarile pe care le-ati facut pina acum , vorba fratelui anterior, cucoana,dar scripturile ... la fel cu credinta , adica : nu prea . Ba, mergind cu ideatia mai departe , se poate lesne intelege ca ori nu mergeti la biserica , ori ca atunci cind mergeti mai aveti si alte treburi decit terairea Sf. Liturghii . Afirm aceasta deoarece daca ati fi facut altfel ar fi trebuit sa fi sesizat pina acum ca la toate cele 3 sarbatori anuale legate de Sfinta Cruce , ca si in Duminica de dupa inaltarea Sf. Cruci, se citeste aceiasi bucata din Sf. Evanghelie , care spune : " Si chemind la Sine multimea, impreuna cu ucenicii Sai , le-a zis : oricine voieste sa vina dupa mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-mi urmeze mie.(Marcu 8; 34) Caci cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde, iar cine va pierde sufletul sau pentru Mine si pt. Evanghelie, acela il va scaspa. (Matei, 8; 35)" Socotind ca aceste cuvinte sunt mai mult decit graitoare iar dumneata sti ce insemneaza crucea, sa o ridici, sa o pui pe umeri si sa o porti urmind astfel lui Hristos ca altfel iti pierzi sufletul ... nu mai am ce sa zic . Foloseste toate atributele inteligentei profesionale si patrunde aceste cuvinte ! Dar daca totusi va mai impiedicati in ceva , va mai dau o mina de ajutor : " Caci adevarat zic voua,inainte de a trece cerul si pamintul , o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pina ce se vor face toate. (Matei, 5, 18.) Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, cit de mici, si va invata tot asa si pe altii, f. mic se va chema in imparatia cerurilor; iar cel ce va implini si va invata , acesta mare se va chema in imparatia cerurilor . (Matei, 5, 19)" Desigur, daca voiesti . Daca nu , se poate trai si altfel !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 09.08.2012 at 14:16:49. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca | clujeanul33 | Rugaciuni | 3 | 30.11.2010 16:57:10 |
mari duhovnici romani de ieri si de azi | monicutza | Mari Duhovnici si predicile lor | 27 | 02.10.2010 21:40:29 |
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 20.09.2010 22:22:55 |
Mari duhovnici si sfaturile lor | Iubirea | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 26.07.2010 22:42:27 |
|