Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.10.2012, 12:10:24
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Da, e greșeala mea, am uitat să spun de prima dată.
Uite, de vrei să citești mai mult: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri4.htm
Bine, o adevărată comoară sunt cărțile dumnealui.
sunt intr-adevar sfaturi minunate, am citit si eu multe carti cu invataturi ale parintelui. Insa majoritatea recomandarilor sale se refera la viata monahala nu a mirenilor de rand. Nu ma refer aici la randuiala pomelnicelor.
Eu insa stiu ca daca sufletul asa imi spune, Dumnezeu asa mi-a poruncit si duhovnicul asa m-a sfatuit nu voi renunta sa trec pe pomelnic pe cineva care are nevoie de rugaciunea bisericii (nestand eu sa-i judec starea de pacatosenie caci nu sunt eu judecatorul) si mai mare minune ca in timpul Sfintei Liturghii nu exista la alta slujba.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 01.10.2012, 21:53:30
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Sfanta Liturghie se aduce ca jertfa numai pentru cei dreptcredinciosi.
Duhul imi spune mie ca cei dreptcredinciosi nu au nevoie de jertfa, iar eu adaug ca jertfa lui Iisus pentru dreptcredinciosi pare ca este o activitate de "club" select de care beneficiaza cei cu cotizatia in avans, iar cei care intarzie cu plata sunt imediat exclusi.

Daca ar fi adevarat atunci Iisus Hristos ar respinge pe pacatosi, chiar daca spune ca nu cei sanatosi au nevoie de doctor; este o contradictie(dpmdv) chiar in miezul crestinismului, in Sf Liturghie.

Meditand mai atent, poate cuviosii autori de talmaciri s-au referit la impartasania cu Sf Trup si Sange al Mantuitorului, ceea ce dezleaga imediat neintelegerile.
Reply With Quote
Vechi 02.10.2012, 07:25:43
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Duhul imi spune mie ca cei dreptcredinciosi nu au nevoie de jertfa,
Iar eu te întreb ca pe alt distins frate forumist: de ce aș crede eu duhul tău și nu duhul vrednicului de pomenire Părinte Cleopa?
Reply With Quote
Vechi 02.10.2012, 09:48:14
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar eu te întreb ca pe alt distins frate forumist: de ce aș crede eu duhul tău și nu duhul vrednicului de pomenire Părinte Cleopa?
frate Dragos, nu trebuie sa crezi duhul altcuiva, nici macar pe cel al vrednicului de pomenire Parinte Cleopa (pentru ca pana la urma, oricat ar fi de vrednic de pomenire nu a fost totusi canonizat sfant), ci propriul tau duh. Fa asa cum iti dicteaza acesta si daca ai vreodata indoieli, singurul de care trebuie sa faci ascultare este parintele duhovnic. Eu asa fac.

Reply With Quote
Vechi 02.10.2012, 10:35:06
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu e chiar așa, dar nu e locul potrivit să deviem discuția.
Reply With Quote
Vechi 02.10.2012, 10:45:18
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e chiar așa, dar nu e locul potrivit să deviem discuția.
ar trebui totusi sa argumentezi daca nu esti de acord. Sunt curioasa sa stiu de ce spui ca nu este asa.

Reply With Quote
Vechi 02.10.2012, 10:50:26
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Recomandările părintelui Cleopa sau a oricui altcuiva în aceeași direcție, nu rezolvă problema ridicată pe acest topic, fiindcă urmează să mă întreb pe ce criterii îi triez eu pe oameni și cu ce drept mă pronunț eu asupra "moralității" sau a calității cuiva de a fi "pomenibil" la Proscomidie. Ne-a pus pe noi cineva dispeceri ai semenilor noștrii, suntem noi competenți să împărțim lumea în oi și capre, precum Marele Judecător?
Ei bine, la intersecția asta nu mă mai ajută deloc sfaturile duhovnicești oferite (când? cui?) de părintele Cleopa, ba chiar risc să cad dintr-o presupusă greșeală mare în alta și mai mare care mă scoate chiar pe mine de la "privilegiul" de a putea fi pomenit la Sfânta Liturghie.
Vechi 02.10.2012, 10:51:51
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Recomandările părintelui Cleopa sau a oricui altcuiva, nu rezolvă problema ridicată pe acest topic, fiindcă urmează să mă întreb pe ce criterii îi triez eu pe oameni și cu ce drept mă pronunț eu asupra "moralității" sau a calității cuiva de a fi "pomenibil" la Proscomidie. Ne-a pus pe noi cineva dispeceri ai semenilor noștrii, suntem noi competenți să împărțim lumea în oi și capre, precum Marele Judecător?
Ei bine, la intersecția asta nu mă mai ajută deloc sfaturile duhovnicești oferite (când? cui?) de părintele Cleopa, ba chiar risc să cad dintr-o presupusă greșeală mare în alta și mai mare care mă scoate chiar pe mine de la "privilegiul" de a putea fi pomenit la Sfânta Liturghie.
subscriu la cele zise mai sus.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfanta Liturghie danyel Sfanta Liturghie 81 02.11.2015 16:22:22
Sfanta liturghie Andy00 Resurse ortodoxe on-line 10 30.01.2015 15:29:07
Sfanta Liturghie alecsandru Sfanta Liturghie 26 05.02.2013 21:41:47
Sfanta Liturghie EDI Despre Biserica Ortodoxa in general 8 02.05.2009 16:52:24
Sfanta Liturghie anavictoria Sfanta Liturghie 57 12.01.2009 19:38:22