Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2012, 19:26:50
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Thumbs up Vârsta Pământului = 7520 ANI

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Uneori nu cititi intrebarea si va grabiti sa raspundeti. Era vorba de varsta (geologica) pamantului.
Ioanna, uite aici, este foarte simplu:

Întâia vârstă a lumii: de la facerea lui Adam până la potop, după Septuaginta - 2262 ani
A doua vârstă: de la potop până ieșirea fiilor lui Israel - 1632 ani
A treia vârstă: de la ieșire până la zidirea Templului în anul al 4-lea al domniei lui Solomon - 601 ani
A patra vârstă: de la zidirea Templului până la risipirea lui, robia Ierusalimului - 424
A cincea vârstă: de la risipire până la întâia venire a Domnului nostru Iisus Hristus - 589

=> 2262 + 1632 +601 +424 +589 = 5508 ani

5508 ani + 2012 ani (anul curent) => 7520 ANI

O primă consecință a celor de mai sus a fost deturnarea percepției bisericești tradiționale asupra timpului și înlocuirea ei treptată cu o cronologie seculară, științifică și politică, ce se deosebește radical și subminează periculos bazele credinței ortodoxe. Pe această zonă – primele zile ale creației până la căderea lui Adam – se pot broda oricâte presupuneri fanteziste și oricâte sume de ani, ceea ce convine de minune unei gândiri evoluționiste. Astfel s-a mers de la infinitatea vechimii universului (materialism ateu) până la recenta teorie a „Bing-Bang-ului” ce indică o vechime de aproximativ 16 miliarde de ani

Învățătura eretică a evoluționismului are nevoie de o durată uriașă de timp, dacă s-ar putea chiar una infinită, așa cum ne învățau marxiștii atei. Acum și aceasta teorie a căzut și s-a înlocuit cu o altă născocire, așa numitul „Bing-Bang” și consecințele acestuia ...

Last edited by neica_nimeni_altul; 18.11.2012 at 19:55:41.
Vechi 18.11.2012, 20:08:08
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Nu e clar de ce perceptia asupra Universului trebuie sa fie monopolul unei singure autoritati, fie ea scripturistica, bisericeasca, ateist-militanta, etc. Pluralitatea opiniilor este necesara. Cit despre "a sti de unde venim", e important, dar nu ajuta pentru "acum".
Vechi 18.11.2012, 20:29:34
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Nu e clar de ce perceptia asupra Universului trebuie sa fie monopolul unei singure autoritati, fie ea scripturistica, bisericeasca, ateist-militanta, etc. Pluralitatea opiniilor este necesara. Cit despre "a sti de unde venim", e important, dar nu ajuta pentru "acum".
singura autoritate este adevărul, cu A dacă preferi.
adevărul nu este o democrație. el este unul singur, chiar dacă încă nu îl cunoastem în întreg.
Vechi 19.11.2012, 01:17:25
Senior Member

Talking Cine, cum, cand, unde, cu ce ?

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
singura autoritate este adevărul, cu A dacă preferi.
adevărul nu este o democrație. el este unul singur, chiar dacă încă nu îl cunoastem în întreg.
Perfect de acord !

Citat:
astfel de articole gen "unii spun", mi se par la fel de "autentice" ca teoria paleoastronautilor.
Cred ca si tu folosesti destul de des acest termen "unii spun" cu observatia ca chiar tu esti cel care "spune".

Citat:
cu siguranță unii se înșeală.
dar au puterea să recunoască când o se dovedește că a greșit.
Te-ai inselat tu vreodata si ai recunoscut ca ai gresit ? Când, unde, cu ce ... ? Pardon, esti cumva om de stiinta ?

Citat:
luminează-ne și pe noi cu aceste "descoperiri" ...
cine, cum, când, unde, cu ce ... ?
O filozofie intreaga: cine, cum, cand, unde, cu ce, iluminare,... ai mult de citit pe acesta tema daca esti interesat.
Pui foarte multe intrebari fara sa astepti de fapt niciun raspuns, e o tactica si asta.

Last edited by neica_nimeni_altul; 19.11.2012 at 01:25:26.
Vechi 20.11.2012, 19:36:40
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Perfect de acord !

Cred ca si tu folosesti destul de des acest termen "unii spun" cu observatia ca chiar tu esti cel care "spune".

Te-ai inselat tu vreodata si ai recunoscut ca ai gresit ? Când, unde, cu ce ... ? Pardon, esti cumva om de stiinta ?

O filozofie intreaga: cine, cum, cand, unde, cu ce, iluminare,... ai mult de citit pe acesta tema daca esti interesat.
Pui foarte multe intrebari fara sa astepti de fapt niciun raspuns, e o tactica si asta.
și dacă nu sunt om de știință, ce?
în rest ai fost foarte concret ...
Vechi 21.11.2012, 03:10:09
Senior Member

Talking

Citat:
și dacă nu sunt om de știință, ce?
în rest ai fost foarte concret ...
Dumitru73, cand apari tu, e semn ca se inchide topicul ... asa am observat, sper ca nu e cazul si acum.
E foarte bine ca nu esti om de stiinta, pai mai aveai tu atata timp sa stai pe forum daca erai?

Last edited by neica_nimeni_altul; 21.11.2012 at 11:23:15.
Vechi 21.11.2012, 15:41:30
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Dumitru73, cand apari tu, e semn ca se inchide topicul ... asa am observat, sper ca nu e cazul si acum.
E foarte bine ca nu esti om de stiinta, pai mai aveai tu atata timp sa stai pe forum daca erai?
Am eu vreo vina ca se inchid topicurile?
De cele mai multe ori un topic se inchide datorita limbajului, nu a ideilor.
Vechi 18.11.2012, 20:08:19
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Implicit Varsta pamantului

Despre varsta pamantului, ca datare apar numeroase contestari! Cat de credibile? Suficient cat sa ia - unele dintre ele - premii Nobel. Aflam acum ca zacamintele de carbune se pot forma in MII nu MILIARDE de ani si avem dovezi zdrobitoare (experimente esuate) care sa demonstreze cat de incerta este metoda actuala de datare. In ultima instanta NU exista o metoda de datare, ci doar o presupunere care reiese matematic dintr-o ipoteza, ce are absoluta nevoie de varste exorbitante(big bang, evolutie, etc.)

Dar cei ce au faurit o astfel de datare, ei insisi "dateaza" de vreo 2 secole. Haide sa ne uitam la antici ceva mai bine si mai constiincios. Vedem ca NICI un calendar nu depaseste 8000 de ani!!!

Astfel dupa calendarul chinezesc suntem in anul 4648, dupa cel ebraic in 5772, dupa cel hindus Kali Yuga suntem in anul 5114 iar dupa cel coreean in anul 4345. Interesat este ca aceste calendare nu au ca punct de plecare facerea lumii ci doar cel bizantin, pe care il are Biserica drept-slavitoare, aflandu-ne acum in anul 7520 de la facerea lumii.

Si pana nu foarte de mult se folosea acest calendar peste tot. Este prezent si la cronicarii romani (Grigorie Ureche, Miron Costin, Ion Neculce, s.a.)
Despre Biserica, INCA MAI FOLOSESTE CRONOLOGIA BIBLICA, dincolo de orice speculatii de genul "articol pe crestinortodox". La sfintirile de biserici, pisania se dateaza de la Facerea lumii. Vreti poze?

Apoi, despre pozitia Sinoadelor. Asta e un duh pur protestant al "literei". Eu va cer sa "cercetati duhul" si sa mai si ganditi: Daca Sfintii Parinti au talcuit in sute de omilii aceste amanunte, ce credit ziceti voi ca dadeau ei Scripturilor? Va spun eu: Absolut! Daca Scripturile erau "relative" (cum par astazi!), atunci NU MAI AVEAU LOC SINOADELE. Aceasta acrivie a lor este lucru vadit. Si intrebarea mea ar parea stupida si inutila, daca raspunsul vostru nu ar fi atat de uluitor: "unde au zis parintii asta si asta?" Pai faceti un exercitiu de imaginatie si mergeti "in timp" si ziceti-le: "eu zic ca nu avea dreptate Moise si ce talcuiesti tu aici e gresit!" Stii ce ai fi auzit? Crezi ca te onora cineva cu un Sinod? Nu. Zicea: "Treci aici cu ceilalti pagani! Si ei zic la fel. I-am anatemizat deja!"

Dar ce-i anatema? Dincolo de caracterul de "blestem" pe care il are, anatema este ca un "gard" de imprejmuire a Bisericii. Adica, el are rolul de a separa - la vedere - erezia de Adevar, Biserica de ne-biserica, ca astfel fiecare credincios sau necredincios sa stie cand e IN Biserica (si IN Adevar) si cand e in afara ei(Lui).

Si? Cand putem considera ca e/nu e cineva in Biserica? Atunci cand nu are comuniune cu Biserica, pentru ca anatema asta presupune: ruperea comuniunii. Si din cine e alcatuita Biserica? Din ramura Luptatoare (cea de pe Pamant) si ramura Biruitoare (cea din Ceruri, cea istorica, cea formata din sfinti).

Ei bine, eu ma consider in comuniune cu ramura Biruitoare si nu am de ce sa-mi fac probleme. Cititi Pidalionul si veti vedea ca au fost anatemizate si doctrine care au "circulat" si cateva decenii (care zicea, de pilda, ca ingerii ar fi fost materiali si au cazut pe pamant - sunt date anatemei toate astea!). Dar despre cele la care Sfintii s-au ostenit cu anii, in Omilii si predici nenumarate?
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Subiect închis

Tags
evoluționism teist, geocentrism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 29.07.2020 00:49:47
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 04:54:06
Ce este o erezie ? STEPHAN Dogmatica 16 15.06.2012 18:58:42
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie colaps Generalitati 217 27.09.2010 15:37:40
Este islamismul (musulmanismul) o erezie ariana? mihailt Generalitati 24 01.08.2010 14:17:27