Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2012, 22:08:05
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Omiteți o altă opțiune creștină și anume aceea că Iadul nu este etern - cel puțin nu atât de ”etern” cât este Raiul, iar această opțiune este teoretic posibilă și teologic validă.
Nu, nu omit opțiunea anihilaționismului. Mi se pare la fel de absurdă.

Ce-i drept, opțiunea lui "cei pe care tu îi iubești au nu mai există, au fost distruși/anihilați de Dumnezeu" mi se pare mai puțin groaznică decât "cei pe care îi iubești suferă și vor suferi veșnic în focul iadului".

Dar la fel de absurdă, și la fel de incompatibilă cu ideea de fericire veșnică în Rai.

Iar din punct de vedere creștin, "mai puțin groaznic" nu ar trebui să fie un criteriu.

Ar trebui să vă gândiți și dumneavoasatră, prin prisma teologiei adventiste: Cum veți putea fi fericit când cei pe care îi iubiți acum vor fi fost anihilați de Dumnezeu ?

Last edited by MihaiG; 12.12.2012 at 22:13:07.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2012, 22:10:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Nu, nu omit opțiunea anihilaționismului. Mi se pare la fel de absurdă. Nemaivorbind de restul de teologumene cu care vine la pachet.
E absurdă chiar și când o rostește Hristos?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 17:13:17
Este posibila cununia religioasa fara nasi? Samarineanca Nunta 6 05.09.2010 13:07:08
Posibila legatura intre iluministi inselati de draci si reprezentari ale Satanei? mihailt Generalitati 2 12.05.2010 19:07:04