Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2012, 02:04:04
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Red face

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Mihai nu ignora, le cugeta cu discernamant.

Sarcasmul tau nu e atat de elegant :)

Craciun fericit!
Ioana, imi pare rau dar nici nu doresc sa ajung in "eleganta" in sarcasm
poate apreciezi discernamantul lui Mihai inaintea sfaturilor si cuvintelor sfintilor si parintilor nostri, probabil fiindca nu te-ai interesat despre ce-o fi vorba :)
Multumesc pentru urarea si felicitarea de Craciun!
Vechi 27.12.2012, 16:34:56
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
poate apreciezi discernamantul lui Mihai inaintea sfaturilor si cuvintelor sfintilor si parintilor nostri, probabil fiindca nu te-ai interesat despre ce-o fi vorba :)
Apreciez ca-si insuseste sfaturile si cuvintele sfintilor in sens creator, nu le preia mental, fara discernamant duhovnicesc.
Vechi 27.12.2012, 17:11:43
maria-15
Guest

Implicit

duhovnicul meu spunea ca nu trebuie sa ne ingrijoreze sfarsitul lumii,ci sfarsitul nostru
Vechi 27.12.2012, 19:12:44
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-15 Vezi mesajul
duhovnicul meu spunea ca nu trebuie sa ne ingrijoreze sfarsitul lumii,ci sfarsitul nostru
si MARE dreptate mai are
Vechi 27.12.2012, 22:24:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-15 Vezi mesajul
nici pe mine nu ma intereseaza "sfarsitul lumii in varianta mayasa"... e vorba de semnele ce-l preced pe cel descris de Domnul nostru... "vedeti sa nu va insele careva"....
si evident, Maria, de judecata nimeni nu scapa, insa trebuie sa avem raspuns bun la aceasta prin grija cu care traim fiecare zi! pentru ca ....În lupta voastră cu păcatul, nu v-ați împotrivit încă până la sânge, ne zice Apostolul Pavel!! si MARE dreptate are!
Vechi 27.12.2012, 22:39:16
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Nu va ironizez domnisoara,va inteleg inflacararea mai bine decat credeti,ironizez nebunia in care imi duc existenta mediocra,fara valente de martir sau marturisitor,un calator anonim si tre cator prin lumea mare.Mergeti cu Dumnezeu si iertati orice nepolitete care,din pacate,arata cat de departe sunt de Imparatia la care visez,un pod poate prea indepartat pt mine.
Vechi 27.12.2012, 23:32:29
Senior Member

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Nu va ironizez domnisoara,va inteleg inflacararea mai bine decat credeti,ironizez nebunia in care imi duc existenta mediocra,fara valente de martir sau marturisitor,un calator anonim si tre cator prin lumea mare.Mergeti cu Dumnezeu si iertati orice nepolitete care,din pacate,arata cat de departe sunt de Imparatia la care visez,un pod poate prea indepartat pt mine.
Ca amintirea iadului sa nu fie spre cadere, ea trebuie insotita permanent de nadejdea mantuirii. Fiecare dintre noi trebuie sa stie ca pe cat de mult se socoteste vrednic de chinurile iadului, pe atat de mult trebuie sa nadajduiasca in Dumnezeu. Acest indemn e de foc, trebuie sa stim cat de mult ne putem apropia de el, ca sa nu ne ardem.

"Un frate l-a rugat pe avva Pimen sa-i spuna un cuvant de mantuire. Acesta i-a spus: "Cata vreme oala e pe foc, nu poate sa se atinga de ea nicio musca, nici un alt dobitoc. Dar atunci cand oala se raceste, atunci acestia se apropie".
http://www.crestinortodox.ro/editori...ui-124731.html

aici e "buba" cred eu! ca nu prea avem "oala" pe foc, in schimb ne amagim cu vorbaria...
nu atat nepolitetea e de iertat (la o adica respectul nu sta in forma de adresare), cat mai mult bascalia... Azi, Sfantul Arhidiacon Stefan, primul mucenic, lovit in plin de bolovani, a cerut Domnului sa nu le socoteasca pacatul acesta calailor ce-l osandeau! se intampla ca in viata, multe cuvinte sa aiba efect de bolovani si, pe cuvant, ca oricate "valente" de "martir" sau "marturisitor" ar avea cineva in ziua de azi, foarte greu ar gasi "inflacararea" de-a fi atat de generos/a cu iertarea! dar, in vremurile care le traim e de mirare ca mai putem zambi Cerului Senin in noptile geroase!
Vechi 27.12.2012, 23:54:08
VladCat
Guest

Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=tv4tNqRIMl8

poate unii stiti interviul (il consider strans legat de subiectele abordate)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 01:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 18:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 23:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 17:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 23:04:53