Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2012, 01:44:23
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Inaintea celor 7 sinoade ecumenice, credinta insemna martiriu! (parerea mea)
Pelerinule, la ce vant taios de ecumenism bate, sa ne aratam mari invatati intr-ale istoriei timpurii ale ortodoxiei poate provoca la sminteli.
Sufletul nostru nu este din fire nici bun, nici rau, ci devine rau sau bun din vointa noastra.
Daca in orice perioada a vietii noastre ne abatem de la ostenelile virtutii si patimim in toata vremea naufragii, atunci cand vom ajunge la tarm fara incarcaturile duhovnicesti, vom suferi urmarile cele mai grele - Sfantul Ioan Gura de Aur.
Se pare ca zburam peste secole cu viteza fulgului de nea :) Sinoadele ecumenice nu au intrat in raza raspunsului meu,vorbim deja de o alta perioada iar martiriul,desi dupa cum spunea parca Tertullian pe sangele martirilor s-a cladit Biserica,este o complet alta discutie care insa isi poate avea punctul de plecare in NT.Partea de final o inteleg un fel de trimitere spre introspectie,cu satarul ecumenist planand deasupra capului meu(?),trimis fiind pe coji de nuca in fundul clasei virtuale,spre pocainta si mediatie :) Va asigur ca singura parte ecumenista a interesului meu istoric este studierea din mai multe surse a unor aspecte istorice pt ca istoria,oricand de mult i-as simpatiza pe baietii din Hellas,nu a fost scrisa doar de dansii sau doar din perspectiva lor.In rest nu am nici o problema ci doar ma intreb daca nu cumva mentalitatea exagerata de asediat,ca si asteptarile apocaliptice mult prea inflacarate,nu au ca efect intinderea elasticului pana se rupe.Eu sunt profund apocaliptic in felul meu de-a fi si ca sa citez titlul unui site simpatic ,,Moarte lumii acestuia" :) Asa este bine,par mai preocupat,mai responsabi sau drumul spre iad este pavat cu intentii bune ? :) Glumesc domnisoara,nu va suparati pe mine :) Va doresc numai bine si spor la lupta,eu imi reiau locul in public,ca sa nu fiu ciufulit din toate partile :)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53