Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2012, 02:45:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Leonte, nu stiu cat de credincios esti tu, dar nu prea le ai cu profetiile sfintilor ortodocsi
Teologia ortodoxă este empirică, nu speculativă, este expresie a ascezei și a experienței, iar nu rod al intelectului. Potrivit Sfântului Grigorie Teologul, Părinții teologhiseau ”ca niște pescari”, iar nu aristotelic; în chip duhovnicesc, iar nu demonic; bisericește, iar nu negustorește; spre folosul [sufletesc], iar nu spre fățărnicie”. Și potrivit definiției bine țintite a Sfântului Grigorie Palama, ”cei care pătimesc cele dumnezeiești sunt sfinții, iar nu intelectualii”.
Sfântul Maxim Mărturisitorul: credința este putere relațională și legătură strânsă a desăvârșitei uniri celei mai presus de fire și nemijlocite a celui ce crede cu Dumnezeu Cel crezut.
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...-secularizare/
nu confunda "profetiile" hollywood-iene cu profetiile sfintilor ortodocsi!!!
toti sfintii ortodocsi, duhovnicii si traitorii ai credintei nu au scris opere literare, bestselleruri si romane pentru a fi aplaudati si admirati, au scris din Duh Sfant, Duh primit de la Insusi Dumnezeu! si scrierile si sfaturile lor, trebuie urmate nu apreciate la valoare de "critici literari"!!!
Cata risipa de pseudo-eruditie.
Ce o zis leonte si ce ai priceput tu...adica nimic.

Eu zic sa mai citesti o data si sa iei bine aminte.

Trairea crestina nu se bazeaza pe un iminent si apropiat apocalips, e o chestie mai subtila.
Ai sa afli tu candva, sper.

Last edited by AlinB; 27.12.2012 at 02:47:28.
Vechi 27.12.2012, 22:02:54
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cata risipa de pseudo-eruditie.
Ce o zis leonte si ce ai priceput tu...adica nimic.

Eu zic sa mai citesti o data si sa iei bine aminte.

Trairea crestina nu se bazeaza pe un iminent si apropiat apocalips, e o chestie mai subtila.
Ai sa afli tu candva, sper.
Mama, cata energie ai!!! Aline, uita-te mai bine la afirmatia lui cu "multi "profeti" ai BOR ne-au avertizat despre fatalitatea acestui an....cum de mai traim dupa 2000?"

in rest, nu ma poti atinge prin cuvinte otravite... ti-am mai spus :)
Vechi 27.12.2012, 23:56:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
contraziceti de amoru' artei! nu aduceti niciun argument doveditor cum ca "cipofob/ul e isteric, arțăgos, lăudăros" si ca totul e furtuna in pahar cu apa, dar ce confortabil va e sa jigniti! tot inainte!! va admir "consecventa"
Cum nu?
Ai venit cu tot felul de aiureli de pe youtube si cand ti s-a demonstrat alb pe negru ca e o aiureala si habar n-ai de limba engleza, ai zis "lasa ca stiu eu mai bine, e sugestie subliminala, bla bla".

Se vorbeste despre cip -uri, tu vorbesti despre atei si despre Craciun, ca "argument".

Este asta atitudinea unui om informat, echilibrat, capabil sa poarte o discutie argumentata?

Citat:
Mama, cata energie ai!!! Aline, uita-te mai bine la afirmatia lui cu "multi "profeti" ai BOR ne-au avertizat despre fatalitatea acestui an....cum de mai traim dupa 2000?"
La ce te referi mai exact?
Pana la urma si tu esti stilista?

Asta ar explica multe..
Vechi 28.12.2012, 00:20:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum nu?
Ai venit cu tot felul de aiureli de pe youtube si cand ti s-a demonstrat alb pe negru ca e o aiureala si habar n-ai de limba engleza, ai zis "lasa ca stiu eu mai bine, e sugestie subliminala, bla bla".

Se vorbeste despre cip -uri, tu vorbesti despre atei si despre Craciun, ca "argument".

Este asta atitudinea unui om informat, echilibrat, capabil sa poarte o discutie argumentata?

La ce te referi mai exact?
Pana la urma si tu esti stilista?

Asta ar explica multe..
Aline, da' tu cati ani ai???
ca memoria ta afectiva pare zdruncinata! de cand "profetii BOR" (expresie e aiurea, intrucat sfintii ortodocsi au fost vazatori cu duhul) nicidecum sa "prezica" in genul lu' Nostradamus

la stilist n-am mai fost din vara...

americanii deja se cipeaza de teama "teroristilor", dar deja devii obositor pentru a mai cauta linkul sa-l trimit
Vechi 28.12.2012, 05:13:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
de cand "profetii BOR" (expresie e aiurea, intrucat sfintii ortodocsi au fost vazatori cu duhul) nicidecum sa "prezica" in genul lu' Nostradamus
Pana la urma de ce profeti BOR vorbesti si despre ce e vorba cu anul 2000?
Poti sa faci un efort de luciditate si sa dai un raspuns la obiect?

Citat:
la stilist n-am mai fost din vara...
Da' di ci, nu ti-o mai dat duhovnicu' binecuvantare?
Sau te-ai prins ca asta lumeasca placere e un pas spre pecetluirea finala?

Asta e un stil de a ocoli raspunsul sau larga ta cultura teologica nu a facut loc si pentru informatia in cauza?

Citat:
americanii deja se cipeaza de teama "teroristilor", dar deja devii obositor pentru a mai cauta linkul sa-l trimit
Lasa ca nu e nevoie, ti-ai aratat deja afinitatea pentru fantezii, nu ducem lipsa de asa ceva.

Last edited by AlinB; 28.12.2012 at 05:18:30.
Vechi 29.12.2012, 17:21:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Pana la urma de ce profeti BOR vorbesti si despre ce e vorba cu anul 2000?
Poti sa faci un efort de luciditate si sa dai un raspuns la obiect?

Da' di ci, nu ti-o mai dat duhovnicu' binecuvantare?
Sau te-ai prins ca asta lumeasca placere e un pas spre pecetluirea finala?

Asta e un stil de a ocoli raspunsul sau larga ta cultura teologica nu a facut loc si pentru informatia in cauza?

Lasa ca nu e nevoie, ti-ai aratat deja afinitatea pentru fantezii, nu ducem lipsa de asa ceva.
daca nu te-ai incinge atat de repede, poate ai distinge din vasta istorie a vietilor sfintilor nostri ortodocsi, faptul ca absolut niciunul dintre ei nu a dat cifre cand au prevazut fapte ce aveau sa se petreaca in viitorul omenirii!! nimeni in toata ortodoxia noastra nu a "profetit" despre vreun "sfarsit dupa anul 2000" cum insinueaza Leonte!! sfintii nostri au talcuit semnele vremurilor si dupa cum bine se poate vedea... le traim la maxim!! suntem in plina apostazie!
detaliile lui Leonte despre Colloseum, Constantinopol, razboaiele mondiale, bomba atomica, Ceausescu, etc.... reprezinta etape ale profetiilor despre sfarsit!! toate astea fac parte din cele 7 Trambite mentionate in Capitolul 8 al Apocalipsei!!

Judecățile devin în mod progresiv tot mai grele și mai distructive pe măsură ce sfârșitul timpului înaintează. Cele șapte peceți, trâmbițe și potire sunt conectate unele cu celelalte. A șaptea pecete introduce cele șapte trâmbițe (Apocalipsa 8:1-5), iar a șaptea trâmbiță introduce cele șapte potire (Apocalipsa 11:15-19, 15:1-8).
http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...n-duh-ortodox/

arunca o privire pe talcuirea din linkul ce ti l-am trimis si nu te mai opări așa!! Dumnezeu sa aibe mila de noi ca suntem varza!! Suntem jalnici!!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 01:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 18:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 23:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 17:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 23:04:53