Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2012, 01:04:04
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Red face

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Mihai nu ignora, le cugeta cu discernamant.

Sarcasmul tau nu e atat de elegant :)

Craciun fericit!
Ioana, imi pare rau dar nici nu doresc sa ajung in "eleganta" in sarcasm
poate apreciezi discernamantul lui Mihai inaintea sfaturilor si cuvintelor sfintilor si parintilor nostri, probabil fiindca nu te-ai interesat despre ce-o fi vorba :)
Multumesc pentru urarea si felicitarea de Craciun!
Vechi 27.12.2012, 01:25:04
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Am citit articolul postat de dvs,mai sus,cu privire la sintagma ,,Biserica primara".Din perspectiva celor infierati in articol pot spune ca eu personal nu am inteles niciodata prin sintagma asta cele afirmate in articol ci am inteles mereu Biserica din FA si Epistole,adica prima ei forma,primele ei roade,in sensul acesta primara.Iar in aceea moment al evolutiei istorice a Bisericii monahismul si isihasmul erau inca departe.Ma refer strict din perspectiva marturiei biblice,era cam greu sa existe asa ceva cand comunitatea crestina era inca predominant iudaica,cel putin nucleul ei,iar drumurile apostolului Pavel erau la inceput.Adica ei aveau inca probleme cu iudaizatorii,aspect ce in period isihasta era deja disparut,vorbim de alte momente istorice.Sunt din ce in ce mai convins ca fiecare intelege altceva dar mereu m-a fascinat apetenta elena pt apararea pe sistem ,,falanga" :)
Inaintea celor 7 sinoade ecumenice, credinta insemna martiriu! (parerea mea)
Pelerinule, la ce vant taios de ecumenism bate, sa ne aratam mari invatati intr-ale istoriei timpurii ale ortodoxiei poate provoca la sminteli.
Sufletul nostru nu este din fire nici bun, nici rau, ci devine rau sau bun din vointa noastra.
Daca in orice perioada a vietii noastre ne abatem de la ostenelile virtutii si patimim in toata vremea naufragii, atunci cand vom ajunge la tarm fara incarcaturile duhovnicesti, vom suferi urmarile cele mai grele - Sfantul Ioan Gura de Aur.
Vechi 27.12.2012, 01:44:23
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Pelerinule, la ce vant taios de ecumenism bate, sa ne aratam mari invatati intr-ale istoriei timpurii ale ortodoxiei poate provoca la sminteli.
Sufletul nostru nu este din fire nici bun, nici rau, ci devine rau sau bun din vointa noastra.
Daca in orice perioada a vietii noastre ne abatem de la ostenelile virtutii si patimim in toata vremea naufragii, atunci cand vom ajunge la tarm fara incarcaturile duhovnicesti, vom suferi urmarile cele mai grele - Sfantul Ioan Gura de Aur.
Se pare ca zburam peste secole cu viteza fulgului de nea :) Sinoadele ecumenice nu au intrat in raza raspunsului meu,vorbim deja de o alta perioada iar martiriul,desi dupa cum spunea parca Tertullian pe sangele martirilor s-a cladit Biserica,este o complet alta discutie care insa isi poate avea punctul de plecare in NT.Partea de final o inteleg un fel de trimitere spre introspectie,cu satarul ecumenist planand deasupra capului meu(?),trimis fiind pe coji de nuca in fundul clasei virtuale,spre pocainta si mediatie :) Va asigur ca singura parte ecumenista a interesului meu istoric este studierea din mai multe surse a unor aspecte istorice pt ca istoria,oricand de mult i-as simpatiza pe baietii din Hellas,nu a fost scrisa doar de dansii sau doar din perspectiva lor.In rest nu am nici o problema ci doar ma intreb daca nu cumva mentalitatea exagerata de asediat,ca si asteptarile apocaliptice mult prea inflacarate,nu au ca efect intinderea elasticului pana se rupe.Eu sunt profund apocaliptic in felul meu de-a fi si ca sa citez titlul unui site simpatic ,,Moarte lumii acestuia" :) Asa este bine,par mai preocupat,mai responsabi sau drumul spre iad este pavat cu intentii bune ? :) Glumesc domnisoara,nu va suparati pe mine :) Va doresc numai bine si spor la lupta,eu imi reiau locul in public,ca sa nu fiu ciufulit din toate partile :)
Vechi 27.12.2012, 01:45:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Leonte, nu stiu cat de credincios esti tu, dar nu prea le ai cu profetiile sfintilor ortodocsi
Teologia ortodoxă este empirică, nu speculativă, este expresie a ascezei și a experienței, iar nu rod al intelectului. Potrivit Sfântului Grigorie Teologul, Părinții teologhiseau ”ca niște pescari”, iar nu aristotelic; în chip duhovnicesc, iar nu demonic; bisericește, iar nu negustorește; spre folosul [sufletesc], iar nu spre fățărnicie”. Și potrivit definiției bine țintite a Sfântului Grigorie Palama, ”cei care pătimesc cele dumnezeiești sunt sfinții, iar nu intelectualii”.
Sfântul Maxim Mărturisitorul: credința este putere relațională și legătură strânsă a desăvârșitei uniri celei mai presus de fire și nemijlocite a celui ce crede cu Dumnezeu Cel crezut.
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...-secularizare/
nu confunda "profetiile" hollywood-iene cu profetiile sfintilor ortodocsi!!!
toti sfintii ortodocsi, duhovnicii si traitorii ai credintei nu au scris opere literare, bestselleruri si romane pentru a fi aplaudati si admirati, au scris din Duh Sfant, Duh primit de la Insusi Dumnezeu! si scrierile si sfaturile lor, trebuie urmate nu apreciate la valoare de "critici literari"!!!
Cata risipa de pseudo-eruditie.
Ce o zis leonte si ce ai priceput tu...adica nimic.

Eu zic sa mai citesti o data si sa iei bine aminte.

Trairea crestina nu se bazeaza pe un iminent si apropiat apocalips, e o chestie mai subtila.
Ai sa afli tu candva, sper.

Last edited by AlinB; 27.12.2012 at 01:47:28.
Vechi 27.12.2012, 01:52:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Mie mi se pare ca are legatura cu mantuirea, mai ales pentru cel care manipuleaza datele statistice, fiindca trupul omului(deci nu vorbim despre orice fiinta vie, ci despre om) este templul Duhului Sfant, iar biometria Il exclude, ceea ce este un pacat(dpmdv); legatura indirecta.
Prin urmare, acordul expres al acceptarii furnizarii de date biometrice demonstreaza desconsiderarea propriului Duh; legatura directa.
Omule, ai probleme serioase.
Esti stilist?
Daca da, asta explica totul, nu mai este nevoie de alte discutii.
Vechi 27.12.2012, 01:52:00
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
După „discernământul” de care dai dovadă, nu cred că revolta mea când văd cum îi discreditați pe sfinții noștri care de peste veacuri ne-au vorbit despre vremurile de azi sau cum lipiți etichete de „fanatici religioși” (și tu și Alin) unor preoți ce avertizează despre pericolul ascuns îndărătul tehnolgiei ce ne momește/ ispitește cu o viață „ușoară”, o poți aprecia corect duhovnicește ca fiind ceea ce numești „atitudine panicată”, iar acuza cu „răspânditul tulburării și neliniștii” o răstălmăcești dintr-un punct lumesc de vedere, tot așa cum vrei să cioplești și adevărul despre „a veghea” și „cerceta semnele vremurilor” pentru a se „potrivi” pe discernământul tău :D.... Vezi că ești în pericol în „echilibrul” tău, pentru că Însuși Hristos e tranșant: "Pentru ca ești numai caldicel si nu esti nici rece, nici fierbinte, te voi varsa din gura Mea."(Apocalipsa 3, 16)./
Păi reacția asta irascibilă vrei să spui că-i duhovnicească? Este mai degrabă atitudinea nevrotică a unui fanatic ce-și simte amenințați idolii.
N-am întâlnit nici măcar un singur cipofob care să nu fie isteric, arțăgos, lăudăros cu isprăvile altora și nițeluș deficitar în materie de cultură duhovnicească.

Citat:
Caută și informează-te… vezi ce spune Sfântul Efrem Sirul despre
Dacă tot te-a luat valul sfătoșeniei superioare, te asigur că știu mai multe lucruri despre Efrem, Isaac și creștinismul siriac decât reușești tu să asimilezi în următorii zece ani, iar dacă continui să te informezi exclusiv de pe internet, mai adaug încă zece .

Citat:
vezi de asemenea, Sfântul Lavrentie de Cernigov: vor fi multi surzi si multi orbi! și va veni o vreme când vor impune lumii să-și aleagă un singur împărat. Iar când omenirea va vota pentru un singur împărat, să știți că acela „el e” – antihristul – și să te ferească sfântul de vei vota….. Rolul U.E. care crezi că e? Vezi că mai e și Sf. Ioan de Kronstadt – Vedenie profetică asupra vremurilor din urma; caută și după Cuviosul Paisie Aghioritul care ne zice: Totul va deveni un spital de nebuni. În harababura ce va stapani, fiecare stat se va ridica sa faca orice-i spune cugetul. Vom vedea facandu-se lucrurile cele mai neasteptate, mai nerationale. Evenimentele se vor derula cu repeziciune - ecumenism, un singur stat, o singură religie.... Mai caută și despre Sfântul Ierarh Ignatie Brianceaninov care prin cuvintele: Viețuirea după Dumnezeu va deveni din cale-afară de anevoioasă. Aceasta se va întâmpla din cauză că celui ce trăiește în mijlocul ispitelor, îi este imposibil să nu cedeze lor. Așa cum gheața se topește și se preface în apă sub acțiunea căldurii, așa și inima preaplină de samavolnicie, fiind supusă influenței ispitelor, mai cu seamă celor permanente, se moleșește și se pervertește. Și poate vei considera că “atitudinea panicată” nu e tot aia cu trezvia duhovnicească!
Și mai observă cât de actual este cuvântul lui Hristos: ”Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ?” (Luca 18:8). Cu siguranță va găsi biserici, construcții, centre spirituale, dar va mai găsi El oare credința vie pe care o aveau sfinții LUI și prin care făceau minuni?
Nu știu cum de reușești să selectezi numai locuri comune ale discursului apocaliptic care nu aduc nicio lămurire suplimentară despre ceea ce discutăm noi aici.

Citat:
Informați-vă oameni buni, nu dormiți în cizme!!
Eu în locul vostru (al tău și al lui Alin care discreditați unii preoții) aș plânge de rușine!
Poți să plângi și fără să te substitui lui Alin, mie sau oricui altcuiva. Ai avea chiar motive serioase să faci asta!

Citat:
Parintele Serafim Rose
Părintele Bartolomeu Anania
Părintele Iustin Pârvu
Părintele Arsenie Papacioc
Părintele Adrian Făgețeanu
Părintele Mina Dobezu
Părintele Gheorghe Calciu
Pustnicul Proclu Niclău
Părintele Rafail Noica
Părintele Dionisie Ignat
Părintele Ioan de la Rarău
Părintele Ioan Sismanian
Părintele Amfilohie Branza
În momentul în care pui pe același palier de autoritate pe Amfilohie Brânză cu Rafail Noica, sau pe Sismanian cu Bartolomeu Anania, înseamnă că trăiești într-o confuzie gravă a valorilor. Jumătate din listă au vorbit responsabil despre viitor din perspectiva prezentului, nu s-au dat mari profeți așa cum vor să-i prezinte indivizii fantomatici care vă bagă vouă în cap toate smintelile astea.

N-are nicio treabă link-ul cu ce-am spus eu.
Vechi 27.12.2012, 01:54:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu este adevarat; eu n-am intalnit nici un opozant iritat sau agresiv.
Daca tu definesti iritarea ca fiind avand duhovnicesc iar agresivitatea ca indreptatita manie impotriva dusmanilor lui Dumnezeu, etc. atunci da, probabil poti spune asta.

Citat:
Nu spui numele lui pentru a nu-l dezonora(cica!), cand tu de fapt ai dezonorat pe toti luptatorii cu INN(CNP).
S-au dezonorat singuri confundand o problema de ordin civic - una marginala de altfel cu una de ordin duhovnicesc.
Vechi 27.12.2012, 02:08:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
N-are nicio treabă link-ul cu ce-am spus eu.
I-am semnalat si eu problema, trece de la o idee la alta fara nici o legatura intre ele, decat poate ca fac parte din nebuloasa apocaliptica servita pe tava de anumite site -uri cu pretentii ortodoxe, dar nu pare sa reuseasca sa constientizeze problema si sa ramana axata pe subiect.
Vechi 27.12.2012, 02:09:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Bazata pe ce?
Nici macar "Saccsiv" nu cred ca ar putea sustine o astfel de aberatie.
Si are destule la activ.
Vechi 27.12.2012, 02:17:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
cum lipiți etichete de „fanatici religioși” (și tu și Alin) unor preoți ce avertizează despre pericolul ascuns îndărătul tehnolgiei ce ne momește/ ispitește cu o viață „ușoară”,
1. N-am zis "fanatici religiosi". De altfel ar fi un termn fad si soft vs. adevaratele dimensiunil ale problemei.

2. Daca e adevarat ce spui, tu ai pierdut deja lupta asta - ai calculator si Internet.

Citat:
Eu în locul vostru (al tău și al lui Alin care discreditați unii preoții) aș plânge de rușine!
Rusine? Stii tu ce e aia?

A, da, pentru tine - inca o stratagema atunci cand celelate nu functioneaza, saritul de la o idee la alta, aerul de atotstiutor, citate si trimiteri aiuristice, inrolat de-a valma parinti la cauza ta, cauza cu care nu au de a face, etc.

Sunt mult mai multi preoti si duhovnici care nu sunt de acord cu aceste opinii, chiar si "razboinicii" tai pe care ii citezi atat de des au publicat intens in acest sens (ar fi cazul sa-i citesti si pe partea asta, nu doar articolele cu iz apocaliptic).

Dimpotriva, acesti oameni care s-au dovedit mult mai rezonabili si echilibrati, au fost discreditati si atacati de cei ca tine, pentru faptul ca nu s-au angajat in tranta asta pseudo-duhovniceasca.

Last edited by AlinB; 27.12.2012 at 02:25:48.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53