Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2012, 21:05:20
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Versetul smuls de tine cu silnicie din context nu se potriveste deloc cu ideea falsa pe care insasi viata o contrazice: sambetistii vegetarieni s-au smuls cu totul din corpul sambetistilor "mai normali". Ca urmare, in aceeasi denominatiune care in mare parte pastreaza cam aceleasi idei de indoctrinare apar scindari si secte.
Ai devenit un adevărat maestru al datului cu bâta-n baltă. Și exemplul acesta este total pe lângă. Atât AZȘ-MR cât și Biserica AZȘ au aceleași puncte esențiale de doctrină, adică exact ce spuneam în postare. Diferențele dintre cele două denominații sunt infinit mai mici decât diferențele între BC și BO - asta ca să-ți faci o cât de mică imagine...

Citat:
Asta e o afirmatie rautacioasa pe de alaturea discutiei.
Chiar răutăcioasă de ar fi, e adevărată. Se spune că adevărul supără pe om... Eu mă gândeam la creștinism în general, nu la Biserica Ortodoxă în special, însă dacă te-ai sesizat îmi pare rău și-mi cer scuze. De data asta, chiar n-am intenționat să "dau în Ortodoxie".

Citat:
Alaturand cele 2 afirmatii reiese ca Biblia este "rod al inspiratiei divine" pentru ca Dumnezeu ar fi asezat in Biblie un cod prin care aceasta se autointerpreteaza. Ceea ce este fals intrucat aceasta ipoteza anihileaza rolul ratiunii omului in interpretarea Scripturilor. Cu alte cuvinte, sectele ii vor pe oameni prosti, ceea ce poate fi confirmat in viata de zi cu zi fara prea multa cautare.
Deci recunoști că prima propoziție e adevărată (Biblia e rod al inspirației divine) - acesta e un lucru pozitiv, felicitări! Problema ar fi în a doua propoziție (cea mai autorizată interpretare este a ei însăși), care e falsă după tine. Dar spune cinstit, există altă autoritate mai mare? Cumva cuvântul unui preot, înalt ierarh, ori chiar părinte bisericesc se ridică de-asupra autorității infailibile a Cuvântului lui Dummnezeu? Ce poate fi fals aici? Mai dau un exemplu: Hritos rostește un adevăr incontestabil (găsim în Evanghelii), iar apostolul Pavel inspirat fiind de Duhul Sfânt comentează acel adevăr (găsim în Epistole). Nu este aceasta o dovadă clară că Scriptura se explică pe ea însăși?

Citat:
Inca o data metoda comunista de interogare: alaturi unei afirmatii adevarate una falsa si iti intrebi interlocutorul daca intreaga afirmatie este adevarata sau falsa
Te rog fi cinstit, căci oricine poate verifica ce-am zis textual:

"Care parte din afirmația mea e falsă? "

Citat:
Asa este, dar de unde stii tu ca vreunul dintre ei - unul macar de-ai putea tu spune - nu crede ceea ce spune.
Nu se pune problema credinței la nivel mental, ci la nivel de practică creștină. Credința fără fapte este moartă - nu-i așa?

Citat:
"18. Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui." Matei 16.
Care parte din Biserica ti se pare tie ca greseste?
Aici scrie clar: "portile iadului nu o vor birui". Practic, Biserica este INEXPUGNABILA. Ce nu reusesti sa intelegi din acest verset?
Nu reușesc să înțeleg cum de nu reușești tu să-l înțelegi! Apostolul Petru (Πέτρος) a greșit de multe ori, însă Piatra (πέτρα) pe care a fost fondată Biserica este infailibilă. Ghici Cine e această Piatră? Nu tocmai Capul acestei Biserici, adică Hristos?

Rămânem astfel în cadrul aceleiași paradigme: Autoritatea supremă în Biserică e Capul (dar și Fundamentul) ei, iar nu clerul care poate greși la un moment dat.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea la protestanti! Templier Knight Secte si culte 67 20.11.2011 21:13:03
Mantuirea Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 11 02.06.2010 12:15:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15
Mantuirea vsm Stiri, actualitati, anunturi 1 02.11.2006 23:56:38